Asukasryhmät esittäytyivät Pohjois-Haagan ja Lassilan Aluefoorumissa

Pohjois-Haagan ja Lassilan neljäs Aluefoorumi kokoontui 8.4. Lassilan Seurakuntakodin tiloissa. Helkan CADDIES-projektissa muodostetut, asukkaista ja paikallisista toimijoista koostuvat asukasryhmät esittelivät itsensä, kertoivat suunnitelmistaan ja ottivat avosylin innokkaita uusia henkilöitä mukaan toimintaansa.

Mukava ja puhelias ilta alkoi kahvin ja pikkusuolaisen merkeissä Aluefoorumin koordinoijan, Sampsan Kiianmaan, kertoessa Aluefoorumi-toiminnan ideasta. Terhi Vilkman esitteli asuinalueen kehittämiseen tähtäävän CADDIES-projektin, minkä jälkeen ryhmät pääsivät vauhtiin omin esityksin.

Tehdään yhdessä -ryhmän jäsenet Elli Oila ja Aira Hämäläinen kertoivat alueelle suunnitteilla olevasta kotikaupunkipolusta, joka auttaisi vanhoja asukkaita ja uusia tulokkaita kotoutumaan ja sitoutumaan asuinalueelle. Kirjaston Jouko Tikkanen kertoi haagalaisten suunnitelmista saada alueelle kohtaamispaikka. Tikkanen kertoi myös, että kirjaston alakerran kokoontumistilaa on suunniteltu kunnostettavan talkoovoimin. Tila on käytettävissä kirjaston aukioloaikoina maksutta.

Aluefoorumissa kävi myös ilmi, että Lassilan ja Pohjois-Haagan asukkaat sekä toimijat voivat tuoda Nuorisokahvila Clubin Kaupintien puoleiseen ikkunaan omia printti-ilmoituksiaan ajankohtaisista, aluetta koskevista asioista.

Myös nuorten ja vanhempien asukkaiden kohtaamista alueella halutaan helpottaa. Elsa Holopainen kertoi tähän liittyvästä, elokuussa järjestettävästä Suojatievahti-tempauksesta, jossa vapaaehtoiset turvaavat suojateillä koululaisten turvallisen kadunylityksen. Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen: katri.mllhaaga@gmail.com.

Myös ANSA-nuoret (Aktiiviset Nuoret Stadin Asialla) ovat tempaisemassa yli sukupolvirajojen. Ia Pellinen kertoi, että nuoret ovat menossa ma 3.5. klo 14-16 Mariankotiin mm. istuttamaan kukkia ja kunnostamaan ulkotiloja.

Tarja Koskela esitteli pihakirpputoreistaan tunnetun Kaupintien talonyhtiö SATO-Haagan aktiivista asukastoiminnastaa. Kirjastotalon asukkaat harrastavat keskenään pallopelejä, jäädyttävät oman luistelukentän, järjestävät tilaisuuksia ja ennen kaikkea pihajuhlia. Pienet avut -toiminta herätti kuulijoissa mielenkiintoa ja ihastusta. Taloyhtiöllä on punainen postilaatikko johon pientä apua tarvitseva voi jättää avunpyyntölapun. Lampun vaihdot ja maton tamppaukset luonnistuvat naapuriavun turvin. Asukkailla on toki myös ruokapiiri, oma historiikki ja asukaskirjeillä tiedottamistoimintaa.

Terhi Vilkman kertoi, että CADDIES:in Moi!-kampanja on esillä Lännen Paletti -tapahtumassa Pohjois-Haagan asemalla 19.5. klo 14-18. Yhteisöllisyyttä voi parantaa tehokkaasti tervehtimällä naapureita ja muita haagalaisia. Käy hakemassa tapahtumassa jaettava Moi-rintanappi takin pieleen ja ala moikkaamaan.

Ympäristöryhmän Erkki Laurila kertoi, että tavoitteena on hankkia ostarin lähettyville kattava kierrätyspiste. Myös taloyhtiöt säästäisivät rahaa ja vähentäisivät sekajätteen määrää ottamalla astiavalikoimiinsa myös energiajakeen. Pohjois-Haagan oma Roska päivässä -liikkeen perustaja Tuula-Maria Ahonen esitteli liikkeen perusajatuksen ja kannusti kaikkia roskakävelyille. Myös kevätsiivoustempauksen suunnittelu on käynnissä ja asiasta tiedotetaan piakkoin.

Pohjois-Haaga seuran Sampsa Kiianmaa esitteli Pohjois-Haagan kotisivuja osallistujille. Sivut on luotu kaikkien haagalaisten ja lassilalaisten käyttöön. Kuka tahansa voi helposti kirjoittaa pikku-uutisia alueelta tai jättää tulevasta tapahtumasta ilmoituksen muiden asukkaiden luettavaksi. Uutisten kirjoittaminen on tehty yhtä helpoksi kuin keskustelupalstalle kirjoittaminen. Kotitoimittajakuntaan voi siis kuulua jokainen haagalainen tai lassilalainen. Erityisesti sivuille toivotaan pieniä uutisia, ilmoitustauluilta huomattuja tapahtumailmoituksia ja uutisointia alueen asukastoiminnasta: asukasryhmien toimista, urheilutapahtumista, myyjäisistä ja niin edelleen.

Vilkkaan ja mielenkiintoisen asukasillan päätti Esikaupunkien renesanssi-hankkeen esittely. Asukkailta kaivataan tietoa siihen kuinka aluetta tulisi kehittää yhä viihtyisämmäksi.

Seuraava Aluefoorumi järjestetään taas syksyllä uusin aihein ja mielenkiintoisin kujein.

Lisätietoa Pohjois-Haagassa toimivista CADDIES-ryhmien toiminnasta: Terhi Vilkman, Helka ry, p. 09 641 045, sp. terhi.vilkman@helka.net.