Koti Blogi

Helkan kevätkokous 2021

Helkan kevätkokouksen 2021 pöytäkirja pdf-muodossa oheisen linkin kautta.

Helkan syyskokous 2020

Helkan syyskokouksen 2020 pöytäkirja pdf-muodossa oheisen linkin kautta.

Näin toimii yhdistys – 3 webinaaria, 6./13. ja 20.10.

Lokakuun pimenevinä iltoina on mainio mahdollisuus saada tuhti peruspaketti yhdistyksessä toimimisesta; yhdistyksen säännöistä, hyvästä hallinnosta ja työnjaosta, kokouskäytännöistä ja taloudesta. Onko viime aikoina saatu uusia aktiiveja hallitukseen tai onko vanhan hallituksen toimintatavoissa kehittämistä? Kolmen illan koulutuskokonaisuuden ajankohdat ovat: ke 6.10., ke 13.10. ja ke 20.10., aina klo 17.30 – 19.00.

Webinaarisarjaan ilmoittaudutaan kokonaisuutena. Osallistua voi joko kaikkiin iltoihin tai vain osaan niistä. Jokaiseen iltaan on oma osallistumislinkkinsä. Koulutusillat järjestetään Teams-sovelluksella. Osallistumismaksu on Helkan jäsenyhdistysten toimijoille 10 €. Osallistujamäärä on rajallinen, max. 30 henkeä, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Ilmoittautumiset viimeistään pe 1.10. oheisella verkkolomakkeella. Koulutuksen tarjoaa  Kansalaisfoorumi; koulutussuunnittelija Tuula Hyystinmäki toimii kouluttajana.

1. ILTA: Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt yhdistyksen toiminnan ohjaajina, ke 6.10. klo 17.30–19.00

Oletko perustamassa yhdistystä tai tulisiko yhdistyksenne sääntöjä muuttaa? Tietopaketti sääntöasioista ja keskustelua osallistujia askarruttavista asioista.

2. ILTA: Yhdistyksen hyvä hallinto; hallituksen toiminta, työnjako ja vastuut, ke 13.10. klo 17.30–19.00

Perustietoa uusille hallituksen jäsenille tai hallitusjäsenyyttä harkitseville. Sopii myös niille, joiden mielestä oman yhdistyksen hallituksen toimintatavoissa on kehittämisen tarvetta. Keskustellaan myös osallistujia askarruttavista asioista.

3. ILTA: Yhdistyksen talouden perusasioita, ke 20.10. klo 17.30–19.00

Mitä tehtäviä, päätöksiä ja vastuita yhdistyksen taloudenhoito sisältää. Miten taloudenhoidon käytänteet on hyvä järjestää. Miksi ja miten tilinpäätös ja toiminnantarkastus prosessina etenee.

Yhdistyksen taloutta käsitellään sillä tasolla, mitä jokaisen hallituksen jäsenen on hyvä tietää yhdistyksen talousasioista, vaikka itse ei käytännössä rahaa liikuttelisikaan. Erittäin tarpeellista tietoa taloudenhoitajille ja hyödyllistä myös maallikkopohjalta toiminnantarkastajina toimiville. Keskustellaan myös osallistujia askarruttavista asioista. 

Lisätiedot: tuuli.jarvinen[at]kansalaisfoorumi.fi

Avaimet onnistuneeseen verkkokokoukseen etäkoulutus to 23.9. ja ti 28.9.

Etakokouksessa
Etäkokouksessa

Kansalaisfoorumin mutkattomassa verkkokoulutuksessa saat vinkkejä ja varmuutta etäkokoustamiseen! Syyskuun loppupuolella, kahden illan maksuton etäkoulutus tarjoaa matalan kynnyksen ratkaisuja verkkopalaverien järjestämiseen. Koulutuksen ajankohdat ovat: to 23.9. ja ti 28.9. klo 17.00 – 18.30.

Verkkokoulutuksessa opetellaan hallinnoimaan verkkopalaveria etänä sekä harjoitellaan käytännössä hyviksi koettujen ilmaisten verkkosovellusten käyttämistä. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on kiinnostusta aloittaa verkkokokousten järjestäminen, muttei juurikaan vielä kokemusta.  Ilmoittaudu ti 21.9. mennessä oheisen verkkolomakkeen kautta. 30 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavia sovelluksia:
Jitsi-verkkoneuvotteluohjelman perusominaisuudet ja palaverin isännöinnissä tarvittavat toiminnot
EtherPad yhteiskirjoittamiseen tai kokousmuistiinpanoihin
Mentimeter äänestämiseen tai mielipiteiden kartoittamiseen
OpaVote suljetun verkkoäänestyksen suorittamiseen
SurveyMonkey kyselyn suorittamiseen tai palautteen keräämiseen
Padlet yhteiseen ideointiin
Kahoot mielipiteiden kartoittamiseen tai leikkimielisen kilpailun järjestämiseen

Kouluttajana toimii Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Pekka Kinnunen. Linkki verkkokoulutukseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla 22.9. Linja avautuu noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista webinaaria. Lisätiedot: pekka.kinnunen[at]kansalaisfoorumi.fi

Helsingin kävelyfestivaali jatkuu su 19.9. saakka

Juhani Styrman luotsaa kävelyporukkaa Kalliossa (kuva: Harri Ahola)va: Harri Ahola
Kuvassa etualalla Kallion kävelyfestivaalin kierrosta vetämässä Juhani Styrman. (Kuva: Harri Ahola)

Hohoi kävelijät, Helsingin kävelyfestivaalin viimeistä viikkoa viedään!! Kävelyitä jäljellä vielä ajalle 16.-19.9. – kaikki mukaan inspiroiville opastetuille temaattisille kaupunkikävelyille! Peruslipun hinta on 15 €. Liput kaikkiin jäljellä oleviin kävelykierroksiin Nettilipun kautta. Kierroksille myydään max. 25 lippua, festivaalin koronaohjeet oheisesta linkistä.

Poimintamme kävelyfestivaalin loppumetreiltä 16.-19.9.:

SIGNE BRANDERIN NÄKYJÄ MENNEESTÄ  19.9. klo 14.00
KUVAUS: Kadonneen Helsingin kuvat. Tule mukaan kävelykierrokselle tutustumaan valokuvaukseen, Signe Branderiin ja ihmisten elämään 1900-luvun alun Helsingissä. Hänen tuhansiin valokuviinsa on taltioitunut rajun muutoksen kourissa ollut kaupunki. Kierroksella nähdään outoja kuvia tutuista paikoista. OPAS: Jouko Väärälä, Green Cap Tours/ LÄHTÖPAIKKA: Ateneumin portaat, Kaivokatu 2/ KESTO: 90 min.

