Yhdistystoiminnan peruskurssi 1./ 3. ja 8.2.-16 klo 17-20

0
158

Tammi- helmikuun vaihteessa on tarjolla käytännönläheinen peruskurssi yhdistystoiminnan perusteista, kokouskäytänteistä ja yhdistystaloudesta. Koulutus on suunnattu yhdistystoimijoille, kuten hallituksen jäsenille ja toimihenkilöille. Sopii erityisesti uusille hallituksien jäsenille. Koulutuksen tavoitteena on tukea ja kehittää yhdistysten toiminnan laatua sekä yhdistystoimijoiden omaa osaamista. Koulutusiltojen ajankohdat ovat: ma 1.2, ke 3.2. ja ma 8.2.2016 – klo 17-20. Koulutuspaikkana on Opintokeskus Vision koulutustila, Fredrikinkatu 33 A (käynti 33 B:stä). Ilmoittautumiset: ma 25.1.2016 mennessä Vision sivun:
https://ssl.eventilla.com/yhdistystoiminta-hki alalaidasta löytyvän linkin kautta.

Kurssi-iltojen sisällöt:

1. Ilta, ma 1.2. klo 17–20   Yhdistystoiminnan perusteet
•    Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt
•    Yhdistyksen hallinto – mitä tarkoittaa hallitus yhdistyksessä
•    Yhdistyksen eri toimijat ja toimijoiden väliset vastuut
•    Yhdistyksen keskeiset paperit: toimintasuunnitelma ja talousarvio, toimintakertomus ja tilinpäätös

2. ilta, ke 3.2. klo 17–20   Yhdistyksen kokouskäytännöt ja tietosuoja
•    Yhdistyksen eri kokoukset ja kokousten toimihenkilöt
•    Kokouskäytännöt (kokousten valmistelu, kokouksen kulku, kokouspöytäkirja)
•    Yhdistyksen tietosuoja-asiat

3. ilta, ma 8.2. klo 17–20   Yhdistystalouden perusteet
•    Yhdistyksen talouden ja toiminnan suunnittelu, seuranta ja raportointi
•    Hyvä kirjanpitotapa ja kirjapitoaineiston säilytys

Kouluttajana toimii yhdistyskouluttaja ja tapahtumatuottaja FM Salla Pyykkönen. Osallistumismaksu: 45 €/osallistuja. (Työttömät, pitkäaikaislomautetut, opiskelijat  ja eläkeläiset saavat 50%:n alennuksen osallistumismaksusta. Mikäli olet oikeutettu alennukseen, valitse ilmoittautuessasi ”alennuslippu”).

Ilmoittautumisen yhteydessä voi tilata Vision Yhdistystoimijan oppaan hintaan 15€ (normaalisti ovh 19€ + postituskulut). Kirjasen saa kurssipaikalla. Koulutuksen järjestää: Visio Opintokeskus (p. 044 727 3240 tai  visio@visili.fi)

Koulutuksen peruutusehto: peruuttaa voi 5 euron peruutusmaksua vastaan kurssin viimeiseen ilmoittautumispäivään asti. Sen jälkeen peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta sekä 5 euron peruutusmaksu. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamisajankohtaa, pitää kurssilaisen maksaa koko kurssimaksu, ellei kurssilainen esitä lääkärintodistusta tai todistusta voittamattomasta esteestä.