Helkan jäsentiedote 1/2018 13.03.2018

Välitäthän ystävällisesti Helkan jäsentiedotteen
yhdistyksesi hallitukselle ja muillekin aktiivijäsenille!

HALLITUKSELTA

Raikasta kevättä kaikille Helkan jäsenaktiiveille! Kevätkauden ensimmäinen jäsentiedote sisältää Helkan kevätkokouskutsun 2018 sekä muutamia ajankohtaisia koulutuksiin ja avustusten hakuun liittyviä aiheita. Kevätkokous pidetään tiistaina 27.3.2018 Vallilan kirjastossa (ks. tarkemmin kohdassa KEVÄTKOKOUSKUTSU).

Muistutamme jälleen jäsenistöä ajantasaisten yhteystietojen toimittamisesta Helkaan (pj, sihteeri ja mahdollinen viestintävastaava). Tarkistakaa yhdistyksenne yhteystietojen ajantasaisuus Helkan kotisivuilta, kohdasta www.helka.net/kaupunginosayhdistykset. Jos muutoksia on tullut, toimittakaa uudet tiedot Helkaan suoraan sähköisellä lomakkeella. On tärkeää samalla vastata lomakkeen kysymykseen luvasta julkaista tietoja Helkan kotisivuilla.

Helkan hallitus kokoontuu kevätkaudella vielä 12.4., 15.5. ja 5.6.2018. Hallituksen käsittelyyn voi toimittaa aloitteita ja ideoita sähköpostitse: helka[at]helka.net tai puhelimitse (041-5222071) viimeistään viikkoa ennen kutakin kokousta.

KUTSU HELKAN KEVÄTKOKOUKSEEN TIISTAINA 27.3.2018

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 27.3.2018

Kevätkokouspaikkana toimii tänä keväänä Vallilan kirjaston Kajava-sali (os. Päijänteentie 5, Vallila). Kahvitarjoilu käynnistyy klo 17.00.

ILLAN OHJELMA:
– klo 17.00: kahvit ja verkostoitumista
klo 17.15 Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kumppanuuspäällikkö Veikko Kunnas kertoo Helsingin kulttuuriavustusten uudistetuista käytännöistä, kaupungin tilojen avaamisesta asukkaiden käyttöön sekä ajankohtaistietoa ”Helsinkimallista”.
Viralliset kevätkokousasiat käsitellään klo 18.00 alkaen.
– Virallisten asioiden jälkeen kuulemme vielä Peppi Tervo-Hiltulan lyhyen tietoiskun Helkan sosiaalisen median koulutusiltojen sarjasta keväällä 2018. Kokousasiakirjat löytyvät tämän tiedotteen linkeistä alempaa. Lämpimästi tervetuloa kevätkokoukseen!

Helkan kevätkokouksessa jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja. Kevätkokouksessa käsitellään Helkan sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat. Kevätkokousasiakirjat jäsentiedotteen oheisista linkeistä: esityslista, Helkan toimintakertomus 2017 sekä puheenjohtajille sähköpostin liitteinä lähetetyt: valtakirjapohja, Helkan vuoden 2017 tulos ja tase sekä vuoden 2018 talousennuste. Toiminnantarkastuskertomus esitetään kevätkokouksessa.

Tulo-ohje: Päijänteentie on lyhyt poikkikatu Mäkelankadun alkupäässä. Sisäänkäynti kokoustila Kajavaan löytyy kirjaston sisältä. Kaikilla Mäkelankatua liikennöivillä julkisilla pääsee hyvin paikalle. Katso sijainti tarkemmin oheisesta karttalinkistä.

HELKAN JÄSENMAKSUT 2018

Helkan jäsenmaksujen eräpäivä on tänä vuonna 31.5.2018. Myöhästyneistä jäsenmaksuista peritään viiden euron suuruinen viivästymismaksu.

