Yleiskaava-aihetta käsittelevä Entä jos, Helsinki? -tilaisuus to 28.11.

0
128

Entä jos kehäteiltä keskustaan voisi matkata pikaraitiovaunuilla? Entä jos parhailla poikittaisilla reiteillä olisi pikaraitiolinjat? Entä jos, Helsinki? -keskustelutilaisuus pidetään to 28.11. klo 18.00-20.30 ravintola Sturessa (Sturenkatu 21, www.sture21.fi). Katso kutsu tilaisuuteen oheisesta linkistä.

Helsingin kaupunki on laatimassa yleiskaavaa, jolla ohjataan kaupungin kehittymistä. Työn visiovaiheen poliittinen päätöksenteko on alkamassa. Yleiskaava-visiossa esitetään moottoritiemäisten sisääntuloväylien bulevardisoimista, mutta millainen Helsingistä voisi tulla, jos siirtyminen tehokkaimpiin ja kaupunkitilaa säästäviin liikkumisen muotoihin aloitettaisiin jo Kehä III:lla?

Tilaisuuden järjestää Hesa-Safa (Helsingin seudun arkkitehdit ry) ja ryhmä kaupunginosayhdistyksiä. Tilaisuudessa on keskustelemassa poliitikkoja, suunnittelijoita, kaupunkiaktivisteja ja kaupunkilaisia. Iltaa voi jatkaa tanssien klo 01.30 saakka. ”The Architects” sekä levymusiikki, A-oikeudet. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoa tilaisuudesta facebookissa: Entä jos, Helsinki?

Tilaisuus on toinen osa Hesa-Safan yleiskaavaa koskevassa seminaari-sarjassa, jonka ensimmäinen tilaisuus järjestettiin VR:n veturitalleilla 24.10. Ensimmäisen tilaisuuden aiheena oli ”Mitkä voimat rakentavat kaupunkia? (Ks. facebook:
https://www.facebook.com/events/558911090840814/?fref=ts.)