PUU-KÄPYLÄ –  HYMYKUOPPA HELSINGIN POSKESSA   16.9. klo 17.30 ja 19.9. klo 16.00
KUVAUS: 1920-luvulla rakennettu Puu-Käpylä on viehättävä kaupunginosa, jossa on kymmenittäin värikkäitä puutalokortteleita. Käpylä lähti rakentumaan täysin tyhjään metsämaisemaan 100 vuotta sitten. Kävelykierroksella kuullaan tarinaa Käpylän synnystä, kasvusta ja kehityksestä vaikeidenkin vaiheiden kautta yhdeksi Helsingin rakastetuimmista asuinalueista. Käpylä on aina ollut suosittu asuinalue esim. taiteilijoiden keskuudessa. Kierroksen pituus noin 2 kilometriä. OPAS: Irina Lehto, auktorisoitu Helsinki-opas, jonka koti on ollut Käpylässä melkein aina./ LÄHTÖPAIKKA: Pohjolankatu 3 / KESTO: 120 min. 

MIELEN MUUTOKSIA – LAPINLAHDEN SAIRAALA JA HIETANIEMI  18.9. klo 16.00
KUVAUS: Yhdistelmäkierros Lapinlahden sairaalassa ja Hietaniemen hautausmaalla. Kierroksella keskustelemme, kuinka lääketiede ja biologia ovat kehittäneet psyykkisten sairauksien hoitoa vuosisatojen aikana. Kun Lapinlahden mielisairaala perustettiin, kesti vielä 15 vuotta ennen kuin Sigmund Freud ja 34 vuotta ennen kuin C. G. Jung syntyivät. Nämä herrat keksivät uuden universumin, jolle on annettu nimi ihmisen “tiedostamaton”.  Jatkamme Lapinlahden sairaala-alueelta Hietaniemen hautausmaalle keskustelemaan Lapinlahden kuuluisista potilaista ja lääkäreistä.  OPAS: Ulla-Maija Rouhiainen, Helsinki-opas ja tietokirjailija/ LÄHTÖPAIKKA: Lapinlahden sairaalan sisäpiha, Lapinlahdenpolku 8 / KESTO: 120 min. 

MAHDOTON PAIKKA – HELSINGIN TARINA  19.9. klo 12.00
KUVAUS: ”Tämä on mitä luotaantyöntävin paikka. Merestä esiin pistävä kallio, joka pitää ensin räjäyttää tasaiseksi ennen kuin sille voi rakentaa mitään.” – Näin totesi arkkitehti C L. Engel saapuessaan Helsinkiin. Helsingin yllättävä kasvutarina alkuvaiheista nykypäivään. Tule viihdyttävälle kävelykierrokselle pääkaupunkimme historiaan. Sopii niin kotimaanmatkaajille, perheille kuin kotikaupungistaan lisää tietoa haluaville. OPAS: Jouko Väärälä, Green Cap Toursin perustaja/ LÄHTÖPAIKKA: Keisarinnan kivi, Kauppatori/ KESTO: 90 min.

ITALIALAINEN HELSINKI  17.9. klo 16.30
KUVAUS: Lähdemme liikkeelle Senaatintorilta (Aleksanteri II patsas) ja teemme pysähdyksiä mm Havis Amandalla, Esplanadilla, Ruttopuistossa, sekä Kaivopihalla. Lopetamme kierroksen Töölönlahden alueelle, jossa kuulemme vielä Alvar Aallon rakkaudesta Italiaa kohtaan. Kävelykierroksen aikana kuulet Alvar Aallon lisäksi Palladiosta, gelatoista, Sibeliuksesta ja Ferruccio Busonista, Topeliuksesta ja paljosta muusta, mikä jollakin tavalla liittyy italialaiseen kulttuuriin, arkkitehtuuriin, taiteeseen ja historiaan. OPAS: Maddalena Benedetti. Helsinki-opas, jonka juuret ovat Italiassa ja Suomessa./ LÄHTÖPAIKKA: Senaatintori, Aleksanteri II patsaan eteläosa/ KESTO: 90 min.

LEMMENLEIKKEJÄ – RAKKAUDELLA VIAPORISTA  18.9. klo 15.00
KUVAUS: Kierroksella tutustut joukkoon linnoituksessa 1700-luvulla vaikuttaneita henkilöitä. Lampaittensa siveyttä vahtineita pappeja työllistävissä oli  kapteeneja, laivanrakennusmestareita, aviopuolisoita, leskirouvia, taloudenhoitajattaria – mutta myös sinnikkäitä kosijoita, eroottisten kuvien raapustelijoita, rakastajia ja aviottomia lapsia. Heidän tarinoidensa kautta avautuvat 1700-luvun rakkaus ja sen intiimi sfääri, ihmisten väliset suhteet ja yhteiskunnan normit. Miksi laivanrakennusmestari Chapmanin täytyi löytää isä omille lapsilleen? Oliko Mademoiselle Bromell taloudenhoitajatar vai jotain muuta? OPAS: Raija Lehtovaara, Suomenlinna-opas. Järjestäjä Ehrensvärd-seura ry./ LÄHTÖPAIKKA: Suomenlinnassa Rantakasarmin infopisteen edestä, HSL:n lautan päälaiturin vierestä. / KESTO: 90 min. 

ETELÄ-HELSINGIN PUISTOJA JA KULTTUURIHISTORIAA  17.9. klo 14.00
KUVAUS: Kierroksella tutustumme Helsingin eteläisten osien vihreyteen, vaurauteen ja kulttuurihistoriaan. Missä sijaitsevat Pyhä Pietari, kultainen äiti, kivinen Torso, ja mitä on jäljellä Kaivopuiston kansainvälisestä kylpyläkulttuurista? Kävely kiertää mm. Tähtitorninmäellä ja Kaivopuistossa. OPAS: FM Soili Poikonen/ LÄHTÖPAIKKA: Saksalainen kirkon pääovilta, Bernhardinkatu 4 / KESTO: 120 min.

