Public Movement: POSITIONS -yleisötapahtuma 11.11. – osallistu performanssiin

0
168

Baltic Circle-teatterifestivaali järjestää maanantaina 11.11.2013 klo 17.00 Lasipalatsin aukiolla ilmaisen yleisötapahtuman Public Movement: POSITIONS. Taphtuman kielet ovat suomi ja englanti ja kesto n. 15 minuuttia. Public Movement -liike on esiintynyt New Yorkissa, Italiassa, Israelissa, Saksassa, Hollannissa, Ruotsissa ja saapuu nyt Suomeen inspiroimaan yleisöä ilmentämään mieltymyksiään, toiveitaan ja uskomuksiaan. Demonstraatiossa tuodaan julki poliittisia ja filosofisia ajatuksia fyysisinä, julkiseen paikkaan sidottuina ilmentyminä.

Public Movement on Dana Yahalomin ja Omer Kriegerin vuonna 2006 perustama ja vuodesta 2011 lähtien Yahalomin johtama toiminta- ja tutkimusryhmä, joka tutkii yhdessä toimivien ihmisten poliittisia ja esteettisiä mahdollisuuksia. Public Movement -liikkeen tapahtumat sisältävät läsnäolon ilmauksia, kuvitteellisia vihatekoja, uusia kansantansseja, synkronisoituja prosesseja, spektaakkeleita, marsseja sekä keksittyjä ja uudelleen näyteltyjä kohtauksia yksilöiden, yhteisöjen, sosiaalisten instituutioiden, kansojen ja valtioiden elämistä.

Konkreettisesti paikallaolijoita osallistutetaan valitsemaan puolensa: “kahvia vai teetä, elokuva vai teatteri, Hesarin painettu- vai mobiiliversio, autolla vai pyörällä, oikeisto vai vasemmisto?” Tämän perusteella osallistujat siirtyvät puolelta toiselle muodostaen visuaalisen kuvan suomalaisten mielipiteistä ja asenteista.

Osallistuminen vaatii vain reagoimista esitettyihin kysymyksiin ja paikalle saa toki tulla vain seuraamaan tätä aktiivista demonstraatiota.

Performanssiin voi ilmoittautua ennakkoon Baltic Circlen tuotantoassistentti Kirsi Tikalle osoitteeseen kirsi[at]balticcircle.fi

Lisätietoa:
https://www.facebook.com/events/577602782301648/?ref=5
http://balticcircle.fi/fi/events/public-movement-isr-positions

Tervetuloa!