Roihuvuoren Kyläjuhlat 24.-25.8.2012

0
187

Nyt neljännen kerran järjestettävät Roihuvuoren Kyläjuhlat ovat saaneet joka vuosi valtaisan suosion ja eri puolille Roihuvuorta sijoittuvissa tapahtumissa on ollut runsaasti yleisöä.

Tänä vuonna juhlat alkavat perjantaina 24.8. jo aamusta kun alueen päiväkotilapset ja koululaiset piirtävät ja värittävät päivän aikana Roihuvuorentien jalkakäytävät katuliiduilla. Lasten ohjelma jatkuu iltapäivällä Tuhkimonpuistossa mm. nukketeatteriesityksellä ja lasten konsertilla. Roihuvuoren kirjastossa on satutunti ja aikuisempaan makuun myös dekkarikirjailijan vierailu.

Musiikkiohjelmaa on tarjolla useissa eri kohteissa. Seurakunta järjestää musiikkiohjelmaa kirkon sisätiloissa ja kirkon pihalla iltaohjelmana on kuubalaista musiikkia ja salsaesityksiä sekä tanssin opetusta. Japanilaistyylinen puutarha valaistaan tervapadoin ja musiikkiohjelmaa on koko illan, musiikkityylit vaihtelevat kevyestä hevimpään menoon päättyen klo 23. Esiintyjinä mm. The Valkyrians, Panda ja Tim sekä Rauhatäti. Paikallisissa ravintoloissa on illan aikana livemusiikkiohjelmaa.

Uutena ohjelmatarjontana tänä vuonna Kyläjuhlien yhteyteen on saatu Suomen elokuvakontaktin järjestämä pohjoismaisten lyhytelokuvien kavalkadi. Elokuvat esitetään ulkoilmanäytöksenä Itä-Helsingin musiikkiopiston kentällä ja elokuvien teemana on huumori.

Illan ajan Roihuvuoressa liikennöi Kyläjuhlien oma nonstop-bussi, jolla pääsee eri tapahtumapisteistä toiseen.

Juhlat jatkuvat vielä lauantai-iltapäivänä 25.8. urheilullisella ohjelmalla kun Roihuvuoren urheilukentällä pelataan maakuntasarjan pesäpallo-ottelu sekä Roihuvuoren Itä-Länsi jalkapallo-ottelu.

Tapahtuman koordinoinnista vastaa Roihuvuori-seura, mukana järjestämässä on myös muita alueen toimijoita kuten Helsingin kuvataidekoulu, paikallisia ravintoloita, kirjasto ja Roihuvuoren seurakunta. Kaikki järjestelytyöt tehdään vapaaehtoisvoimin ja juhlan toteutumiseen tarvitaan yli sadan vapaaehtoisen työpanosta.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Katso lisätietoja ja päivän tarkempi ohjelma Roihuvuoren kotisivuilta: www.roihuvuori.com