Tuomarinkylän heinätalkoot to 5.7.!

0
162

Helsingin kaupunki järjestää tänäkin vuonna suositut heinätalkoot torstaina 5.7.2012 klo 11 alkaen historiallisen Tuomarinkylän kartanon pellolla. Talkoissa kaupunkilaisetkin pääsevät nostamaan heinää seipäille vanhan ajan malliin.

Jotta talkoosoppaa riittää kaikille, toivotaan talkoolaisten ilmoittautuvan rakennusviraston asiakaspalveluun viimeistään keskiviikkona 4.7. kello 15 mennessä, puh 09 310 39 000. Huom.! Talkoot pidetään säävarauksella.

Tuomarinkylän kartanon heinätalkoot on vuosikymmeniä vanha perinne, seivästämisen ja haravoinnin lisäksi talkoolaisille on tarjolla myös soppaa ja pullakahvit. Hevoset vievät lapsia ajelulle ja nähtävillä on myös lampaita aitauksessa.

Ilman torjunta-aineita viljeltyä heinää nostetaan seipäille parinsadan vapaaehtoisen voimin yhteensä neljän ja puolen hehtaarin alueelta. Heinä päätyy Haltialan tilan karjan talvimuonaksi.

Työpäivän päätteeksi talkooväki pääsee saunaan, miehet jäävät Tuomarinkylään kylpemään ja naiset kyyditään traktorilla Haltialan tilan löylyihin.

Talkoopaikka sijaitsee Tuomarinkylän kartanon ravintolan ja Vantaanjoen välissä Weckströminpolunvarrella, talkoopelto löytyy Fonectan keltaisesta puhelinluettelosta sivulta 81 ruudusta A 3.

Paikalle pääsee esimerkiksi busseilla 64, 70V ja 611, perille on vielä pieni kävelymatka.

Tervetuloa mukaan heinätalkoisiin!

Lisätietoa:
Vastaava luontomestari Jussi Korpi, Stara,
puh. 09 310 78806
sähköposti etunimi.sukunimi[at]hel.fi