Pukinmäessä kaikille avoin turvallisuuskävely ma 28.11.

0
521

Pukinmäen viihtyisyyteen paneudutaan asukkaiden ja viranhaltijoiden yhteisellä turvallisuuskävelyllä ma 28.11. Kävelyn aikana osallistujat keskustelevat alueen viihtyisyydestä ja turvattomuutta aiheuttavista tekijöistä mukana olevien kaupungin edustajien kanssa. Kävelylle lähdetään Pukinmäen seurakuntakodin (Säterinportti 3) edestä klo 17.00. Turvallisuuskävely on avoin kaikille kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Kävelylle voi tulla mukaan myös matkan varrelta.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän turvallisuuskävely-konseptin tarkoituksena on edistää asukkaiden ja viranomaisten välistä vuorovaikutusta sekä ratkoa havaittuja ongelmia. Turvallisuuskävelyllä ryhmä etenee ennalta sovittua reittiä ja tekee merkintöjä turvallisuuden ja viihtyvyyden näkökulmasta.

Kävelyn jälkeen osallistujat kokoontuvat seurakuntakodille kahvin ääreen keskustelemaan kävelyn annista. Osallistujilla on myös mahdollisuus kysyä kaupungin edustajilta ja muilta toimijoilta heitä askarruttavista asioista. Tarkoitus on edesauttaa kuntalaisten ja toimijoiden välistä tiedonkulkua sekä lisätä vastuuta omasta elinympäristöstä.

Kävelyreitti perustuu Helsingin kaupungin hallintokeskuksen turvallisuus- ja valmiusyksikön sekä sosiaaliviraston lähityön toteuttamaan Kerro kartalla -kyselyyn Malmin ja Pukinmäen alueen asukkaille, yrittäjille ja toimijoille. Turvallisuuskävelyn kohteet on valittu kyselyn tulosten pohjalta, ja se kulkee reittiä Säterinportti – Unikkotie – Eskolantie – Pukinmäen aukio – Pukinmäen juna-asema – Säterinmutka – Säterintie – Säterinportti (pituus n. 1km 300m).

Syksyllä 2012 järjestetään samalla reitillä seurantakävely, jolloin tarkastellaan, onko havaituille ongelmille tehty jotain.

Lisätietoja turvallisuuskävelystä antavat lähityö (lahityo[at]hel.fi) ja turvallisuus- ja valmiusyksikkö(turva[at]hel.fi).

Linkki Malmin ja Pukinmäen Kerro kartalla –kyselyyn:
http://kerrokartalla.hel.fi/malmipukinmaki

Lisätiedot
Jenni Lehtonen, projektisuunnittelija, 09 31025143
Eija Laihinen, turvallisuuskoordinaattori, 09 310 64792