Ympäristökeskuksen talviluontoretket Helsingissä 4.2. ja 5.3.

0
176

Helsingin kaupungin ympäristökeskus järjestää helmi-maaliskuussa 2017 kolme talviluontoretkeä:

Lauantaina 4.2.2017 klo 12.00 teemalla Vanhankaupunginlahden kalastajat
Retken lähtöpaikkana on: Viikintie 1, Meri-info

Vanhankaupunginlahden koskella etsitään koskikaraa sekä saukonjälkiä. Tämän jälkeen jatketaan Kuusiluodon edustalle talviverkkoja kokemaan, jonne retki päätyy. Paluu jään yli Arabianrantaan, tai pitkospuita pitkin Pornaistenniemelle. Mukaan lämmintä ja tuultapitävää, myös vedenpitävät jalkineet ja evästermari kannattaa ottaa mukaan. Retken kesto on 2-3 tuntia. Kyseessä on Suomen luonnon päivän retki.

Lauantaina 4.2.2017 klo 14.00 teemalla Lumijälkiretki Paloheinässä
Retken lähtöpaikkana on: Paloheinän maja, Pakilantie 124

Retkellä kierretään Paloheinän luontopolku etsien ja tarkkaillen mm. eläinten jälkiä lumessa. Jäljet kertovat paljon eläinten talvisesta elämästä. Retkellä havainnoidaan myös talvilintuja sekä puiden sopeutumista talveen. Mukaan hyvät talvijalkineet, evästermari ja säähän sopiva vaatetus. Lähtöpaikalle palataan kahden tunnin kuluttua. Oppaina toimivat biologi Dan Sävel ja luontokouluopettaja Erkki Makkonen. Retki toteutetaan yhteistyössä Suomen Ladun kanssa. Kyseessä on Suomen luonnon päivän retki.

Sunnuntaina 5.3.2017 klo 12.00 teemalla Muuttolinnut Lauttasaaressa
Retken lähtöpaikkana on: Bussi 65:n päätepysäkki, Lauttasaari

Alkukeväinen Lauttasaari on oiva paikka ensimmäisten muuttolintujen vastaanottamiseen. Mm. telkkä, isokoskelo ja tukkasotka uiskentelevat sekä harmaa- ja merilokit kaklattavat. Ensimmäiset muuttorastaat saapuvat reviireilleen. Retken kesto on kaksi tuntia. Varaa retkelle merituulelta suojaava vaatetus. Oppaina toimivat kokenut lintuharrastaja Paul Segersvärd ja luontokouluopettaja Erkki Makkonen.

Lisätietoa Helsingin luonnosta ja luontoretkistä löytyy osoitteesta: www.hel.fi/helsinginluontoon