KALLION PORTAAT – HYÖTYLIIKUNTAA JA KAUPUNKIHISTORIAA  16.9. klo 17.00
KUVAUS: “Yksi askel portaissa vastaa kymmentä tasamaalla”. Porraskävely on suosittua kuntoilua ja suurten korkeuserojen Kalliossa myös portaita riittää. Kallion porraskävely vie ainutlaatuiselle kulttuuriretkelle urbaanin Kallion sydämeen ja yhdistää hyötyliikunnan ja kaupunkihistorian. Jokaiseen portaikkoon liittyy tarinoita Kallion historiasta. Huomioi, että tämä kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille. Pue hyvät ulkoilujalkineet! OPAS: Juhani Styrman / Kallion kävelyfestivaali, palkittu tietokirjailija-kaupunkiopas, joka on perehtynyt Helsingin historiaan./ LÄHTÖPAIKKA: Kinaporinpuisto, Kinaporinkatu 2 / KESTO: 120 min. 

NAISARKKITEHTUURIN PIONEERIT KALLIOTA RAKENTAMASSA  19.9. klo 15.00
KUVAUS: Suomi on ollut edelläkävijä arkkitehtuurikoulutuksen mahdollistamisessa myös naisille. Jo 1800-luvun lopussa valmistui ensimmäiset suomalaiset naisarkkitehdit, joka oli jopa ainutlaatuista maailman mittapuulla mitattuna. Naisarkkitehtuurin pioneerit Kalliota rakentamassa -kävely esittelee suomalaisia naisarkkitehtejä ja heidän töitään 1800-luvun lopulta aina 1970-luvulle saakka ja on kunnianosoitus näille ennakkoluulottomalla naisille. OPAS: Juhani Styrman /Kallion kävelyfestivaali, palkittu tietokirjailija-kaupunkiopas, joka on perehtynyt Helsingin historiaan / LÄHTÖPAIKKA: Toinen Linja 23 / KESTO: 100 min. 

BOBRIKOVIN MURHA JA MUITA SORTOKAUDEN VERITEKOJA  17.9. klo 17.00
KUVAUS: Kierroksella tutustutaan 1900-luvun alun sortokauden veritekoihin ja terroristeihin Helsingissä. Kaupungissa tehtiin salamurhia ja pommiattentaatteja. Ketkä olivat kohteina ja keitä oli iskujen takana? Kierros perustuu Pauli Jokisen syksyllä 2021 julkaistuun kirjaan Verikoirat ja muita terroristeja sortokauden Helsingissä (Into Kustannus). OPAS: Pauli Jokinen (WalkHelsinki), Helsingin rikoshistoriaan perehtynyt kirjailija ja opas./ LÄHTÖPAIKKA: Annantalon pihalta, Annankatu 30 / KESTO: 90 min. 

KIELTOLAKIKÄVELY  17.9 klo 18.00
KUVAUS: Matkusta kieltolain aikaiseen Helsinkiin, aikaan jolloin salakuljetus kukoisti, väkivalta rehotti ja kielletty viina virtasi. Tutustu oppaan johdolla salakapakoiden, tippakauppojen ja pirtutalojen historiaan sekä kieltolain lieveilmiöihin. Ketkä kieltolakia oikein kannattivat? Keitä olivat pahamaineiset pirtutrokarit? Mihin käytettiin pirtutorpedoa? Mitkä ovat kieltolain vaikutukset Suomen nykyiseen alkoholipolitiikkaan? Miten kieltolaki vaikutti Pommacin menestystarinaan Suomessa? Kävellään Helsingin keskustan alueella kuullen aikalaistarinoita ja ihmiskohtaloita: palasia Suomen historiasta. OPAS: Jonna Martikainen, Rento Helsinki Tours/ LÄHTÖPAIKKA: Simonkatu 12 / KESTO: 120 min. 

HOLTITON HELSINKI – TEKOJA JA TUOMIOITA  17.9. klo 18.00
KUVAUS: Tule mukaan tutustumaan Helsingin kaupungin historian vähemmän mairittelevaan puoleen. Kaupungin perustamisesta on yli 470 vuotta ja tänä aikana on ehtinyt sattua yhtä ja toista. Tällä kierroksella kuulet enemmän tapahtumista siitä vanhemmasta päästä. Surmasiko Beata lapsensa? Oliko Johan tehnyt sopimuksen itse sielunvihollisen kanssa? Kuka puri pormestaria? Kukin teko ja tuomio heijastaa myös aikaansa, ja siksi yritämmekin vastata lisäksi kysymykseen: miksi? OPAS: Raija Lehtovaara, Suomenlinna- ja Helsinki-opas/ LÄHTÖPAIKKA: Meritullintori 6 / KESTO: 90 min. 

VIINAPIRU VIAPORISSA   18.9. klo 17.30
KUVAUS: Viaporin linnoitusta rakennettiin ennätysvauhtia 1750 – oluen ja viinan voimalla. Opastuskierroksella kuulet linnoituksen arjesta ja juhlista; sen sotilaista ja upseereista. Miten porvaristo ja sotaväki selvitti valtataistelunsa Viaporin panimosta? Mikä on jumpru? Tiesitkö, että Sinebrychoffien ura alkoi myymällä olutta sotilaille juuri Viaporissa? Varjopuolelta tutustut muun muassa linnoituksen ei aivan raittiiseen pappiin. Johan sen sananlaskukin sanoo; ”Ko on viina velijenä niin on piru isäntänä”./ OPAS: Raija Lehtovaara, Suomenlinna-opas. Järjestäjä Ehrensvärd-seura ry./ LÄHTÖPAIKKA: Suomenlinnassa Rantakasarmin infopisteen edestä, HSL:n lautan päälaiturin vierestä / KESTO: 90 min. 

ESPANJANTAUTI HELSINGISSÄ 1918-1920  18.9. klo 14.00
KUVAUS: Modernin ajan tuhoisin pandemia riehui sata vuotta sitten. Miten Helsinki selvisi silloin? Espanjantauti saapui Suomen hankalaan aikaan. Sisällissota oli juuri repinyt yhteiskunnan kahtia ja kaikesta oli pulaa. Punavankileireillä olot olivat kaikkien kurjimmat, mutta nälänhätä koski koko maata. Pahimmillaan espanjantautiin kuoli niin paljon väkeä, että hautoja ei saatu kaivettua riittävän nopeasti. Tauti raivosi Suomessa neljänä aaltona, kunnes lopulta siitäkin selvittiin. Miten leviämistä pyrittiin estämään ja mitä lääkkeitä käytettiin sata vuotta sitten? Espanjantaudin lisäksi kierroksella kerrotaan myös muista kaupunkia koetelleita epidemioista. Huom. emme suosittele kierrosta alle 13-vuotiaille. OPAS: Jouko Väärälä, Green Cap Tours/ LÄHTÖPAIKKA: Usko, Toivo, Rakkaus -patsas, Erottajanaukio, Helsinki/ KESTO: 70 min.