Jäsenmaksujen tilisiirrot lähetetään Helkasta jäsenyhdistysten puheenjohtajille sähköpostitse huhti-toukokuun vaihteessa. Puheenjohtajien tehtävänä on välittää jäsenmaksu-tilisiirto yhdistysten taloudesta vastaaville. Käytä yhdistyskohtaista viitenumeroa (tarkista tarvittaessa Helkan toimistolta: sp: helka[at]helka.net, tai p. 041 5222071). Jäsenmaksut ovat pysyneet edellisvuoden tasolla. Niiden suuruus ja Helkan tilinumero löytyvät tilisiirrosta. Maksun voi halutessaan hoitaa kuntoon jo ennakkoon, viime vuoden tiedoilla (viestikohtaan: Helkan jäsenmaksu 2018).

Helkan jäsenmaksujen suuruudet vuodelle 2018 ovat

yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä: 80 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 130 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 160 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä: 190 €

KOULUTUKSIA JA SEMINAAREJA KEVÄTKAUDELLA 2018

Sosiaalisen median koulutuspaketti yhdistystoimijoille 5.4./ 18.4. ja 26.4.

Helka ry tarjoaa keväällä 2018 sosiaalisen median koulutuskokonaisuuden monipuolisilla sisällöillä, joissa on jokaiselle jotakin! Kahden ensimmäisen illan ajankohdat ovat to 5.4. ja ke 18.4. ja aloitusaika klo 17.00. Kolmas ilta sijoittuu huhti-toukokuun vaihteeseen (joko 26.4. tai 3.5.) ja varmistuu myöhemmin, samoin kuin koulutuspaikat. Pyrimme järjestämään tilaisuudet Helsingin keskustan tuntumassa. Ensimmäinen ilta on luentotyyppinen ja kaksi seuraavaa työpajoja. Jokainen ilta on itsenäinen kokonaisuus, joten voit osallistua joko yhteen tai vaikka kaikkiin iltoihin. Kuhunkin iltaan voi osallistua myös erikseen. Tutustu koulutuksen sisältöihin tarkemmin oheisen linkin kautta.

Osallistumismaksu: Helkan jäsenyhdistyksiltä 10 €, muita 20 € (per hlö/per ilta). Kouluttajana toimii sosiaalisen median asiantuntija, FM, kulttuurituottaja Peppi Tervo-Hiltula Kasvio 2000:sta. Tule täydentämään sosiaalisen median viestintäosaamistasi ennen kevään 2018 kaupunginosatapahtumia!

Asukastalojen yhteistyöiltapäivä la 17.3. klo 13-16

Helsingin kaupunki kutsuu kaikki asukastalotoimijat ja asukastaloista kiinnostuneet la 17.3. klo 13-16 asukastalojen yhteistyöiltapäivään. Paikkana on Cafe Köket, os. Aleksanterinkatu 28 (Sugar-tila, 2. kerros), Senaatintorin laidalla. TIlaisuus on maksuton.

Iltapäivässä keskustellaan mm. seuraavista aiheista: Miten voimme kehittää yhdessä järjestölähtöistä asukastalotoimintaa? Mitkä ajankohtaiset asiat puhuttavat asukastaloilla eri puolilla kaupunkia? Mitä haluaisit jakaa oman alueesi toiminnasta, mitä haluaisit kuulla muilta? Keskustelun lomassa on tarjolla Cafe Köketin ruokaisa brunssi. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan oheisen linkin kautta.

Syksyn 2017 avustustyöpajassa nousi esiin toive asukastalotoimijoiden yhteen saattamisesta kokemusten ja hyvien käytäntöjen jakamiseksi. Tilaisuudessa onkin mahdollisuus keskustella asukastalojen ajankohtaista asioista ja ideoida toimintaa ja tulevaisuuden yhteistyötä.

