Vision kurssit järjestötoimijoille: Moninaisuutta vapaaehtoisten rekrytointiin 4.11. ja Avoimet ohjelmat ja tietoturva järjestötoiminnassa 14.11. ja 22.11.

0
83

Vision opintokeskus järjestää kaksi mielenkiintoista ja yhdistystoiminnan kannalta ajankohtaista kurssikokonaisuutta Helsingissä marraskuussa 2013. Katso kurssitiedot ja -kuvaukset ohesta alta ja ilmoittaudu mukaan!

Moninaisuutta vapaaehtoisten rekrytointiin -kurssi ma 4.11.

Moninaisuutta vapaaehtoisten rekrytointiin -ilta järjestetään maanantaina 4.11. klo 15-19.30 Vision koulutustilassa (Fredrikinkatu 33B, 2.krs). Esteetön sisäänkäynti A-rapusta, sisäpihalta. Illan aikana käsitellään eri näkökulmista mm. sitä, millaisia vapaaehtoisia yhdistyksen toiminta vetää puoleensa ja mietitään keinoja siihen, miten toimintaa voitaisiin kehittää mahdollisimman erilaisten ihmisten saavutettavaksi.

Lisäksi kurssin jälkeen on mahdollisuus työstää pienryhmässä osallistujien omille yhdistyksille vapaaehtoisten rekrytointisuunnitelma asiantuntijoiden opastuksella. Pienryhmä kokoontuu vielä yhteen lähitapaamiseen marraskuun aikana, tapaamisen ajankohta päätetään osallistujien toiveiden mukaan.

Kurssin sisältöjä ovat:
Hyvät rekrytointikäytännöt
Vapaaehtoisten sitouttaminen
Kuinka saada mukaan vapaaehtoistoimintaan mm. nuoria, vanhuksia, maahanmuuttajia, miehiä tai kehitys- ja aistivammaisia. Paikalla on kertomassa eri yhdistysten asiantuntijoita.

Kouluttajana toimii Lari Karreinen yhteistyössä eri yhdistysten asiantuntijoiden kanssa. Kurssi on maksuton.

Ilmoittautumiset su 27.10. mennessä Visioon. lmoittauttumislinkin kurssille sekä lisätietoa kurssista löydät Vision kotisivuilta oheisesta linkistä

Moninaisuutta vapaaehtoisten rekrytointiin on osa Vision koulutuspakettia, jonka tarkoituksena on tukea yhdistyksiä vapaaehtoisten rekrytoinnissa sekä vapaaehtoisten profiilin monipuolistamisessa.

Avoimet ohjelmat ja tietoturva järjestötoiminnassa -kurssi 14.11. ja 22.11.

Avoimet ohjelmat ja tietoturva järjestötoiminnassa -kurssi järjestetään torstaina 14.11. ja torstaina 21.11. klo 17.00-20.00 Vision koulutustilassa (Fredrikinkatu 33B, 2.krs). Esteetön sisäänkäynti A-rapusta, sisäpihalta. Kurssilla käydään käytännönläheisesti läpi erilaisia ohjelmistoja ja IT-palveluita, joista on hyötyä järjestötoiminnassa. Kurssilla painotetaan avointen ohjelmistojen hyödyntämistä ja tietoturvan huomioimista.

Kurssin kohderyhmänä ovat kaikki järjestötoimijat. Sisältö on suunniteltu henkilöille, jotka eivät pidä itseään IT-asiantuntijoina, vaan haluavat saada vain hyödyt itselleen helposti, nopeasti ja edullisesti. Kurssi sopii etenkin yhdistysten toimihenkilöille.

Kurssin sisältö:

Avointen ja ilmaisten ohjelmien hyödyntäminen järjestötoiminnassa to 14.11. klo 17.00-20.00

– Internetin turvallinen selaaminen
– Tiedon tallentaminen verkosta (kokonaisten sivustojen lataaminen, videoiden tallentaminen)
– Sähköpostiohjelman tehokäyttö
– Teksti- ja kuvatiedostojen luominen ja levittäminen eri tiedostomuodoissa
– Jäsenrekisterin pito ja massakirjeiden tulostus
– Reaaliaikainen yhteiskirjoittaminen verkossa, esim. lehdistötiedotteen kirjoittaminen
– Avoimen lähdekoodin periaatteet, ero ilmaisohjelmiin ja mistä löytää lisää avoimia ohjelmia

Tietoturva järjestötoiminnassa – miten suojata tietokoneet ja viestintäyhteydet avoimilla ja ilmaisilla ohjelmilla to 21.11. klo 17.00-20.00

– Sähköpostin salaaminen
– Pikaviestintä ja muut suojatut viestintätavat
– Yksittäisten tiedostojen suojaaminen salauksella
– Koko tietokoneen kiintolevyn salaus
– Salasanahygienia

Kouluttajana toimii Otto Kekäläinen.

Huom! Osallistujilla on oltava mukana oma kannettava tietokone, sillä kaikki harjoutukset tapahtuvat omilla koneilla! Koulutustilassa on langaton nettiyhteys.

Kurssin osallistumismaksu on 50€, osiot erikseen 30€. Työttömät, pitkäaikaislomautetut sekä maahanmuuttajat saavat 50% alennuksen.

Ilmoittautumiset ti 5.11. mennessä, imoittauttumislinkin kurssille sekä lisätietoa kurssista löydät Vision kotisivuilta oheisesta linkistä. Huom. mikäli haluat ilmoittautua vain kurssin toiseen osioon, mainitse siitä ilmoittautumislomakkeen Muut lisätiedot -kohdassa.