Uusi Helsinki? – keskustelutilaisuus ja kirjan julkistaminen klo 16-18 Laiturilla

0
168
uusi helsinki 4 12 2015 Laiturilla

Tervetuloa UUSI HELSINKI? – Keskustelu- ja kirjanjulkistamistilaisuuteen pe 4.12. klo 16-18 Kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila ‘Laiturilla’ (Kampin Narinkkatorin laidalla, os. Narinkka 2). Keskustelutilaisuudessa pohditaan, miten asukkaat muovaavat Helsinkiä ja miten Helsinki muovaa heitä. Saman pöydän ääreen kokoontuu kaupunkiaktivisteja, kriitikoita ja päättäjiä. Tule mukaan ja osallistu keskusteluun! Tapahtuman oma sivu http://laituri.hel.fi/tapahtumat/183

Helsinki on aina ollut jatkuvassa muutoksessa – miten uusi ja vanha nähdään nyt, kun meneillään on suurin rakennusaalto vuosisataan? Edellyttääkö asuntopula väistämättä metsien raivaamista? Mitä kaupunki voi oppia asukkailtaan? Miksi yrittää olla kuin Bilbao tai New York, kun voisimme olla ainutlaatuinen Helsinki?

Tapahtuma on samalla ”Uusi Helsinki? 11 näkökulmaa kaupungin mahdollisuuksiin” -kirjan julkistamistilaisuus. Kirja rohkaisee kaupunkilaisia ottamaan kantaa käynnissä olevaan merkittävään rakennetun ympäristön muutokseen, sillä vain rakentaminen ja kaupunkilaiset yhdessä tuottavat hyvää Helsinkiä.

Tervetuloa kirjan tekijöiden järjestämään keskustelutilaisuuteen pohtimaan yhdessä, miten me muovaamme Helsinkiä ja miten se muovaa meitä. Keskustelua siivittää moniääninen paneeli:

Matti Kaijansinkko, Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, projektipäällikkö  
Tarja Nurmi, helsinkiläinen arkkitehtuurikriitikko
Aleksi Niemeläinen, arkkitehti, Poseidon Helsinki ja Futudesign
Eva Neklyaeva, kulttuurituottaja, Checkpoint Helsingin toiminnanjohtaja
Elina Alatalo, arkkitehti, kaupunkiaktivisti

Tilaisuutta moderoivat Eeva Berglund ja Johanna Laukkanen.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus ostaa 3-kielistä, runsaasti kuvitettua kirjaa,  Uusi Helsinki? 11 näkökulmaa kaupungin mahdollisuuksiin, alennettuun hintaan. Eeva Berglundin ja Cindy Kohtalan toimittamassa ja Kustannusosakeyhtiö Nemon kustantamassa teoksessa kaupungin muutoksen kanssa ahertavat ihmiset kertovat rakastamastaan Helsingistä.

www.nemokustannus.fi/kirjat/uusi-helsinki/