HUOM! Tilaisuuteen sisältyy lisäksi info vuoden 2019 asukasosallisuusavustusten hakemisesta. Kaupunki toivoo myös näkemyksiä toimivasta ja tarkoituksenmukaisesta avustusten raportoinnin tavasta. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään, mitä asioita tilaisuudessa olisi tärkeää käsitellä. Tilaisuus tulee olemaan rakenteeltaan avoin ja osallistujien näköinen. Lämpimästi tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Lisätietoja: Ella Tanskanen/ Vuorovaikutussuunnittelija
p. (09) 310 36029, 040 3585417 tai ella.tanskanen[at]hel.fi

Iltatyöpaja Laiturilla kaupunkibulevardeista ma 19.3.

Info- ja näyttelutila Laiturilla (os. Narinkka 2, Narinkkatorilla) järjestetään työpaja kaupunkibulevardeista to 15.3. klo 17-19.30. Työpajassa keskustellaan valmisteilla olevien Vihdintien ja Huopalahdentien sekä Tuusulanväylän bulevardien suunnittelun periaatteista. Mitä se käytännössä tarkoittaa? Mitä alueita suunnitteluperiaatteet koskevat, ja miten bulevardisointi vaikuttaa kaupunkilaisten arkeen? Tule kuulemaan Laiturille missä mennään suunnitteluprosessissa, ja kerro samalla mitä asioita olisi tärkeä huomioida! Tilaisuus on maksuton.

Työpajan ohjelma:

17 -18.20 Ajankohtaisia kuulumisia bulevardikaupungeista
• Mitä kuuluu kaupunkibulevardeille? Heikki Salmikivi
• Vihdintien ja Huopalahdentien bulevardikaupunki: Suvi Tyynilä, Nina Välkepinta-Lehtinen/Tuomas Eskola ja Anton Silvo
• Tuusulanväylän bulevardisointi: Eeva Pirhonen, Aleksi Räisänen ja Markku Granholm

18.20 – 19.30 Keskustelua ja työskentelyä karttojen äärellä

Työpajan Facebook-linkki:
https://www.facebook.com/events/416825282087953/?active_tab=about

Kaupunkitapahtuman tuottaminen -koulutus – lauantait 24.3. ja 21.4.

Huippusuosittu marraskuussa 2017 ensimmäistä kerran järjestetty ”Kaupunkitapahtuman tuottaminen” -koulutus uusitaan nyt maaliskuussa! Koulutus on ideoitu ja toteutettu yhteistyössä Helsingin työväenopiston ja Helka ry:n kanssa. Opetus tapahtuu kahtena lauantaina: 24.3 ja 21.4. (klo 10-15). (HUOM! toinen koulutuspäivä muuttunut alunperin ilmoitetusta!). Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu netin kautta, työväenopiston Ilmonet-palvelussa (kurssin numerokoodi on H180935). Oheisena suora linkki työviksen kurssisivulle https://ilmonet.fi/#fi/search/txt=Kaupunkitapahtuman+tuottaminen
Mukaan mahtuu korkeintaan 14 henkilöä (HUOM! 12.3. on ollut enää 1 paikka vapaana, joten kannattaa toimia nopeasti jos aihe kiinnostaa). Osallistumismaksu on 17,00 € ja kouluttaja toimii tapahtumatuottaja Anna Suonsyrjä. Koulutuspaikkana on Kanneltalon luokka 1., 2. krs (os. Klaneettitie 5). Paikalle pääsee kätevästi esimerkiksi lähijunalla.

Koska koulutus on ollut niin suosittu, työväenopisto suunnitelee sen uusimista jälleen ensi syksynä. Pysy kuulolla!

KAUPUNGINOSAYHDISTYSTEN AVUSTUKSIIN LIITYVIÄ AIHEITA

Asukasosallisuuden avustushaku vuodelle 2019 käynnistyy 2.4.

