Vastaa kaupungin kyselyyn Helsingin talvikunnassopidosta su 20.3. saakka

0
725

Helsinki kysyy katujen talvikunnossapidosta! Tiedätkö jonkin paikan, josta haluaisit kiittää tai antaa moitteita? Vastaa sähköiseen kyselyyn su 20.3. mennessä, oheisen linkin kautta bit.ly/talvi2022. Kyselyllä kerätään tietoa talvikunnossapidon onnistumisesta talven 2021–2022 aikana.

Kyselyssä pääset vastaamaan jalkakäytävien, pyöräväylien ja ajoratojen sekä aurattavien ulkoilu- ja puistoreittien talvikunnossapitoon liittyviin kysymyksiin. Suora linkki kyselyyn:
Kyselyyn vastaaminen vie noin 5–10 minuuttia. Saatuja vastauksia käytetään kunnossapidon kehittämiseen. Välittömiä toimenpiteitä vaativa palaute tulisi ilmoittaa kaupungin palautekanavaan: hel.fi/palaute.

Kaupunki on saanut valtavan määrän lumenpoistoon liittyvää palautetta. Suurin osa on kohdistunut asuntokatujen puhdistukseen ja liukkaudentorjuntaan. Helsingin kadut puhdistetaan tiettyjen hoitoluokkien mukaisesti. Ensin hoidetaan pääväylät, joukkoliikennekadut sekä tärkeimmät jalankulku- ja pyöräilyreitit. Asuntokatujen vuoro tulee vasta näiden jälkeen.

Kaupunki vastaa ajoratojen ja pyöräväylien liukkaudentorjunnasta. Jalkakäytävien hiekoitusvastuu jakautuu kaupungin ja kiinteistöjen kesken riippuen alueesta. Helsingissä on kunnossapidettäviä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1 200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2 500 kilometriä.