Tutustu Jakomäen-Alppikylän uuteen kotikaupunkipolkuun

0
202

Uusi Jakomäen–Alppikylän kotikaupunkipolku esittelee kulkijalleen kulmakunnan vanhaa ja uutta rakentamista, luontoa ja kulttuuria, henkilöhahmoja sekä historiallisia paikkoja. Mukana on Helsingin ensimmäinen rantakin 11 000 vuoden takaa. Kohteita löytyy kaikkiaan 31, niitä täydentää 11 tietolaatikkoa ja kävelyreittien pituus on yhteensä 6 km. Reiteistä muodostuu monia erilaisia kierroksia oiko- ja lisäpolkuineen. Kotikaupunkipolku soveltuu mm. alueen asukkaille, omatoimiretkeilyyn ja opastettuihin kävelyihin.

Katso kotikaupunkipolun materiaalit Suurmetsä-Jakomäen kotisivuilta oheisesta linkistä

Kotikaupunkipolku koottiin Helsingin kaupungin Alppikylä-projektin ja Lähiöprojektin tilauksesta, yhteistyössä Suurmetsä–Jakomäki Seuran ja Puistola-Seuran kanssa. Hanketta tuki Uudenmaan Kulttuurirahasto.

Kohdekuvaukset toimitti ja karttamerkinnät piirsi Pauli Saloranta. Työryhmän jäseninä olivat Tuomas Eskola, Kirsti Kallansalo, Leena Sallas, Mari Siivola, Max Takala, Ilkka Uotila ja Vesa Vähätalo.

Uusia kotikaupunkipolkuja on tekeillä kaupunginosayhdistysten hankkeissa Herttoniemessä, Pukinmäessä ja Roihuvuoressa. Toimittajana ja hankevetäjänä näissä poluissa toimii Pauli Saloranta.

Katso lisää kotikaupunkipolkuja osoitteesta www.kotikaupunkipolut.fi

Katso uutinen Jakomäen-Alppikylän kotikaupunkipolusta Uutta Helsinkiä -sivustolta oheisesta linkistä.