Isonnevan alueen asemakaavan muutos

0
395

Kaupunkisuunnittelulautakunta on hyväksynyt Isonnevan alueen asemakaavan muutosluonnoksen jatkotyön pohjaksi.

Muutosluonnoksessa Isonnevan alueelle on tarkoitus rakentaa täydentävää asuntorakentamista Eliel Saarisen tien, Isonnevantien ja Vihdintien varsille nykyisille rakentamattomille alueille sekä osittain nykyisen Haagan urheilukentän kohdalle.
Uudisrakentaminen merkitsee noin 800-900 uutta asukasta. Tavoitteena on saada alueelle lapsiperheille soveltuvia suuria asuntoja.


Kolmen koulun läheisyydessä sijaitsevaan Haagan puistoon suunnitellaan liikuntapuistoa, johon koululaiset pääsevät katuja ylittämättä. Leikkipuisto jää nykyiselle paikalleen.

Liikuntapuiston valmistuttua, suunnitellaan nykyiselle urheilukentälle Haagan huvilayhdyskunnan ja kauppalan aikaisten rakennusten kokoisia ja tyyppisiä kaupunkihuviloita ja pienkerrostaloja. Osa kentästä jää viheraukioksi.
Kevyen liikenteen yhteyksiä kehitetään uusia jalankulku- ja polkupyöräteitä sekä ja jalkakäytäviä rakentamalla. Eliel Saarisen tien yli on suunnitteilla kevyen liikenteen silta. Riistavuoren palvelukeskukselle, opiskelija-asuntolalle ja kouluille on suunnitelmassa mahdollisuus laajennuksiin. Kolme koulua sekä kolme arvokkaaksi lueteltua Haagan kauppalan aikaista rakennusta suojellaan.

Kaavaluonnoksessa Strömstadin puisto ja Kylänevan puisto yhdistetään katkaisemalla Kylätie niiden välistä.

Lisää tietoa kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslistalta 05/19.2.2009 http://www.hel.fi/wps/portal/Kaupunkisuunnitteluvirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/ksv/fi/P__t_ksenteko