Lisää tietoa Helsingin kävelyfestivaalin kotisivuilta.

Päätöstiedote 6 / 2021

Kaikkien-kaupunki-piirroskuva
Kaikkien-kaupunki-piirroskuva

Syyskauden ensimmäisen kokouksemme 25.8. toteutimme vielä etäsovelluksella. Päätimme järjestää muita kokouksia ja tilaisuuksia syyskaudella seuraavasti:
hallituksen kokous ti 21.9./ Helkan puheenjohtajapalaveri to 9.9./ hallituksen kokous ke 20.10./ Helkan syyskokous to 25.11. ja hallituksen kokous ke 8.12. Helkan pj-palaverin toteutamme to 9.9. etäsovelluksella; ohjelma tarkentuu ja kutsu lähtee syyskuun alkuun mennessä.

Kuulimme yhteenvedon Oulun valtakunnallisilta kotiseutupäiviltä 12.-15.8. Aktivoimme lähiviikkoina Helkan strategia- ja viestintätyöryhmät sekä muita työryhmiä tarpeen mukaan. Jos toiminta Helkan työryhmissä kiinnostaa, niin ole yhteydessä Helkan toimistoon, sp: helka[at]helka.net.

Kävimme läpi meneillään olevan Helkan kulttuuriympäristökyselyn tilannetta ja suunnittelimme jatkoa. Jatkamme kyselyn vastausaikaa 10.9. saakka. Saatu aineisto analysoidaan aluksi ja mahdollisuuksien mukaan siitä toteutetaan painettu julkaisukin.

Kuulimme Hiilineutraalit kaupunginosat -hankkeesta kahden kaupunginosa-aktiivin esittämänä. Hankkeesta on vetämässä OmaStadi-ehdotus. Kävimme lähetekeskustelua aiheesta ja jätimme asian vielä pöydälle.

Keskustelimme yhdistysten vanhojen aineistojen arkistoinnin tarpeellisuudesta; jäsenistö voi edelleen toimittaa niitä Helsingin kaupunginarkistoon. Muistutamme jäsenistöä aiheesta vielä pikku-uutisella.

Lopuksi kuulimme Myllypuron asukastila Myllärin tilanteesta, jossa tilan sopimus on yllättäen irtisanottu kaupungin toimesta. Asukastilat ovat elintärkeitä alueiden yhteisötoimijoille ja tämän tyyppinen toiminta huolestuttaa. Jäämme seuraamaan tilanteen kehitystä.

Seuraava hallituksen kokous pidetään ti 21.9. ja sitä ennen järjestetään Helkan pj-palaveri to 9.9.


Mukavaa alkanutta syksyä kaikille kaupunginosa-aktiiveille!

2.9.2021 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes

puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuolista ja osallistavaa kaupunginosatoimintaa. Vaikutamme sen puolesta, että Helsingin eri alueet voivat kehittyä viihtyisinä, omaleimaisina ja yhteisöllisinä paikkoina. 
www.helka.net
www.kaupunginosat.fi
www.facebook.com/HelkaRy
www.instagram.com/helka_ry

Päätöstiedote 5 / 2021

Kaikkien-kaupunki-piirroskuva
Kaikkien-kaupunki-piirroskuva

Hallituksen kevätkauden viimeisessä kokouksessa 7.6. tapasimme edelleen etänä. Syyskauden 1. hallituksen kokouksen asemoimme ajankohtaan 25.8. Helkan syksyisen puheenjohtajapalaverin järjestämme 9.9.; elokuun kokouksessa tarkennamme yksityiskohdat.

Vahvistimme Helkan taloussäännön. Laadimme ytimekkään lausunnon Helsingin liikenneturvallisuuden kehittämisohjelman 2022-2026 luonnoksesta. Kiinnitämme lausunnossa huomiota erityisesti jalankulkijoiden heikkoon asemaan muiden liikennemuotojen rinnalla. Päätimme koota kuntavaaleissa äänestämiseen kannustavan uutisen kotisivuille ja somekanaviin toimitettavaksi.  

Helkan kulttuuriympäristökysely kieliversioineen on lähes valmis ja julkaisemme sen lähiviikkoina. Kyselystä saamme paljon hyvää aineistoa erityisesti eri kaupunginosien kulttuuriympäristöihin liittyen.

Päätimme palkata kolme helsinkiläistä nuorta Helkaan kesätöihin, tehtävänään eri kaupunginosien valokuvaaminen ja lyhyiden blogikirjoitusten tuottaminen. Tuotoksia julkaisemme Helkan kotisivuilla ja somekanavissa.

Helkan strategiatyöryhmä koostaa uutta strategiaa.  PRH on hyväksynyt Helkan uudet säännöt 20.5.2021 ja ne löytyvät tämän linkin kautta.

Kotiseutuliiton johdon kanssa järjestetyssä tapaamisessa vaihdoimme kuulumisia ja päädyimme tiivistämään viestinnällistä yhteistyötä.

25.5. järjestimme jäsenistölle Instagram-koulutusillan. Käsittelimme vielä lopuksi Helkaan tullutta hanke-ehdotusta ”Hiilineutraalit kaupunginosat”. Asia jätettiin pöydälle.  

Kesän jälkeen syyskauden ensimmäinen Helkan hallituksen kokousaika on ke 25.8.

Helka toivottaa jäsenistölleen aurinkoista ja rentouttavaa kesää!
15.6.2021 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes

puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuolista ja osallistavaa kaupunginosatoimintaa. Vaikutamme sen puolesta, että Helsingin eri alueet voivat kehittyä viihtyisinä, omaleimaisina ja yhteisöllisinä paikkoina. 
www.helka.net
www.kaupunginosat.fi
www.facebook.com/HelkaRy
www.instagram.com/helka_ry

Päätöstiedote 4 / 2021

Kaikkien-kaupunki-piirroskuva
Kaikkien-kaupunki-piirroskuva

Toukokuun 10. päivän kokouksen käynnistimme Kotiseutuliiton aiheiden parissa. Kuulimme terveiset Suomen Kotiseutuliiton valtuuston kokouksesta ja merkitsimme tiedoksi että Helkan ja Kotiseutuliiton johto tapaavat lähiaikoina yhteistyön merkeissä.

