FAIR SATURDAY – päivä täynnä kulttuuria ja maailmanparantamista 

Fair Saturday on kansainvälinen kulttuurin ja hyväntekemisen juhlapäivä, jota juhlitaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Helsingissä, marraskuun viimeisenä lauantaina 30.11. Kulttuuritekijöitä yhteen kokoavan festivaalin tavoitteena on saada koko kaupunki kuhisemaan ihmisiä ja kulttuuritapahtumia päivän ajaksi.

Kyseessä on Espanjan Bilbaosta alkunsa saanut vuosi vuodelta kasvava kansainvälinen kulttuuriliike, jossa kulttuurin avulla tehdään hyvää. Liike tarjoaa vaihtoehdon kulutuskulttuuria juhlivalle Black Friday -tapahtumalle ja pyrkii aktiviteettien avulla keskittämään ihmisten ajatukset yhdessäoloon, unelmiin, tunteisiin ja toiveisiin omistamisen sijaan. Tänäkin vuonna Fair Saturdayta juhlistetaan 180 kaupungissa ympäri maailmaa yli 10 000 taiteilijan voimin!

Helsinkiin tapahtuman tuo yhteisöllisistä hankkeista tuttu Yhteismaa ry, joka on myös vastuussa mm. koko kaupungin kierrätyskarnevaali Siivouspäivästä ja naapuruston sosiaalisen median alustana toimivasta Nappi Naapurista.

Fair Saturdayn tapahtumien teemat rakentuvat kulttuuritoimijoiden itse valitsemien ja heille tärkeiden sosiaalisten aiheiden ympärille. Päivän aikana tapahtumissa myös kerrotaan näistä sosiaalisista hankkeista ja kerätään varoja niiden tukemiseen.

Myös Helsingin Fair Saturday kerää yhteen monenlaisia kiinnostavia tapahtumia ja mukana on kaikenlaisia tekijöitä Kansallisteatterista yhden miehen bändiin. Kaikki kulttuuritekijät, järjestöt, maailmanparantajat, taiteilijat ja muusikot, ammattilaiset ja amatöörit, ovat tervetulleita pitämään hauskaa, nauttimaan kulttuurista ja nostamaan tärkeitä sosiaalisia asioita esiin – pimeän syksyn keskellä yhteisöllinen päivä kaupungilla taiteen, musiikin, teatterin ja työpajojen parissa varmasti virkistää mieltä!

Tapahtumaan voi osallistua kävijänä, tai ilmoittamalla oman tapahtumansa mukaan 28.10 mennessä.

Tervetuloa mukaan! Tehdään yhdessä maailmasta askeleen parempi paikka.

https://fairsaturday.org/

Lisätietoja

helsinki@fairsaturday.org