Nykyaikaista aarteenetsintää

0
278

Geokätköily on maailmanlaajuinen ulkoiluharrastus, jota harrastaa jo kymmeniätuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Suomessakin kätköilijöitä on tuhansia ja geokätköjä yli 10 000.

Geokätköilyssä käytetään apuna satelliittipaikannusta. Annettujen koordinaattien avulla etsitään piilotettu rasia, joka sisältää lokikirjan. Käynti merkitään lokikirjaan sekä ilmoitetaan www.geocaching.com -sivustolla.

Jokainen voi halutessaa myös piilottaa oman kätkön. Kätkötyyppejä on useita, oikeastaan yhtä monta kuin piilottajaa. Kätkö ilmoitetaan www.geocaching.com -sivustolle. Kuvauksessa kerrotaan kätkön tyyppi, koordinaatit, maaston vaikeusaste sekä muita vinkkejä etsijöille.Helsingin Latu tarjoaa 15 – 19-vuotiaille mahdollisuuden tutustua geokätköilyyn ja muihin ulkoilulajeihin kerran kuussa Outdoor-klubi Metropoli tapahtumissa. Ohjelmassa voi olla esimerkiksi retkiluistelua, kiipeilyä, avantouintia, vaellusta tai monia muita hienoja lajeja. Nuoret päättävät, mitä lajeja kokeillaan. Klubin ensimmäiset tapaamiset ovat Maunulan majalla (Keskuspuistontaival, 00620 Helsinki). Lauantaina 23.1.2010 klo: 13.00 – 15.00 ohjelmassa on geokätköilyä. Geokätköily tutuksi –lajikokeilussa tutustutaan lajin harrastamiseen ja tarvittaviin välineisiin sekä käydään maastossa kokeilemassa kätköilyä käytännössä. Sunnuntaina 14.2.2010 klo: 15.00 – 16.30 ohjelmassa on lumikenkäilyä. Molemmat kerrat ovat maksuttomia. Lisätietoja tapahtumista ja ilmoittautumislomake löytyy osoitteesta www.helsinginlatu.fi