Helka ry sai Yhdiskuntasuunnittelun Ruusut -tunnustuksen Kaikkien Helsinki -kokonaisuudesta

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka sai Yhdyskuntasuunnittelun Ruusut -tunnustuksen Yhdyskuntasuunnittelun seura ry:ltä Kaikkien Helsinki -kokonaisuudesta. Yhdyskuntasuunnittelun seura jakaa vuosittain Ruusut – tunnustuksen esimerkillisestä työstä suomalaisen yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Ruusut jaettiin nyt kymmenennen kerran peräkkäin.

Kaikkien Helsinki keräsi tietoa asunnottomuudesta ja tuetusta asumisesta Kaikkien Helsinki -infosivulle ja tutki aiheeseen liittyvällä kyselyllä helsinkiläisten asenteita asuntoloita ja tuettua asumista kohtaan. Kyselyssä kaupunkilaisilta kerättiin myös ideoita rakennuksista ja paikoista, joihin asuntolapalveluja voisi heidän kaupunginosassaan sijoittaa. Kaikkien Helsinki -infosivu löytyy osoitteesta www.helka.net/kaikkienhelsinki, sivulta löytyy myös yhteenveto Kaikkien Helsinki -kyselyn vastauksista.

Yhdyskuntasuunnittelun seura perusteli valintaansa mm. sillä, että Kaikkien Helsinki toi asuntola-asian julkisuuteen myönteisessä hengessä. Useimmiten asuntolahankkeita on mediassa käsitelty lähinnä eturistiriitojen, aiheutuvien haittojen ja paikallisen vastustuksen näkökulmasta. Kaupunkilaiset kuitenkin ymmärtävät kaupunkiin kuuluvan moniarvoisuuden, minkä Kaikkien Helsinki toi Yhdyskuntasuunnittelun seuran mielestä ansiokkaasti esiin.

Yhdyskuntasuunnittelun seura toivoi, että suomalaista kaupungeista löytyisi muitakin toimijoita, jotka hyödyntäisivät Helkan esimerkkiä ja kokemusta kaupunkien pohtiessa erilaisten toimintojensa sijoittamista alueellaan. Toimintamallia voisi asuntola-asian lisäksi soveltaa muuhunkin kaupungin kehittämisen ja kaupunkisuunnittelun taustalla tiedon keräämisessä ja julkistamisessa.

Ruusut palkinnon saaja julkistettiin perinteen mukaisesti Yhdyskuntasuunnittelun seuran pikkujouluissa keskiviikkona 16.12. Tunnustuksen vastaanottivat Helkan toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka, viestintävastaava Päivi Savolainen ja viestintäkonsultti Päivi Litmanen-Peitsala.