Vuotalon syksyn teemana muistaminen

0
412

Vuotalon loppusyksyn ohjelmistossa näkyy muistamisen teema. Galleriassa avautuu 9.11. Muistojen Mekko –näyttely, jossa Leena Jaatinen, Leena Karhu, Tupu Mentu, Tiina Mikkelä ja Kirsti Soukka ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ainutkertaisia vaatteita omien muistojensa pohjalta. Muistatko miltä tuntui isoäidin mekkokangas tai poikaystävän villapaita? Onko kaapissasi tallella lapsen ensimmäinen potkupuku tai suosikkimekkosi? Yleisö saa halutessaan tuoda oman vaatemuistonsa osaksi näyttelyä. Vaatteita kuvataan ja valokuvia skannataan Vuotalossa lauantaina 10.11. klo 11-15. Kuvat tulostetaan ja ripustetaan osaksi näyttelyä.

Kaikille avoimia työpajoja

Muistojen Mekko -näyttelyyn liittyy työpajoja, joissa pääsee jakamaan oman elämänsä ja eri sukupolvien muistoja. Oman elämäni poluilla -työpajoissa 12.11. ja 26.11. pohditaan mitä muistoja tekstiilit ja tilkut kantavat elämän eri vaiheista. Sukupolvien ketjussa -työpajassa 19.11. mietitään millaisia perhe- ja sukupolvimuistoja tekstiilit pitävät sisällään. Pajoihin voi tuoda mukanaan oman tekstiilin tai tilkun, johon liittyy omakohtaisia muistoja. Tule jakamaan oma tarinasi ja kuulemaan toisen kertomus. Työpajat ovat klo 14-15.30, ne ovat kaikille avoimia ja niihin on vapaa pääsy. Ohjaajana toimii Liisa Lauerma. Pakolliset ennakkoilmoittautumiset kulttuurituottaja Ia Pelliselle p. 09-310 88 404 tai ia.pellinen[at]hel.fi.

Fredin ja Anneli Saariston muistelutuokio

Muistamisen teemaan voi perehtyä myös Senioritiistai-sarjan tapahtumissa. Matti ”Fredi” Siitosen ja Anneli Saariston muistelu- ja musiikkituokiossa 23.10. pitkän linjan artistit keskustelevat elämästä, sen iloista ja suruista sekä esittävät ikivihreitä lauluja. Pirunpuntari teatteriesityksessä 20.11. avioparin elämään hiipii muistisairaus. Kuinka rakkaus kestää, kun mies elää muistamattomuuden ehdoilla ja vaimo muistojen varassa? Lisätiedot tapahtumista www.vuotalo.fi