Haaga 60 vuotta osana Helsinkiä

0
228

Vuodenvaihteessa tulee kuluneeksi 6o vuotta siitä, kun Haagan kauppala liitettiin Helsinkiin. Samalla liitettiin Helsinkiin mm. Munkkiniemi.

Haaga sai kauppalan oikeudet vuonna 1923. Ennen kauppalan oikeuksien saamista Haagan alueella oli vain muutamia huviloita. Kauppalan alueen läpi kulki Turku-Helsinki rautatie ja Huopalahden asema oli avattu jo 1900-luvun alussa.

Heti sodan jälkeen käynnistyi keskustelu uusien alueiden liittämisestä Helsinkiin. Haagalaiset vastustivat liitosta, mutta erilaisten neuvottelujen tuloksena Haaga liitettiin Helsinkiin 1.1.1946. Haagassa tuolloin asuneiden muistin mukaan juhlintaa ei järjestetty  pääkaupunkiin liittymisen yhteydessä.

Sodan jälkeisen asuntorakentamisen tarpeen lisääntyessä Haagan kaupunkimainen rakentaminen käynnistyi 50-luvun aikana.

Lue lisää Haagan historista.