Huopalahden aseman parannusehdotus

0
303

Kesällä julkaistuun Helsingin lähijuna-asemien kehittämisselvitykseen sisältyy myös suunnitelmia Huopalahden aseman kehittämiseksi. HKL:n ja kaupunkisuunnitteluviraston yhteistyönä tekemässä selvityksessä todetaan, että Huopalahden asemaa käyttää päivittäin 11.000 matkustajaa.

Huopalahden asemaa pidetään yleisluonnehdinnassa mielyttävimpänä asemaympäristönä tutkituista kuudesta asemasta. Erityisesti vaihto junasta bussiin on todettu sujuvaksi. Samoin vaalesävyisen alikulkutunnelin todetaan vaikuttavan turvalliselta, valoisalta, avaralta ja siistiltä.

Parannustarpeet kohdistuvat valaistukseen, viihtyisyyteen, kiinteiden opasteiden lisäämiseen ja esteettömyyden parantamiseen.

Viihtyisyyden lisäämiseksi tarvitaan lisää penkkejä odotustiloihin. Samaan aikaan kuitenkin muistutetaan siitä, että penkit eivät saa lisätä oleskelua tai yöpymistä tiloissa. Odotustilojen valvonnan parantamisen keinona selvityksessä pidetään näkyvän kameravalvonnan tuomista oleskelutiloihin. Myös laiturialueelle ehdotetaan tuotavan lisää tuulensuojassa olevia penkkejä.

Asemalaiturialueiden valaistusratkaisujen tarkistaminen ja täydentävän valaistuksen suunnittelu toteutetaan tarvittavissa kohdissa.

Suunnitelma on nyt kommenttikierroksella. Mitään tarkennusta mahdollisesta toteutusaikataulusta ei ole toistaiseksi saatavilla.

Selvitys löytyy HKL:n sivulta http://www.hkl.fi ja kohdasta päätöksenteko, liikennehankkeita