Itsenäisyyspäivän vietto

0
206

Etelä-Haagan perinteinen itsenäisyyspäivän vietto alkaa klo 9.40 partiolaisten suorittamalla lipunnostolla Huopalahden kirkon mäellä. Itsenäisyyspäivän klo 10.00 alkavan jumalanpalveluksen jälkeen kokoonnutaan kulkueeksi. Kulkue lähtee kunniakäynnille sankarihaudoille noin klo 11.15.

Kulkueen kärjessä kulkevat Suomen lipun jäljessä paikallisten yhdistysten ja organisaatioiden lippukulkue. Sankarihaudoilla on kunniavartio, jonka järjestää Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry. Puheen pitää Haagan Työväenyhdistyksen puheenjohtaja Anssi Leskelä. Haagalaiset järjestöt laskevat kukkatervehdykset sankarivainajien muistomerkille. Tilaisuuden alussa ja lopussa kuullaan kuorolaulua. Sankarihaudoilta siirrytään Huopalahden kirkolle, jossa Haagan Martat tarjoilevat kirkkokahvit.