Kuulimme Helkan kulttuuriympäristökyselyn laadinnan tilanteesta ja päädyimme avaamaan kyselyn kaikille kaupunkilaisille. Toteutamme lisäksi ruotsin- ja englanninkieliset versiot. Julkistamme kyselyn kesään mennessä.

Keskustelimme kesäsetelinuorten palkkaamisesta Helkaan. Nuoret voivat esim. kerätä digitaalista aineistoa kaupunginosista ja kohteista Helsingissä.

Päätimme tarjota jäsenistölle Instagram-koulutusillan 25.5., jäsenyhdistysten koulutustoiveen mukaisesti.

Keskustelimme Helsingin osallisuuden ja vuorovaikutuksen neuvottelukunnan tulevasta kokouksesta ja keskustelimme Helkan painopisteistä ja toiveista neuvottelukunnalle.

Suunnittelemme ja toteutamme yhteistyössä Helsingin Maanpuolustuskoulutus ry:n kanssa kaupunginosien turvallisuusteemaan liittyvää koulutusta. Ensimmäinen kokeilukoulutus järjestettiin 24.4 ja jatkoa on suunniteltu ajankohtaan 8.6.

Kevätkauden viimeinen Helkan hallituksen kokousaika on ma 7.6.


Mukavaa kevätkauden jatkoa kaikille kaupunginosa-aktiiveille toivottaen,

17.5.2021 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes

puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuolista ja osallistavaa kaupunginosatoimintaa. Vaikutamme sen puolesta, että Helsingin eri alueet voivat kehittyä viihtyisinä, omaleimaisina ja yhteisöllisinä paikkoina. 
www.helka.net
www.kaupunginosat.fi
www.facebook.com/HelkaRy
www.instagram.com/helka_ry

Päätöstiedote 3 / 2021

Kaikkien-kaupunki-piirroskuva
Kaikkien-kaupunki-piirroskuva

Jatkoimme huhtikuussa kokoontumista etänä. 19.4. kokouksessa käsittelimme mm. uutta taloussääntöä ja tulevan vuoden kaupungin avustusta. Keskustelimme meneillään olevasta sidosryhmäkartoituksesta. Suunnittelimme myös loppukevään aktiviteetteja.

Totesimme, että meneillään oleva kaupunginosia ja kaupunginosayhdistyksiä esittelevä Instagram-kampanjamme on herättänyt myönteistä huomiota. Otamme edelleen vastaan valokuvia ja tekstejä.  Jäsenistö on toivonut Instagram-koulutusta, joka päätettiin järjestää kevään kuluessa. Jäsenistölle olemme tarjonneet jo onnistuneen videokoulutuksen 16.-17.3.

Helkan viestintä- ja strategiatyöryhmät ovat kokoontuneet ja edistäneet omia teemojaan. Laadimme Helkalle uuden strategian. Kotiseutuliiton kanssa on tarkoitus tiivistää yhteistyötä. Viestintäryhmä aktivoi Helkan blogia ja uudistaa jäsentiedottamisen käytäntöjä. Lisäämme Helkan tiiviin kuvauksen sähköpostiviestin allekirjoituksen yhteyteen.

Olemme osallistuneet Helsingin kulttuuriympäristöohjelmaa koostavaan työryhmään käynnistäneet meiltä toivotun kulttuuriympäristökyselyn. Liitämme siihen mahdollisesti valokuvakampanjan.

Olemme jättäneet oikeusministeriön sähköiseen lausuntopalveluun alkukeväästä kaksi lausuntoa: lausunto väliaikaisesta laista yhteisöjen kokouksiin liittyen (18.3.) ja lausunto Yhteisölain uudistuksesta (14.4.).

Helkan blogiin keräämme kirjoituksia mm. kaupunginosien poikkeusajan toiminnasta. Jos haluat jakaa jonkin kokemuksen lyhyen blogikirjoituksen muodossa, ota yhteyttä toiminnanjohtajaan (yhteystiedot alla)!

Kevätkauden viimeiset Helkan hallituksen kokousajat ovat: ma 10.5. ja ma 7.6.

Aurinkoista loppukevättä ja alkukesää toivottaen,
28.4.2021 Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka

Hanna-Kaisa Siimes

puheenjohtaja
hksiimes[at]gmail.com

Pirjo Tulikukka
toiminnanjohtaja
pirjo.tulikukka[at]helka.net

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka on yhteistyöjärjestö, joka tukee monipuolista ja osallistavaa kaupunginosatoimintaa. Vaikutamme sen puolesta, että Helsingin eri alueet voivat kehittyä viihtyisinä, omaleimaisina ja yhteisöllisinä paikkoina. 
www.helka.net
www.kaupunginosat.fi
www.facebook.com/HelkaRy
www.instagram.com/helka_ry

Helkan jäsentiedote 2/2021 1.9. ja kutsu pj-palaveriin 9.9.

Välitäthän ystävällisesti Helkan jäsentiedotteen
yhdistyksesi hallitukselle ja muillekin aktiivijäsenille!

HALLITUKSELTA

Aurinkoista syyskauden alkua kaikki Helkan jäsenyhdistykset!Toivotamme jäsenyhdistysten edustajat lämpimästi tervetulleiksi jokasyksyiseen pj-palaveriin, joka järjestetään aiemmin ilmoitetun mukaisesti torstaina 9. syyskuuta klo 17.00 – n. 18.30 etäsovelluksella (zoom). Tutustu syksyn koulutustarjontaan ja lähde päivittämään yhdistysosaamistasi muuttuvaan toimintaympäristöön!

Helkan kulttuuriympäristökysely sai jatkoaikaa 10.9. saakka, lue lisää tästä tiedotteesta ja välitä edelleen kyselyä verkostoissasi, jotta saamme eri kaupunginosista mahdollisimman paljon aineistoa!

Muistutamme uudelleen ajantasaisten yhteystietojen toimittamisesta Helkaan (pj, sihteeri, mahdollinen muu seuran sp-osoite) jotta viestimme menevät oikeille henkilöille. Tarkistakaa myös ystävällisesti, että yhdistyksenne Helka-jäsenmaksu 2021 on hoidettu kuntoon.

Helkan hallitus kokoontuu syyskaudella vielä kolme kertaa: 21.9./ 20.10. ja 8.12. Aloitteet, toiveet ja Helkan ansiomerkkien hakemukset hallitukselle viimeistään n. viikkoa ennen kutakin kokousta (sp: helka[at]helka.net).
Kalentereihin: Helkan syyskokous järjestetään ti 25.11. (ohjelma ym. tarkentuu lähempänä ajankohtaa).

