Vetovoimainen keskusta Helsinkiin -ideapaja Laiturilla

0
77

Millainen kävelykeskusta Helsinkiin? Kymmeneltä suunnittelutoimistolta on pyydetty ideoita ydinkeskustan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta edistävän kävelykeskustan merkittävämmästä laajentamisesta ja maanalaisesta kokoojakadusta. Ideat esitellään ensi kertaa to 13.9. (Laiturilla, os. Narinkka 2) järjestettävässä ”Kehityspajassa”, klo 17-19.
Lähde mukaan kuulemaan ja ideoimaan, miten Helsingin keskustan vetovoimaisuutta ja toimivuutta voisi tulevaisuudessa kehittää!

Stadin keskustan tulisi olla elinvoimainen tapahtumia, viihtymistä, kansalaistoimintaa ja kaupallisia palveluja kokoava vetovoimainen paikka. Suunnittelutoimistojen ideakartoituksen lisäksi keskustan ja kantakaupungin elinkeinoelämän edustajat ovat käyneet keskustelua keskustan elinvoimaisuuden kehittämisen kannalta keskeisistä tarpeista, haasteista, kipupisteistä ja reunaehdoista.

Ohjelma:

17.00–17.20
• Tervetuloa, vuorovaikutussuunnittelija Anu Hämäläinen, Helsingin kaupunkiympäristö
• Kävelykeskustan laajentamisen ja maanalaisen kokoojakadun tavoitteet, projektinjohtaja Katariina Baarman, Helsingin kaupunginkanslia
• Keskustan elinkeinoelämän edustajien näkemykset kävelykeskustan laajentamisesta ja maanalaisesta kokoojakadusta, Raklin yhdyskunta ja infra toimialajohtaja Kimmo Kurunmäki

17.20–18.50
• Suunnittelutoimistojen ideoiden esittelyt

18.50–19.00
• Miten suunnittelutyö jatkuu? projektinjohtaja Katariina Baarman, Helsingin kaupunginkanslia

Ideasuunnitelmiin voit tutustua myös verkossa: kerrokantasi.hel.fi -palvelussa sekä Laiturin näyttelytilassa 13.9.–7.10. Tervetuloa keskustelemaan Helsingin tulevaisuudesta! Tapahtuma on osa Helsinki Design Week -ohjelmistoa.

Tapahtuman Facebook-sivun osoite
https://www.facebook.com/events/1882426018724880/