Apua verkkokokouksen järjestämiseen, maksuton webinaari to 15.10. klo 17.00

etakokouksessa
etakokouksessa

Kansalaisfoorumin maksuttomassa webinaarissa to 15.10. klo 17:00 – 18:30 tutustutaan helppoihin verkkokokoustyökaluihin. Ilmoittaudu ke 14.10.2020 mennessä oheisen koulutussivun alalaidan lomakkeella (mukaan mahtuu ainoastaan 30 henkeä).

Kiinnostaako kokousten tai koulutusten toteuttaminen verkon välityksellä, mutta et oikein tiedä, miten pääsisit alkuun? 15.10. Webinaarissa opetellaan verkkopalaverin tai -koulutuksen hallinnointia sekä harjoitellaan asiakirjojen luomista ja jakamista Googlen tarjoamia sovelluksia hyödyntäen. Webinaari on tarkoitettu mm. yhdistysten vastuuhenkilöille, joilla on kiinnostusta aloittaa verkkokokousten tai -koulutusten järjestäminen ja verkossa olevien sovellusten hyödyntäminen eri tarkoituksiin. Askeleita yhdistystoiminnan elävöittämiseen ilmaisten Google-sovellusten avulla.

HUOM. Webinaariin osallistuminen edellyttää osallistujilta Google-tilin luomista ennen koulutusta, jotta webinaarissa esiteltäviä ja harjoiteltavia sovelluksia pääsee käytännössä kokeilemaan. Jos sinulla on gmail-osoite, se riittää.

Vaikka Googlella on oma verkkoneuvottelusovellus Meet, emme käytä webinaarissa sitä, koska ilmaisversiolla voi järjestää enintään tunnin mittaisen kokouksen. Tutustumme silti sen perusominaisuuksiin. Sen sijaan toteutamme webinaarin Jitsi-sovelluksen välityksellä, joka on täysin ilmainen vailla aikarajaa ja kirjautumista.

Webinaarin sisältöjä:
– Jitsi-verkkoneuvotteluohjelman perustoiminnot
– Google Meet -verkkoneuvotteluohjelman perustoiminnot
– Google Drive -kansioiden ja tiedostojen luominen sekä jakaminen
– Google Docs -yhteiskirjoitusalustan perustoiminnot
– Google Slides -esityssovelluksen perustoiminnot
– Google Sheets -laskentataulukkosovellus (ei toimintojen harjoittelua tässä webinaarissa aikataulusyistä)
– Google Forms -kyselylomakkeen luominen ja lähettäminen
– Google Jamboard -valkotaulun perustoiminnot
– YouTube-videopalvelun perustoiminnot

Vaikka kaikkia sovelluksia ei ehdittäisi harjoitella, webinaarin jälkeen ilmoittautuneille lähetettävästä diaesityksestä löytyvät ohjeet alkuun pääsemiseksi jokaisella sovelluksella. Webinaarin kouluttajana toimii Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Pekka Kinnunen. Linkki webinaariin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla. Linja avautuu torstaina 15.10. noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista webinaaria.

Lisätiedot: pekka.kinnunen[at]kansalaisfoorumi.fi