AJANKOHTAISIA TILAISUUKSIA JA YHDISTYSKOULUTUSTA SYYSKAUDELLA

KUTSU Helkan pj-palaveriin to 9.9. klo 17.00 – n. 18.30 (etätilaisuus)

Lämpimästi tervetuloa kaikki Jäsenyhdistysten puheenjohtajat (tai muut edustajat) Helkan perinteiseen syksyiseen puheenjohtajapalaveriin! Pj-palaveri järjestetään etätilaisuutena, Helkan zoom-sovelluksella torstaina 9.9. klo 17 – 18.30, joten voit osallistua kätevästi vaikka omalta kotisohvalta.  MUISTAKAA ILMOITTAUTUA ETÄTILAISUUTEEN sähköpostitse helka[at]helka.net viimeistään to 8.9. klo 12.00 mennessä, jotta ehdimme lähettää tilaisuuden osallistumislinkit sähköpostitse.  

Tilaisuus käynnistyy klo 17.00 ja klo 17.10 alkaen kuulemme Helsingin kaupungin asukasosallisuuden pienavustuksista vuorovaikutussuunnittelija Veli-Matti Hurtigin kertomana. Noin 10-minuuttisen esityksen jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja kommenteille. Ohjelma jatkuu tämän jälkeen vapaamuotoisemmin: vertaisesimerkein ja -keskusteluin. Tuodaan esiin onnistunutta toimintaa ja ideoita sekä sitä mikä askarruttaa tai huolestuttaa. Ilta päättyy viimeistään n. 18.30 mennessä. Tule mukaan poimimaan inspiraatiota, kuulemaan vertaistoimijoiden mietteitä ja keskustelemaan kaupunginosayhdistystoiminnan ajankohtaisista aiheista!

Avaimet onnistuneeseen verkkokokoukseen etäkoulutus to 23.9. ja ti 28.9.

Kansalaisfoorumin maksuttomissa ja mutkattomissa verkkokoulutuksissa saat vinkkejä ja varmuutta etäkokoustamiseen! Syyskuun loppupuolella, kahden illan maksuttomassa etäkoulutuksessa tarjotaan matalan kynnyksen ratkaisuja verkkopalaverien järjestämiseen. Koulutuksen ajankohdat ovat: to 23.9. ja ti 28.9. klo 17.00 – 18.30.

Kahdessa osassa toteuttavassa verkkokoulutuksessa opetellaan hallinnoimaan verkkopalaveria etänä sekä harjoitellaan käytännössä hyviksi koettujen ilmaisten verkkosovellusten käyttämistä. Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on kiinnostusta aloittaa verkkokokousten järjestäminen, eikä kokemusta juurikaan vielä ole kertynyt.  Ilmoittaudu ti 21.9. mennessä oheisen verkkolomakkeen kautta. 30 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan.

Koulutuksessa käydään läpi seuraavia sovelluksia:
Jitsi-verkkoneuvotteluohjelman perusominaisuudet ja palaverin isännöinnissä tarvittavat toiminnot
EtherPad yhteiskirjoittamiseen tai kokousmuistiinpanoihin
Mentimeter äänestämiseen tai mielipiteiden kartoittamiseen
OpaVote suljetun verkkoäänestyksen suorittamiseen
SurveyMonkey kyselyn suorittamiseen tai palautteen keräämiseen
Padlet yhteiseen ideointiin
Kahoot mielipiteiden kartoittamiseen tai leikkimielisen kilpailun järjestämiseen

Kouluttajana toimii Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Pekka Kinnunen. Linkki verkkokoulutukseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla 22.9. Linja avautuu noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista webinaaria. Lisätiedot: pekka.kinnunen[at]kansalaisfoorumi.fi

Näin toimii yhdistys -webinaarisarja 6./13./ ja 20.10. (3 iltaa)

Kolmena lokakuisena iltana on mainio mahdollisuus saada peruspaketti yhdistyksessä toimimisesta; yhdistyksen säännöistä, hyvästä hallinnosta ja työnjaosta, kokouskäytännöistä ja taloudesta. Kolmen illan koulutuskokonaisuuden ajankohdat ovat: ke 6.10., ke 13.10. ja ke 20.10., aina klo 17.30 – 19.00. Webinaarisarjaan ilmoittaudutaan kokonaisuutena. Osallistua voi joko kaikkiin iltoihin tai vain osaan niistä. Jokaiseen iltaan on oma osallistumislinkkinsä. Koulutusillat järjestetään Teams-sovelluksella. Osallistumismaksu on Helkan jäsenyhdistysten toimijoille 10 €. Osallistujamäärä on rajallinen, max. 30 henkeä, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa. Ilmoittautumiset viimeistään pe 1.10. oheisella verkkolomakkeella. Koulutuksen tarjoaa  Kansalaisfoorumi; koulutussuunnittelija Tuula Hyystinmäki toimii kouluttajana.

1. ILTA: Yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt yhdistyksen toiminnan ohjaajina, ke 6.10. klo 17.30–19.00

Oletko perustamassa yhdistystä tai tulisiko yhdistyksenne sääntöjä muuttaa? Tietopaketti sääntöasioista ja keskustelua osallistujia askarruttavista asioista.

2. ILTA: Yhdistyksen hyvä hallinto; hallituksen toiminta, työnjako ja vastuut, ke 13.10. klo 17.30–19.00

Perustietoa uusille hallituksen jäsenille tai hallitusjäsenyyttä harkitseville. Sopii myös niille, joiden mielestä oman yhdistyksen hallituksen toimintatavoissa on kehittämisen tarvetta. Keskustellaan myös osallistujia askarruttavista asioista.

3. ILTA: Yhdistyksen talouden perusasioita, ke 20.10. klo 17.30–19.00

Mitä tehtäviä, päätöksiä ja vastuita yhdistyksen taloudenhoito sisältää. Miten taloudenhoidon käytänteet on hyvä järjestää. Miksi ja miten tilinpäätös ja toiminnantarkastus prosessina etenee.

Yhdistyksen taloutta käsitellään sillä tasolla, mitä jokaisen hallituksen jäsenen on hyvä tietää yhdistyksen talousasioista, vaikka itse ei käytännössä rahaa liikuttelisikaan. Erittäin tarpeellista tietoa taloudenhoitajille ja hyödyllistä myös maallikkopohjalta toiminnantarkastajina toimiville. Keskustellaan myös osallistujia askarruttavista asioista. 

