Vuoden kotiseutuyhdistyskilpailu 2014

0
136

Suomen Kotiseutuliitto etsii jälleen vuoden kotiseutuyhdistystä. Vuoden kotiseutuyhdistyksen toiminta on yhteisöllistä sekä tavanomaisen toiminnan yläpuolelle nousevaa, hyvin tehtyä ja innovatiivista kotiseututyötä.

Vuoden kotiseutuyhdistys -palkinnolla halutaan antaa tunnustusta aktiiviselle yhdistykselle, joka edistää ja kehittää kotiseututyötä. Palkittavan yhdistyksen toimintahistorian pituudella ei ole erityistä painoarvoa valinnassa. Edukseen voi erottua menestyneillä hankkeilla, jäsenmäärän kasvulla, talkootyön määrällä tai esimerkiksi uusilla toimintamuodoilla.

Vuoden kotiseutuyhdistys valittiin ensimmäisen kerran keväällä 2013, jolloin kilpailuun muodostui kaksi sarjaa: yhdistykset joissa on palkattua henkilöstöä ja vapaaehtoisvoimin toimivat yhdistykset.

Valinta tehdään yhdistysten vuosikertomusten perusteella, kilpailuun osallistuakseen, yhdistyksen vuosikertomus tulee lähettää liiton toimistoon 15.4.2014 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: toimisto[at]kotiseutuliitto.fi tai postitse: Suomen Kotiseutuliitto, Kalevankatu 13 A, 00100 Helsinki

Vuonna 2013 palkittiin Arabianranta–Toukola–Vanhakaupunki kulttuuri- ja kaupunginosayhdistys (Artova) ry (sarjassa yhdistykset, joissa on palkattua henkilöstöä) ja Yläneen Kotiseutuyhdistys ry (sarjassa vapaaehtoisvoimin toimivat yhdistykset). Kunniamaininnan sai Lemin Kotiseutuyhdistys ry.

Vuoden kotiseutuyhdistys 2014 julkistetaan Kotiseutuliiton valtuuston kokouksessa toukokuun alussa.

Katso uutinen kokonaisuudessaan Suomen Kotiseutuliiton kotisivuilta oheisesta linkistä.