Suunniteltu ja koettu kaupunki -näyttely Laiturilla 7.12.-7.1.

0
94

Mitä tapahtuu, kun suunniteltu ja koettu kaupunki kohtaavat? Tätä kysymystä pohtivat eri alojen opiskelijat kohteenaan Hakaniemenrannan ja Merihaan ympäristö.

Hakaniemen silta puretaan, naapurustoon suunnitellaan lisää rakentamista ja Merihaka liitetään entistä tiiviimmin kaupunkiin. Alueen historia halutaan tehdä näkyväksi. Asemakaavatyössä sitä voidaan hyödyntää niin materiaalien, kaupunki- ja korttelirakenteiden kuin erilaisten symbolien kautta. Tämä edellyttää alueeseen liitettyjen merkitysten, kokemusten ja niiden kerrostumien tuntemista. Näyttely nostaa esille tapoja, joilla Hakaniemen ja Merihaan kohdalla paikkaan liittyviä ajallisia kerrostumia ja niihin liittyviä kokemuksia voitaisiin tehdä näkyviksi kaupunkisuunnittelussa.

Näyttely on lopputyö kurssilla, jossa on monitieteisissä pienryhmissä laadittu konkreettisia ehdotuksia Merihaan ja Sörnäisten rantatien alueen suunnitteilla olevaan kaavaan. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa, ja se on Helsingin yliopiston Suurkaupungin kerrostumat -tutkijaverkoston ja Aalto-yliopiston yhteistyötä.

Osoite: Narinkka 2 Kamppi, Helsinki  

Avoinna: MA-TO 10-19, PE 10-16, LA 12-16 

p. 09 310 37390  laituri(a)hel.fi