Aluefoorumissa listattiin mielenkiintoisia paikkoja

0
672

Haagan asukaslähtöinen aluefoorumi piti ensimmäisen, koko Haagan yhteisen aluefoorumin 10.11 Pohjois-Haagan yhteiskoululla. Runsaan osallistujajoukon kerännyt foorumi kuunteli aluksi Pauli Salorannan esityksen kotikaupunkipoluista. Esityksestä kävi ilmi, että esimerkiksi Haagaan muuttaa vuosittain runsaat pari tuhatta uutta asukasta.

Kotikaupunkipolkujen tavoitteena on tutustuttaa alueen uudet asukkaat omaan alueeseen. Samalla ne tukevat myös muiden asukkaiden ja erityisesti lasten ja koululaisten kotiseututuntemuksen lisääntymistä. Polku toimii myös alueen identiteetin ja ja kulttuurin vahvistajana. Kotiseutu polku esittelee alueen merkittäviä ja mielenkiintoisia kohteita. Tällaisia voivat olla luontonähtävyydet, alueen historiaan liittyvät tai kehitystä kuvaavat, arkkitehtonisesti merkittävät rakennukset, alueen kulttuurin kuvaajat tai tulevan kehityksen kohteet. Paikalla ollut haagalaisten joukko ideoi suuren määrän mielenkiintoisia paikkoja.

Nyt toivomme sinun kertovan mitä paikkoja ehdotat luetteloon ja tulevaan Haagan kaupunkipolkuun. Keskustelu jatkuu Etelä-Haagan keskustelupalstalla.

 

Oheisessa luettelossa on Etelä-Haagassa sijaitsevia paikkoja:

Alppiruusupuisto, Isovarpussuo, Tönö (Huopalahden kirkonmäellä), Mätäpuro, Kissankallio/Sammakkolampi, Sankarihaudat, Ammattikoulu, Joel Lehtosen huvila,Wreden muistolaatta, Leikkipuistot, Urheilukenttä,Filmaushistoria ja -paikat, Elinan surma ym., Strömstadin puisto,Turvepehkutehdas, Huopalahden asema, Huopalahden kirkko,Palokaivon aukio, Haagantori, Kirjasto, Kasvihuoneet, Palstaviljelmät, E-H ja Lassila, Eliel Saarisen tie, Palokunnantalo, Työväenyhdistyksentalo, Tiilielannon rakennus, Valkeatalo,Haagan täyttömäki, Haagan puisto, Hirvikunnas (opettaja), Saksalaisten hauta, Silviahemmet, (vanhusten palvelutalo), Steniuksen raitiolinja H (1900-luvun alussa), Coca-Colan tehdas, Jägerfilm studiot, Kino Haaga, Haagan Kitkat, Haagan kansakoulurakennus (Steniuksent 14),  Mormoonikirkko, Kakkosnorssi, Lärkan, SYK, Ukri Merikannon, Tähystäjäpatsas Kauppalan puistossa, Veripalvelu, Orapihlajantien suojellut talot

 

Oheisena paikkoja Pohjois-Haagasta:

siirtolohkareet: Prinsessankivi, Näyttelijäntie 3, Ruutikellari( Teuvo Pakkalan tie 9),  Vuosien 1904-05 linnoitukset, Tykkitie,  Peikonhammas, Punaisten hautausmaa, Haagan ostari, Aino Acktén patsas, Poutuntie 6 ja 8, rintamamiestalot, Ilkantie 13 (Kari Suomalainen), Marjattakoulu, hiihtomaja ja ampumasuojat, Skeittipuisto, Mauri Sariolan koti, Merimiestalot, Vesa-Matti Loirin koti, Santavuorent. 3, Pekka Himasen koti, Remu Aaltosen ja muiden Hurriganes kavereiden koti, Pohjois-Haagan asema, Hakavuoren kirkko, Thalian aukio, Aiemmat joet, Hyppyrimäki, Oravakallioiden retkeilyalue (nyk. tornitalot) Näyttlijäntie 2, Nakkiemo, Lassilan raitti,Atik Ismail ja muiden julkkisten asuintalot, Iidan puisto, Leevintalo, Nuorisotalo, Hätätilahallituksen talo ,Plotti, Haagan runkolinja, Käärmekuusi, itsenäisyydenkuusi, riistavuorenpuiston kelo, R. Schildin puiston muistotammet, Pohjois-Haagan yhteiskoulun pihalla yo-puut, Myllysen lenkki, muut koulut, Adolf Lindforsintien tornitalot (Kekkonen esitteli), Liitosasuste, Haagan taideseura