Jäsenkirjeessä kerrattu kuluvaa vuotta ja suunitellaan tulevaa 2018

0
427

Tervetuloa viettämään satavuotista Suomeamme 6.12.2017 perinteisiin menoin; klo 10 Huopalahden kirkon jumalanpalvelukseen sekä sen jälkeiselle sankarihautojen kunniakäynnille klo 11. Juhlakahvit juomme seurakuntasalissa.

Tänä vuonna vietimme perinteisiä Haagapäiviä poikkeuksellisen sateisessa kelissä, Suomi 100-teeman mukaisesti kuitenkin Yhdessä. Kaupunginosamme oma duo Marco Luponero & Pia Katarina ensiesittivät meille m.m. Haagalle omistetun laulun paljasjalkalaisen haagalaisen Tom Nylundin juontaessa tilaisuuttamme. Kuulimme myös uusimmat tiedot Haaganpuron kunnostamisesta Mikko ”Peltsi” Peltolan ja Henrik Kettusen toimesta. Oman alueemme Suomi 100-ryhmän Haagan kaunein piha -kilpailun voittajaksi julistettiin osoitteessa Paatsamatie 6-8 sijaitseva kahden kerrostalon yhteinen piha-alue. Myös parhaimmasta omenapiirakan tittelistä kisattiin ja sen voiton nappasivat Hopeatien ryhmäkoti Veturin leipurit.

Haaga Helsingin puutarhana on nimensä veroinen; kaupungilta on tänä juhlavuonna saatu 1000 kukkasipulia alueen kaunistamiseksi. Skilloja, tulppaaneita, narsisseja ja laukkoja on istutettu Seitsemän veljeksen kiven ympärille, Thalianaukiolle ja Kauppalanpuistoon. Nyt odotamme parempaa ensi kevään kukkaloistoa kaupunginosaamme!

Tulevana vuonna 2018 annamme tukemme Vaelluskala-ryhmälle, joka tekee kaikkensa elävöittääkseen Haaganpuroa taimenpurona. Ensi vuonna jatkamme myös vahvasti kaavoitukseen liittyvien asioiden esille ottamista. Jotta tavoittaisimme mahdollisimman monta näistä teemoista kiinnostunutta, on kotisivujemme päivitys suunnittelun alla. Tarkastelemme yleiskaavan etenemistä asiantuntijoiden ja Pohjois-Haaga seuran kanssa. Haagalainen-lehden lukijakyselyn mukaan tämä aihe kiinnostaa jatkuvasti. Seuraa tiedotuksiamme lehdestä (paperilla ja netissä) ja tule mukaan tilaisuuksiimme! Voit vaikuttaa siihen mitä lähiympäristössäsi tapahtuu.

Vuosi 2018 on kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi ja Suomessa pääteemaksi on valittu osallisuus, kohderyhmänä lapset ja nuoret. Pyrimme tässä asiassa yhteistyöhön ja synergiaetuihin kaikkien alueen toimijoiden ja jäsenyhdistysten kanssa. Laittakaamme siis kaikki viisaat päämme yhteen! Mielellämme otamme vastaan jäsenistömme kaikenlaisia ideoita hyviksi hankkeiksi. Olennaisinta ei ole tavoittavatko yksittäisten tahojen toteuttamat hankkeet vähän vai paljon ihmisiä, tai toimivatko kotiseutuyhdistykset ihan paikallisesti tai esimerkiksi verkossa. Haagan alueen kulttuuriympäristö rakennuksineen, sankarihautojen kunniakäynnit, kyläjuhlat tai ruoka- ja vapaa-ajanviettoperinne voisi vaikkapa olla uusille sukupolville ja nuorille välitettävää perintöä.

Aivan hiljattain saimme kuulla mukavan uutisen Haagalle suunnitellusta perinnevaakunasta. Selvitämme paraikaa miten kotiseutuyhdistyksenä voisimme ottaa vaakunan ”omaksemme”. Perinteitä vaalimme myös keräämällä kuvia vanhasta Haagasta.

Olemme nyt ottaneet käyttöön Instagramin, joka löytyy osoitteesta ProHagary. Jatkossa viestitämme myös mielellämme sähköpostitse; ilmoitathan yhteystietosi osoitteeseen prohagary@gmail.com. Pyrimme saamaan jäsenrekisterimme pian sähköisen muotoon.

Toimintamme menestyksellinen jatkuminen on jäsenten, eli meidän kaikkien, varassa. Kiitos kaikesta tähänastisesta tuesta ja aktiivisuudesta, sekä lämpimästi tervetuloa tuleviin tapahtumiin! Muistathan ystävällisesti huolehtia jäsenmaksusta. Pyydämme jäsenasioissa yhteydenottoa osoitteeseen: outi.hirvilahti@welho.com (liittymiset ja osoitteenmuutokset).

Ystävällisin terveisin,

Johanna Ljungberg
pj.prohaga@gmail.com

Pro Haaga – Pro Haga ry., puheenjohtaja