Asukasosallisuuden avustukset vuodelle 2019 ovat haettavissa 2.4.–30.4.2018 välisenä aikana. Hakuaika päättyy 30.4.2018 klo 16.00. Tutustu hakuprosessiin oheisen linkin kautta https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/hallinto/palvelut/asiointipalvelu?id=2838 

Asukasosallisuuden avustuslajit ovat:
– yleisavustus  muiden  kuin  kaupungin  ylläpitämien asukastilojen ylläylläpitämiseen ja toiminnan koordinointiin
– toiminta-avustus  asukasosallisuutta  parantavien rakenteiden ja menetelmien kehittämiseen.
Asukasosallisuuden avustuskriteerit ovat:
– asukasosallisuuden  avustuksia  myönnetään  Helsingin  kaupungin  strategian  mukaiseen ja kaupungin toimintaa täydentävään, yleishyödylliseen, avoimeen ja pääsääntöisesti  maksuttomaan,  innovatiiviseen  ja  monipuolisesti  eri  väestöryhmille suunnattuun toimintaan
– avustettavan  toiminnan  tavoitteena  tulee olla  asukkaiden  osallistumis-  ja  vaikutusmahdollisuuksien parantaminen.

Helsingin asukasosallisuuden avustusten infotilaisuus ma 19.3.

Erillinen asukasosallisuuden avustusten infotilaisuus järjestään ma 19.3. klo 17.30-19.00. Paikkana on Helsingin kaupungintalon auditorio, Katariinankatu 2b (Kaupungintalon sisäpihalla). Asukasosallisuuden toiminta-avustukset ja yleisavustukset vuodelle 2019 ovat haettavissa 2.4. – 30.4.2018. Asukasosallisuuden pienavustuksia (entiseltä nimeltään projektiavustukset) voi hakea koko vuoden ajan. Infotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asukasosallisuuden avustuksista kiinnostuneet. Avustuskuulutus löytyy oheisen linkin kautta: https://www.hel.fi/static/liitteet/kanslia/Kuulutukset/avustuskuulutus.pdf
Lisätietoja antaa
: Ella Tanskanen, sp: ella.tanskanen[at]hel.fi tai p. 040 3585417.

Avustukset kaupunginosatapahtumiin v. 2018

Taide-  ja  kulttuuriavustuksia  myönnetään  helsinkiläisille  taide-  ja  kulttuurilaitoksille  ja  -yhteisöille,  järjestöille,  yhdistyksille, työryhmille, taiteilijoille, kaupunginosatapahtumille ja asukkaille yleisölle avoimen taide- ja kulttuuritoiminnan sekä taiteen perusopetuksen avustamiseen. Alle 50 000 euron avustukset  myönnetään  vuodelle  2018  jatkuvassa  haussa. Tarkemmat tiedot myönnettävistä avustuksista, käsittelyajoista, hakuajat ja -kriteerit, tiedot hakemuksiin tarvittavista liitteistä sekä mahdolliset muutokset löytyvät osoitteesta: hel.fi/kulttuurijavapaa-aika > Avustukset > Kulttuurin avustukset.

Lisätietoja antavat:
Anna  von  Bagh,  puh. (09) 310  37934, anna.vonbagh[at]hel.fi,  
Veikko Kunnas, puh. (09) 310 37002, veikko.kunnas[at]hel.fi,  
Sampo  Laurikainen,  puh.  (09) 310 80007, sampo.laurikainen[at]hel.fi
Ari Tolvanen, puh. (09) 310 37008, ari.tolvanen[at]hel.fi.

Uusi avustushaku harrastamisen ja liikkumisen lisäämiseksi Helsingissä avautuu 15.3. !

Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala etsii uusia ideoita, toimintamalleja ja hankkeita,  lasten ja nuorten matalan kynnyksen harrastustoimintaan sekä kaikenikäisten liikkumiseen. Avustuksina jaetaan tämän vuoden budjetista 900 000 euroa. Kaksivaiheinen avustushaku avautuu 15.3. ideahaulla. Ideahaku on avoinna maalis-huhtikuun ajan. Siihen osallistutaan napakalla ehdotuksella. Ideahaussa jatkoon pääsevät hankkeet saavat kutsun itse avustushakuun kesäkuussa. Ne saavat kehittämiseen asiantuntijatukea.  Mukaan valittavien hankkeiden toivotaan toteuttavan rohkeita uusia kokeiluja.

