Punavuoren kotikaupunkipolku avataan Helsinki-päivänä ke 12.6. klo 17

0
90

Punavuoriseuran kokoama kotikaupunkipolku yhdistää kaupunginosan mielenkiintoiset paikat kävelyreitiksi aiheiden ulottuessa menneisyydestä nykyaikaan ja jopa tulevaisuuteen, luonnosta kulttuuriin ja arkkitehtuurista henkilöhahmoihin. Reitin varrelle osuvat Rööperin klassikot kuten Viiskulma, Iso Roba ja Koffari, mutta myös harvemmin käytyjä kujia kolutaan. Polun pituus on vajaat 4 km ja kohteita siltä löytyy kaikkiaan yli 30.

Kohteiden valikoinnin on tehnyt Punavuoriseuran asettama työryhmä, johon kuuluivat Pirjo Salo (pj), Sakari Alanen, Yvonne Behncké, Aleksi Neuvonen ja Paavo Sollamo. Kohdekuvaukset on toimittanut Pauli Saloranta, joka on koonnut vastaavia polkuja tähän mennessä jo yli 50 eri puolilla pääkaupunkiseutua. Hankkeen toteutusta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto ja Helsingin kaupungin aluetyön yksikkö sekä tapahtumayksikkö.

Opastettu avajaiskävely kantakaupungin ensimmäisellä kotikaupunkipolulla pidetään Helsinki-päivänä ke 12.6. Lähtö klo 17 Fannylta, Bulevardi 40, kesto noin kolme tuntia ja paluu samaan paikkaan, mutta keskenkin saa hypätä pois/mukaan. Säänmukainen varustus ja mukavat kengät jalkaan! Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Aineisto julkaistaan myöhemmin Punavuoriseuran nettisivulla ja siitä pyritään tuottamaan myös painettu opasvihko. Kotikaupunkipolku soveltuu niin uusien kuin vanhojen asukkaiden käyttöön, koulujen opetusmateriaaliksi, baarivisan aiheeksi, matkailijoille tai vaikka työporukoiden virkistyspäivän ohjelmaksi. Kun tulee tutustuneeksi kotikulmiinsa perusteellisesti, voi siitä syntyä tapa, joka kulkee mukana myös seuraavaan asuinpaikkaan.

Lue lisää:
www.kaupunginosat.net/punavuori
www.helka.net/kotikaupunkipolut
www.kotikaupunkipolut.fi
www.helsinkiviikko.fi