Arabianrannan Iso Kierrätystapahtuma – Suuri Katutaidetapahtuma lauantaina 14.5!

artovakierratystapaht2011.jpg
artovakierratystapaht2011.jpg

Lauantaina 14.5. klo 11-16 Arabiassa järjestettävä yhdistetty: Iso Kierrätystapahtuma ja Suuri Katutaidetapahtuma käynnistää Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistyksen designpääkaupunkiprojektin. Kyseessä on Suomen suurin alueellinen kierrätys- ja katutaidetapahtuma, joka luo uudenlaista kaupunkikulttuuria ja kertoo kaupunginosayhdistyksen ainutlaatuisesta yhteistoiminnasta. Kaupunginosayhdistys Artova on kehittänyt aitoa alueellista yhteistyötä, jonka seurauksena alueen asukkaista, työntekijöistä, oppilaista, yhdistyksistä, yrityksistä ja oppilaitoksista on tullut aktiivisia tekijöitä ja toteuttajia.

Arabia-Toukola-Vanhakaupunki -alueelle on syntynyt avoin ilmapiiri, jossa eri toimijat voivat päättää asioistaan – muotoilla arjen designia itselleen ja muille. On syntynyt tunne siitä, että kaupunginosa kuuluu sen toimijoille. Arabia on yksi kiinnostavimmista alueista, joissa luodaan malleja muuttuvaan arkeen. Alueella on pitkäjänteisesti kehitetty uudenlaisia, kevyitä toimintamalleja eri toimijoiden välille. Omaehtoiset ja itseohjautuvat tavat toimia ovat erinomainen esimerkki siitä, kuinka koko designpääkaupungissa voitaisiin toimia tulevaisuudessa.

Klikkaa tapahtuman omille sivuille tästä !

Kaupunginosayhdistys siirtää toimintamallinsa kaikkien seurattavaksi ja muiden yhdistysten toimintaan sovellettavaksi. Kaupunginosatoiminta tehdään näkyväksi tallentamalla ja mallintamalla. Artovan Henkeä kuvannetaan digitaalisesti ja hanketta voi seurata myöhemmin julkaistavalla sivustolla.

Toimintamallia avataan seuraamalla kolmea projektia ja kolmea tapahtumaa. Ensimmäinen tapahtumista on Iso Kierrätystapahtuma / Suuri
Katutaidetapahtuma tulevana lauantaina. AFF Artova Film Festival törmäyttää syyskuussa toisiinsa alueen audiovisuaalisten oppilaitosten opiskelijat ja työntekijät, alan ammattilaiset sekä yleisön. Elokuvateema jatkuu syyskuussa, jolloin Artova Kino käynnistää uudelleen alueellisen elokuvakerhotoiminnan.

/Minun taloni Arabianranta/ -projektin seuraaminen alkaa vuoden 2011 loppupuolella. Tapahtumasarjassa paljastetaan Arabianrannan talojen taustoja, syntysyitä ja erikoislaatuisuuksia. Suunnittelusta, rakentamisesta, muotoilusta ja asumisesta kertovat kyseisen talon suunnitellut arkkitehti, talon taiteilija ja asukkaat.

/Syötävä Arabianranta/ on viljeltävä ympäristötaideteos, jonka Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun maisteriopiskelijat suunnittelevat.
Kaupunkiviljelyyn ja taideteokseen syntymiseen voi tutustua kesäkuusta alkaen.

/Design koirapuisto/ -projektissa puolestaan seurataan itäisen kantakaupungin designhenkeä vahvistavan ja kansainvälistä huomiota herättävän koirapuiston suunnittelua ja kaavoitusprosessia. Koirapuiston suunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Lisätiedot
www.artova.fi
– Kokonaisuus ja painokelpoiset kuvat: pj Janne Kareinen, Artova, puh. 045 631 6516, sähköposti jannekareinen[at]yahoo.com
– Syötävä Arabianranta: projektin vetäjä Anna Oksanen, Artova, sähköposti
anna.k.oksanen[at]gmail.com
– Design koirapuisto: pj Anna Vaihia, Gammelin koirat, puh. 044 290 0023,
sähköposti annavaihia[at]hotmail.com