Päätöstiedote 5 / 2021

Tuu mukaan!
Tuu mukaan!

Hallituksen kevätkauden viimeisessä kokouksessa 7.6. tapasimme edelleen etänä. Syyskauden 1. hallituksen kokouksen asemoimme ajankohtaan 25.8. Helkan syksyisen puheenjohtajapalaverin järjestämme 9.9.; elokuun kokouksessa tarkennamme yksityiskohdat.

Vahvistimme Helkan taloussäännön. Laadimme ytimekkään lausunnon Helsingin liikenneturvallisuuden kehittämisohjelman 2022-2026 luonnoksesta. Kiinnitämme lausunnossa huomiota erityisesti jalankulkijoiden heikkoon asemaan muiden liikennemuotojen rinnalla. Päätimme koota kuntavaaleissa äänestämiseen kannustavan uutisen kotisivuille ja somekanaviin toimitettavaksi.  

Helkan kulttuuriympäristökysely kieliversioineen on lähes valmis ja julkaisemme sen lähiviikkoina. Kyselystä saamme paljon hyvää aineistoa erityisesti eri kaupunginosien kulttuuriympäristöihin liittyen.

Päätimme palkata kolme helsinkiläistä nuorta Helkaan kesätöihin, tehtävänään eri kaupunginosien valokuvaaminen ja lyhyiden blogikirjoitusten tuottaminen. Tuotoksia julkaisemme Helkan kotisivuilla ja somekanavissa.

Helkan strategiatyöryhmä koostaa uutta strategiaa.  PRH on hyväksynyt Helkan uudet säännöt 20.5.2021 ja ne löytyvät tämän linkin kautta.

Kotiseutuliiton johdon kanssa järjestetyssä tapaamisessa vaihdoimme kuulumisia ja päädyimme tiivistämään viestinnällistä yhteistyötä.

25.5. järjestimme jäsenistölle Instagram-koulutusillan. Käsittelimme vielä lopuksi Helkaan tullutta hanke-ehdotusta ”Hiilineutraalit kaupunginosat”. Asia jätettiin pöydälle.  

Kesän jälkeen syyskauden ensimmäinen Helkan hallituksen kokousaika on ke 25.8.

Helka toivottaa jäsenistölleen aurinkoista ja rentouttavaa kesää!
15.6.2021 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes

puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuolista ja osallistavaa kaupunginosatoimintaa. Vaikutamme sen puolesta, että Helsingin eri alueet voivat kehittyä viihtyisinä, omaleimaisina ja yhteisöllisinä paikkoina. 
www.helka.net
www.kaupunginosat.fi
www.facebook.com/HelkaRy
www.instagram.com/helka_ry