Ole kaavoituskartalla

0
293

Kaavoituskatsaus 2013 tipahti helsinkiläisten postiluukuista huhtikuun alkupuolella. Tämä jokakeväinen bestseller on tutustumisen väärti, jos sinua kiinnostaa mitä naapuriin lähivuosina suunnitellaan.

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston julkaisemasta katsauksesta löytyy Haagaa koskevaa tietoa sivuilta 27-28, 37 ja 41. Toki tutustua kannattaa myös koko kaupunkikuvaan.

Millä vauhdilla etenee Raide-Jokeri? Entä Hakamäentien jatkeet länteen ja itään? Muun muassa näitä hankkeita kaavoituskatsauksessa sivutaan. Katsauksesta löytyy myös perustietoa kaavoituksen etenemisestä ja asioiden päällä olevien tahojen ja henkilöiden yhteystiedot. Hyödyllinen nettisivu on muun muassa www.hel.fi/ksv.

Helsinkiin laaditaan parhaillaan uutta yleiskaava, jossa määritellään kaupungin kehittämisen periaatteet pitkälle tulevaisuuteen. Kaupunkilaisten kannattaakin osallistua keskusteluun juuri nyt.

”Kaupungissa pitäisi olla enemmän kuin tuhat puistoa. Oikeesti. Sitten olis aika paljon.” Näin toteaa viisivuotias vapaa-ajattelija Dario. Hän on yksi niistä viidestä kaupunkilaisesta, joilta katsauksen tekijät tenttasivat mielipiteitä Helsingistä nyt ja tulevaisuudessa.