Pisararadan asukastilaisuus ke 6.11.: Töölö ja keskusta

0
134

Pisaradan suunnittelusta järjestetään asukastilaisuus 6. marraskuuta kello 18–20 info- ja näyttelytila Laiturilla Kampissa (Narinkka 2). Tilaisuudessa esitellään radan asemakaavaluonnosta Töölön ja keskustan osalta. Suunnittelijat ovat tavattavissa ennen tilaisuutta kello 17 alkaen.

Pisararata on Helsingin keskustan alle suunniteltu lähijunien tunnelirata, joka sujuvoittaa koko maan rautatieliikennettä. Toteutuessaan se tarkoittaa Helsingin seudun lähijunien siirtymistä omalle pisaranmalliselle raideosuudelleen Pasilan eteläpuolella. Pisararadan maanalaisia asemia suunnitellaan Töölöntorin läheisyyteen, keskustaan Kampin ja rautatieaseman väliin sekä Hakaniemeen.

Pääosa Pisararadasta sijaitsee maan alla. Tunneleiden suuaukot sijoittuvat Eläintarhan ja Alppi-puiston alueille. Maanpäällisiä alueita tarvitaan lisäksi työtunneleita ja teknisiä sekä pelastautumisyhteyksiä varten koko suunnittelualueella. Asemakaavassa määritetään maanalaisten tunnelien ja maanpäällisten alueiden tilavaraus. Päätös Pisararadan toteuttamisesta tehdään aikaisintaan 2014.

Lisätietoja: http://www.hel.fi/hki/Ksv/fi/Uutiset/pisararata_kaavaluonnos