Lisätiedot: tuuli.jarvinen[at]kansalaisfoorumi.fi

Yhdistys työnantajana – verkkokoulutus  la 9.10.

Lauantaina 9.10. klo 10 – 14.30  on tarjolla otsikon mukainen koulutus yhdistyksille siitä, mitä on hyvä tietää ja millaisia velvoitteita yhdistykselle tulee, kun se palkkaa työntekijän. Koulutus on suunniteltu erityisesti pienten yhdistysten tarpeita ajatellen. Se soveltuu erityisesti yhdistysten toiminnan- ja puheenjohtajille sekä hallituksen jäsenille. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään kaikille ilmoittautuneille.

Sisältöjä:
– Työsuhde, normihierarkia ja työehtosopimukset
– Työsopimuksen muoto, kesto ja sisältö
– Työaikalain ja vuosilomalain keskeiset kohdat
– Työsopimuksen muuttaminen ja päättäminen, työtodistus
– Työnjako esihenkilön tehtävän hoidossa
– Työtyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä ja niiden edistäminen
– Palkanmaksu ja palkkalaskelma
– Ennakonpidätykset, työeläkemaksut, vakuutukset yms.
– Matkakulukorvaukset ja päivärahat
– Viranomaisilmoitukset

Koulutuksen vetää toiminnanjohtaja ja bloggari Jenni Kallionsivu. Koulutuksen yhteyshenkilö on Maia Fandi: maia.fandi[at]opintokeskusvisio.fi / p. 044 727 3241

Osallistumismaksu on 30 €/ osallistuja. Ilmoittautumisten määräaika on pe 1.10.2021 klo 12.00 mennessä. Lue tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu oheisen koulutussivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.

ENNAKKOTIETOA KOTISEUTULIITON LOPPUSYKSYN YHDISTYSTOIMINNAN KOULUTUKSISTA

Yhdistystoiminnan koulutus: hyvä hallinto 6.10.

Mitä yhdistyksen hallituksen tehtäviin kuuluu? Mitä ovat mallisäännöt? Millaiset lait ohjaavat yhdistyksen toimintaa? Yhdistystoimijoille suunnatun koulutuskokonaisuuden toinen etäkoulutuskerta käsittelee yhdistyshallinnon perusteita. Koulutus järjestetään keskiviikkona 6.10. klo 17-19.30 verkossa, joten osallistuminen onnistuu kätevästi mistä päin tahansa. Merkitse jo kalenteriisi!

Ohjelma tarkentuu vielä lokakuuhun mennessä. Osallistujilta toivotaan kysymyksiä etukäteen, jotta löydetään parhaat vastaukset pulmatilanteisiin. Lähetä kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumislomakkeen avulla. Ilmoittautumiset ja ennakkokysymykset viimeistään 30.9. oheisen linkin kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen ennen tilaisuutta. Koulutus on ilmainen Kotiseutuliiton jäsenyhdistysten jäsenille, myös kaikille Helkan jäsenyhdistyksille.

Yhdistystoiminnan koulutus: vaikuttaminen ja vuorovaikutus 4.11.

Millaisia vaikuttamisen keinoja on? Keneen voin ottaa yhteyttä? Miten käydä rakentavaa dialogia? Yhdistystoimijoille suunnatun koulutuskokonaisuuden kolmas etäkoulutuskerta käsittelee vaikuttamista ja vuorovaikutusta yhdistystoiminnassa. Koulutus järjestetään torstaina 4.11. klo 17-19.30 verkossa, joten osallistuminen onnistuu kätevästi mistä päin tahansa. Merkkaile jo kalentereihin!

Ohjelma tarkentuu vielä koulutukseen mennessä. Osallistujilta toivotaan kysymyksiä etukäteen, jotta löydetään parhaat vastaukset pulmatilanteisiin. Lähetä kysymyksesi ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumislomakkeen avulla. Ilmoittautumiset ja ennakkokysymykset viimeistään 30.10. oheisen linkin kautta. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen ennen tilaisuutta. Koulutus on ilmainen Kotiseutuliiton jäsenyhdistysten jäsenille, myös kaikille Helkan jäsenyhdistyksille.

MUITA KOULUTUKSIA

Turvallinen Uusimaa -viikolla (viikko 37) on kaupunginosayhdistyksillekin tarjolla paikallisen turvallisuuden teemasta etäkoulutuksia seuraavasti:

Tiistaina 14.9.2021 klo 17.30–19.00  72 tuntia Helsinki
Teams-webinaarina https://ssl.eventilla.com/event/jwVGR 

72 tuntia -koulutus herättelee jokaista pohtimaan, miten ennakoida ja varautua arjen häiriötilanteisiin. 72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille – jos sattuu vesikatko, sähkönjakelun häiriö tai ihan vain sairauden vuoksi ei pääse muutamaan päivään kauppaan.

• Keskiviikkona 15.9. klo 17.30–19.00   Kotona sattuu ja tapahtuu
http://www.upl.fi/lomake.html?id=46078
Kotona sattuu ja tapahtuu eniten erilaisia onnettomuuksia, paitsi kun tietää kuinka niitä voi ennalta ehkäistä omalla toiminnallaan. Aiheesta puhuu Sari Tuuri-Salonen, Uudenmaan Pelastusliitto/Naisten Valmiusliiton Uudenmaan alueneuvottelukunta

• Torstaina 16.9. klo 17.30–19.00   72 tuntia -koulutus
https://www.upl.fi/lomake.html?id=46079&fbclid=IwAR1AhdP6oScx63IBz02bB4mcLxUzBS7RK-5REdQDGLIu1YlE9ZJOygN4KZ4
Käsiteltävät aiheet: sähkökatko, vesikatko, kotivara, sisälle suojautuminen, tartuntataudit, viestintä häiriötilanteissa, tietoturva ja yhteisöllisyys. Aiheesta puhuu Marita Manninen, Naisten Valmiusliiton Uudenmaan Alueneuvottelukunta/ Uudenmaan Martat/ Myllypuro-Seura

Sunnuntaina 19.9.2021 klo 11.00–15.00   Turvallisuus digitaalisessa maailmassa https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/154609?fbclid=IwAR2JmPWATC3qUikPI63HCtLuICqzeyvQSt8V0xAyapkNjumrwJ39GbgWTEQ

