Rantatalkoot Vanhankaupunginkoskella 18.4.2015 klo 11.00-16.00

0
167
Roskainen ranta

18. huhtikuuta järjestetään Rantatalkoot Vanhankaupunginkoskella kello 11-16. Talkoissa pistetään Vanhankaupunginkosken ja lähiympäristön rannat yhteisvoimin kuntoon. Vastaava siivoustapahtuma järjestetään samanaikaisesti Tallinnassa.

Helsingin apulaiskaupunginjohtajaPekka Sauri ja Tallinnan apulaiskaupunginjohtajaArvo Sarapuu avaavat tilaisuudet yhdessä Skype-yhteyden välityksellä kello 11. Talkoolaisia viihdyttää Kauko Röyhkä soolona. Kuvataiteilija Kristiina Tuura tekee talkoolaisten kanssa kerätyistä roskista ympäristötaidetta. Talkoolaisille on luvassa myös pullakahvit. 
Kuva: Jukka Puttonen

Rantojen ja meren roskaantuminen on paheneva ongelma Itämerellä. Erityisesti muoviroskat ovat haitallisia, koska eläimet voivat sotkeentua niihin tai syödä niitä. Helsingin ja Tallinnan yhteistyö Itämeren puolesta on tiivistynyt viime vuosina.

Tilaisuuden järjestävät Itämerihaaste, Helsingin kaupungin ympäristökeskus, rakennusvirasto ja Stara yhteistyössä Tekniikan museon, Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki -kulttuuri- ja kaupunginosayhdistyksen sekä ravintola Koskenrannan kanssa.

Tapahtuman aikataulu ja lisätiedot:

www.itamerihaaste.net

Liity Rantatalkoisiin facebookissa