Tuo metalli- ja vaarallinen jäte kiertäviin keräysautoihin 5.6. mennessä!

0
315

Keräysautot kiertävät Helsingissä jälleen ajalla 1.4.–5.6.2019.Sortti-asemat ottavat vastaan isompia jätteitä/kuormia kotitalouksilta ympäri vuoden. Tulosta julistepohja naapurustoon merkitäksesi keräysautojen pysähdyspaikat ja ajat tästä linkistä.

Keräysautoihin voi tuoda kolmea eri jätelajia:
– kodin vaarallista jätettä (ei painekyllästettyä puuta, räjähteitä tai asbestia)
– sähkölaitteita ja
– metalliromua. Jätteet otetaan vastaan maksutta.

Mitä keräysautoon voi tuoda?

VOIT TUODA: vaarall​ista jätettä (ongelmajätettä), mm. energiansäästölamput, maalit, liuottimet, siivouskemikaalit ja akut.

ÄLÄ TUO: painekyllästettyä puuta (alle kuution erät voi viedä Sortti-asemalle tai Kestopuu Oy:n vastaanottopaikkaan. Suuremmat erät tulee viedä Ämmässuon jätteenkäsittelykeskukseen tai suoraan Demolite Oy:n terminaaliin).

Ilotulitteet, hätäraketit, räjähteet, ammukset ja aseet tulee toimittaa poliisin osoittamaan paikkaan, paitsi hätäraketit niitä myyviin liikkeisiin.

Lääkkeet tulee toimittaa apteekkiin.

VOIT TUODA: Sähkö- ja elektroniikk​aromua, mm. jääkaapit, pakastimet, televisiot, kahvinkeittimet, pesukoneet, tietokoneet ja sähkövatkaimet.

Vie suuret määrät isoja (> 50 cm) sähkölaitteita yrityksille tarkoitettuun vastaanottopisteeseen. Yhteystiedot löytyvät täältä. Ole vastaanottopaikkaan yhteydessä ennen asiointiasi.

TOIMI NÄIN kiertävällä keräysautolla:

Luovuta tavarasi keräysautolla vain HSY:n henkilökunnalle. Toimitamme ne asianmukaiseen käsittelyyn. Keräysautoihin vietävät tavarat kannattaa lajitella kotona etukäteen erillisiin kasseihin tai laatikoihin, joista ne on helppo purkaa kyseistä jätelajia keräävään autoon!
Laita
– yhteen kassiin/laatikkoon vaaralliset jätteet, tarvittaessa erikseen pakattuina. Jos alkuperäistä pakkausta ei ole, kirjoita päälle mitä ainetta sisällä on.
– toiseen kassiin sähkölaitteet ilman pahvilaatikoita. Tuo kahvinkeittimet ilman lasista pannua ja imurit ilman pölypussia.
– kolmanteen kassiin metalliset tavarat.

Keräysautojen pysähdyspaikat ja ajankohdat Helsingissä löytyvät linkistä
https://www.hsy.fi/fi/asukkaalle/lajittelujakierratys/keraysautot/Sivut/default.aspx
painamalla kohtaa +Helsingin aikataulu.