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia ja ne tarjotaan osana “Turvallinen Uusimaa – Säkerhet i Nyland” -viikkoa. Aiheista kiinnostuneet yhdistysten vapaaehtoiset saavat mahdollisuuden oppia ja harjoitella. Kursseilla kouluttajat välittävät parasta osaamistaan, kurssilaiset oppivat toisiltaan ja harjoittelevat yhteistoimintaa mahdollisissa häiriötilanteissa. Osallistumislinkit webinaareihin lähetetään kaikille koulutuksiin ilmoittautuneille.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Helkan kevätkokous 29.3.2021

Helkan sääntömääräinen kevätkokous järjestettiin ma 29.3. etäyhteydellä. Alustajana kuulimme Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhataloa, joka kertoi liiton jäsenpalveluista ja ajankohtaisista aiheista. Viralliset kevätkokousasiat käsiteltiin klo 18.00 alkaen. Niiden jälkeen käytiin hetki yleiskeskustelua osallistujia kiinnostavista teemoista. Kokouksessa hyväksyttiin Helkan edellisvuoden (2020) toimintakertomus ja tilinpäätös. Toimintakertomus 2020 löytyy oheisen linkin kautta.

MUUTA AJANKOHTAISTA

Helkan kulttuuriympäristökysely sai jatkoaikaa – vastaa 10.9. mennessä!

Meneillään olevalla kulttuuriympäristökyselyllä keräämme tietoa Helsingin kaupunginosien kulttuuriympäristökohteista suoraan aiheen asiantuntijoilta – kaupunginosien asukkailta. Tavoitteena on selvittää, mitkä kulttuuriympäristökohteet ovat merkityksellisiä. Uutta tietoa kerätään myös vielä tuntemattomista kohteista, jotta niitä voidaan huomioida ja hyödyntää kaupunkiympäristön suunnittelussa. Olisi tärkeää saada kyselyyn laajalti vastauksia kaikista Helsingin kaupunginosista. Kyselyä voi välittää vapaasti eteenpäin!

Helkan koostaman kulttuuriympäristökyselyn aineistoa tullaan hyödyntämään Helsingin kaupunginmuseon, kaupunkiympäristön toimialan ja kaupunginkanslian parhaillaan laatimassa Helsingin kulttuuriympäristöohjelmassa. 

Kyselyyn pääsee klikkaamaan suoraan alla näkyvien linkkien kautta. Kysely sai hieman jatkoaikaa, vastaathan viimeistään 10.9.2021 mennessä! Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Helsingin kaupunginmuseon kirjajulkaisuja.

Helkan kulttuuriympäristökysely Suomeksihttps://forms.gle/vdLsJLRnGv1UWWEq7

Du kan svara på enkäten också på svenska! Helkas Kulturmiljöenkät – Svenska: https://forms.gle/cvcbwHpE1i8nxVuK9

You can respond to this survey also in English! Helka’s Survey of Cultural Environment – Englishhttps://forms.gle/TAz4qCzJ9NqkP8Q2A

Helkan Instagram-kampanjaan voi edelleen toimittaa valokuvia kaupunginosista!

Lanseerasimme loppukeväästä 2021 Instagram-kampanjan, jonka tavoitteena on tuoda positiivista näkyvyyttä jäsenyhdistyksille ja niiden edustamille kaupunginosille! Kampanjassa olemme esitelleet Helsingin kaupunginosia ja niissä toimivia Helkan jäsenyhdistyksiä kuvin ja tekstein.

Niiltä jäsenyhdistyksiltä, jotka eivät vielä ole toimittaneet kuvia, toivomme n. 1-5 kuvaa omasta kaupunginosasta ja/tai sen tapahtumista osoitteeseen helka[at]helka.net
Huom. Valokuvien tulee olla mieluiten neliön ja pystysuorakaiteen muotoisia – muun muotoiset ovat erittäin hankalia Instagramissa julkaistaviksi. Kannattaa käsitellä kuvien muoto sopivaksi jo ennen niiden toimittamista, muussa tapauksessa teemme sen Helkan toimesta. Jos kuvat ovat suurikokoisia, toivomme ne erillisinä sähköpostiviesteinä. Viesteihin toivomme lyhyen sanallisen esittelyn kaupunginosasta ja sen hyvistä puolista (sekä haluttaessa kuvan aiheen/paikan ja kuvaajan nimen). Toivepituus kaupunginosan ja yhdistyksen yleiskuvailulle: noin 5-7 lausetta.

Esittelemme edelleen kaupunginosia Helkan omalla Instagram-sivulla, noin 1 kaupunginosa per viikko. Toivomme lisäksi kaupunginosayhdistysten ilmoittavan Helkalle omien Instagram-tilinsä nimet. Näin voimme mainostaa niitä Helka ry:n sivuilla! Jos yhdistyksenne haluaa jakaa aineiston omalla Instagram-sivullaan, toivotaan siihen lisättävän avainsanat #helka_ry  #helsinginkaupunginosat

Uutta Kaakkois-Helsinkiä-verkkotilaisuus 22.9.2021

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertovat lyhyiden esitysten avulla Kaakkois-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista. Tarjolla on tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee ja aikoo rakentaa Yliskylään, Kruunuvuorenrantaan, Herttoniemeen, Kulosaareen ja Roihuvuoreen. Tilaisuuden aiheena ovat ajankohtaiset alueen asiat asumisessa, liikenteessä sekä puistojen ja viheralueiden kunnostamisessa.

Tilaisuudessa voit kommentoida esiteltäviä asioita ja esittää niistä kysymyksiä chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman moniin kysymyksiin illan aikana. Mukana voi olla koko illan tai valita ohjelmasta itseä kiinnostavat osat.

Oheisena linkki tilaisuuden verkkosivuille  josta myös tilaisuuden osallistumislinkki löytyy lähempänä tilaisuutta. Tästä linkistä voit lähettää kysymyksiä jo etukäteen.

Helkan Kotikatu-tukea tarjolla etänä

Helkan kaupunginosien kotisivujen Kotikatu-palvelun IT-vastaava tarjoaa edelleen tukea ja koulutusta kaupunginosasivustojen käyttöön ja ylläpitoon sekä sivustojen ulkoasujen päivittämiseen tuttujen yhteyksien kautta:
– p.  044 0641045
– sp: kotikatu[at]helka.net
.

Käytä rohkeasti hyväksesi: soittele, meilaa ja tilaa etäopastusta tai -koulutusta! Myös ryhmien koulutukset onnistuvat Helkan zoom-sovelluksella. Parhaiten Annan tavoittaa sähköpostitse tai n. 14-18 välillä arkisin puhelimitse.Ajankohtaista