Rakennusviraston puistokävelyt kesällä 2013 – ke 4.9. tutustutaan Alppipuistoon ja Leninpuistoon

0
202

Rakennusvirasto järjestää kesän 2013 aikana ilmaisia puistokävelyjä eri puolilla Helsinkiä. Kävelyiden tarkoituksena on tehdä puistoja tutuksi asukkaille ja lisätä heidän kiintymystään viheralueisiin. Ryhdy kotiseututuristiksi – tule kävelylle!

Keskiviikkona 4.9. klo 18 alkavalla kävelyllä teemana on ”Alppipuisto ja Leninpuisto, historiaa ja kasvikokeiluja”.

Kauppaneuvos Henrik Borgström perusti Alppipuiston 1800-luvun loppupuolella. Leninpuisto oli osa Alppipuistoa kunnes se erotettiin vuonna 1963 puutarhanäyttelyalueeksi, myös Linnamäki söi palan puistosta 1950. Kaunista ja kasvivalikoimaltaan runsasta puistoa on peruskorjattu osissa ja sieltä löytyy paljon erikoisia uutuuskasveja. Kävely toteutetaan yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa, yksi oppaista on itse ”kauppaneuvos Borgström.” Lähtöpaikkana on Helsinginkadun ja Vauhtitien kulmaus. Ratikka 8, bussilinjat 53, 70T. Oppaina toimivat Satu Tegel, Jussi Lähteenmäki, Jere ”Borgström” Jäppinen, Elina Nummi.

Katso kaikki kesän puistokävelyt rakennusviraston kotisivujen uutisesta oheisesta linkistä. Lisätietoa puistokävelyistä: projektipäällikkö Elina Nummi, p. 050 388 1410