Visaile itsesi mukaan Helsingin ilmansuojelusuunnitelman tekoon

0
146
ilmanlaatupeli pyora FBpaivittyskuva 98112 web

Nyt on oikea hetki osallistua Helsingin ilmansuojelusuunnitelman tekoon. Osallistumiskeinoja on monia, yksi niistä on ilmansuojeluvisa. Ilmansuojeluvisassa voit testata oman ilmansuojelutietoutesi. Peli on toteutettu Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ja HSY:n yhteistyönä. Visan pelaaja voi samalla antaa yhteystietonsa ja saada jatkossa sähköpostissa tietoa ilmansuojelusuunnitelman etenemisestä ja mahdollisuuksista vaikuttaa suunnitelman sisältöön. Kaikkien yhteistietonsa jättäneiden kesken arvotaan kierrätetty, Uusix-verstaalla tuunattu kesäfillari.

Ilmansuojeluvisa 

Helsingissä yhä ilmanlaatuongelmia autoliikenteen päästöjen takia – vaikuta päästöihin omilla valinnoillasi

Autoliikenne aiheuttaa edelleen Helsingissä merkittäviä ilmanlaatuongelmia. Erityisesti dieselautoista syntyvät typpidioksidipäästöt heikentävät ilmanlaatua vilkasliikenteisillä alueilla. Ilmanlaatuongelmat korostuvat tulevaisuudessa, kun liikennemäärät uhkaavat kasvaa Helsingissä uusien asuin- ja työpaikka-alueiden rakentumisen myötä. Ilmanlaatuun vaikuttavat tieliikenteen ohella eniten katupöly ja puun pienpoltto esimerkiksi takoissa. Helsinki on määrätietoisella työllä saanut katupölyongelmaa lievennettyä.

Helsingissä on tehty jo nykyisen ilmansuojeluohjelman aikana merkittävää työtä liikenteen haittojen vähentämiseksi. Seudun joukkoliikenne on parhaimpia maailmassa, bussikalustoa on uudistettu entistä vähäpäästöisemmäksi ja pyöräilyn edellytyksiä on parannettu. Lisäksi vähäpäästöiset autot saavat pysäköintietuuden, ja kaupungin virastot ovat panostaneet vähäpäästöisen ajoneuvokaluston hankintaan.

Asukkaat voivat omilla valinnoilla vaikuttaa Helsingin ilmanlaatuun. Autoilun minimoiminen ja joukkoliikenteen suosiminen vähentävät päästöjä. Kävely ja pyöräily ylläpitävät myös fyysistä kuntoa. Kitkarenkaat tuottavat vähemmän katupölyä kuin nastarenkaat.

Pääkaupunkiseudulla ilmanlaadun mittaamisesta ja tiedottamisesta vastaa Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Ajankohtaista ilmanlaatutietoa voit seurata HSY:n verkkosivuillta: www.hsy.fi,

Osallistu Helsingin ilmansuojelusuunnitelman tekoon ja pelaa ilmansuojeluvisaa.

Lue lisää hel.fi-uutisista: Tule tekemään ilmansuojelusuunnitelmaa ja voita kesäfillari