Digiosallistaminen yhdistyksen kehittäjänä -verkkokoulutus to 22.9. ja ti 27.9.

Osallistamisen digivälineet
Osallistamisen digivälineet

Osallistamalla uutta intoa ja uusia ideoita toimintaan!

To 22.9. ja ti 27.9. (klo 17-18.30) on tarjolla edullinen verkkokoulutus yhdistystoiminnan kehittämisestä osallistamalla! Verkkokoulutuksen tarkoituksena on yhdessä etsiä osallistamisen paikkoja ja tapoja yhdistyksissä sekä tarjota ideoita jäsenistön osallistamiseen eri tarkoituksiin soveltuvien helppojen ja peruskäytössä ilmaisten verkkosovellusten avulla. Tavoitteena on samalla poistaa henkisiä lukkoja erilaisten sovellusten käytön aloittamiseksi yhdistyksen arjessa ja kokouksissa.  HUOM! Ilmoittaudu 20.9. mennessä oheisen koulutussivun alalaidan linkin kautta (osallistumismaksu 10 € Helkan jäseniltä).

Osallisuuden tunne ja oman äänen kuuluviin saaminen lisäävät sitoutumista toimintaan. Yhdistyksen perinteisiä toimintatapoja on helppo monipuolistaa hyödyntämällä ilmaisia verkkosovelluksia jäsenistön osallistamiseen – kasvokkain tai verkossa. 

Sovellusten esittelyn ja käytännön harjoittelun lomassa koulutuksessa pohditaan, miten kukin sovellus soveltuu osallistamiseen sekä ideoidaan yhdessä niiden käyttömahdollisuuksia yhteisön tai yhdistyksen toiminnassa. Kouluttajana toimii Kansalaisfoorumin koulutussuunnittelija Pekka Kinnunen.

Koulutuksen aikataulu ja käsiteltävät sovellukset:

Torstai 22.9.
klo 17.00–18.30:
– Jitsi verkkoneuvotteluohjelma – kokouksiin ja palavereihin 
– AnswerGarden – tiedon, mielipiteiden ja palautteen keräämiseen 
– Tieken muistio (EtherPad) – yhteiskirjoittamiseen 
– Padlet – ideointiin ja asioiden koontiin 
– Kahoot – leikkimielisen kilpailun järjestämiseen 

Tiistai 27.9. klo 17.00–18.30:
– Flinga – ideointiin, mielipiteiden kartoitukseen, kokonaisuuksien suunnitteluun 
– MindMeister – miellekartta kokonaisuuksien suunnitteluun ja ideointiin 
– SurveyMonkey – kyselyyn ja arviointiin 
– Mentimeter – mielipiteiden kartoitukseen 

Koulutus toteutetaan ilmaista Jitsi-verkkoneuvotteluohjelmaa käyttäen. Linkki verkkokoulutukseen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen koulutusta. Linja avautuu koulutuspäivinä noin klo 16.40. Mukaan kannattaa tulla hyvissä ajoin, jotta mahdolliset yhteys- tai ääniongelmat voidaan selvittää ennen varsinaista koulutusta.

Peruutusehdot: maksua ei palauteta, jos peruutus tapahtuu alle 7 päivää ennen koulutusta. Lisätiedot ja peruutukset: koulutus[at]kansalaisfoorumi.fi