Avustus on tarkoitettu helsinkiläisille rekisteröidyille yhteisöille, kumppaneina voi olla myös toimintaryhmiä, ei-helsinkiläisiä toimijoita tai esimerkiksi yrityksiä. Haussa suositaan useamman eri alan toimijan yhteishankkeita. Uudella avustushaulla halutaan kiihdyttää ja rikastuttaa uudenlaisten toimintatapojen ja kumppanuuksien sekä uusien liikunta-, kulttuuri- ja nuorisotoiminnan yhteistyömuotojen syntymistä. Yhteyshenkilö/ lisätietoja: Veikko Kunnas, kumppanuuspäällikkö, p. 040 3341204.

Helsinki-päivän tapahtumien ja tuotantotuen haku käynnissä 31.3. saakka

Helsinki-päivä järjestetään jälleen 12.6. Helsinki-päivän ohjelmaan ja yhteismarkkinointiin pääsevät mukaan kaikki maksuttomia ja kaikille avoimia tapahtumia tai ohjelmaa tuottavat toimijat. Viime vuonna avattuja tapahtuman verkkosivuja täydennettiin ilmoittautumislomakkeella, jolla sekä ilmoittaudutaan mukaan ohjelmaan että haetaan tuotantorahaa. Uutta on myös se että rekisteröidyttyään sivuille, tapahtumajärjestäjä voi itse käydä päivittämässä ja muokkaamassa tietojaan tarpeen vaatiessa. Ohjelmaan voi ilmoittautua mukaan täällä http://www.helsinkipaiva.fi/tapahtumani. Ilmoitetut tapahtumatiedot julkaistaan verkkosivuilla www.helsinkipaiva.fi toukokuun alussa. Tiedot tulee toimittaa verkkosivuja ja muita markkinointimateriaaleja varten sähköisellä lomakkeella 31.3.2018 mennessä.

Vuoden 2018 Helsinki-päivän tapahtumatuotantoihin myönnetään tuotantorahaa. Sitä voi hakea kaikkiin avointa maksutonta ohjelmaa 12.6. tarjoaviin tapahtumiin. Tuotantorahan saajat valitaan oheisessa liitteenä olevassa ohjeessa kerrottujen periaatteiden mukaisesti. Tuotantorahan saajista päättää Helsinki-päivän tätä tarkoitusta varten koottu ohjelmaraati 15.4. mennessä. Raadin vuosittain vaihtuva kokoonpano julkaistaan Helsinki-päivän verkkosivuilla lähiaikoina, kun se on vahvistunut. Lisätietoja Helsinki-päivästä, ohjelmahausta, tuotantorahasta ja yhteismarkkinoinnista löytyy myös em. liitteestä.
Lisätietoja antaa: Marianne Saukkonen, Tapahtumatuottaja/ Helsinki Marketing
marianne.saukkonen[at]hel.fi tai p. 040 334 7148.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Helkan syyskokous pidettiin 30.11.2017

Helka ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 30.11.2017 Kampin Sähkötalon ravintola PURO:ssa. Helen alusti kokouksen alkuun tuttuun tapaan ajankohtaisaiheista. Helkan alustusosuudessa jaettiin Helkan ”Vuoden teko 2017” –huomionosoitus luovutettiin HKL:n ja HSL:n kaupunkipyöräprojektin tiimille. Sen vastaanottivat HKL:n projekti-insinööri Samuli Mäkinen ja HSL:n johtava asiakasohjelmasuunnittelija Tarja Jääskeläinen. Huomionosoitus jaettiin ”tunnustuksena hienosti toimimaan saadusta Helsingin kaupunkipyöräpalvelusta, joukkoliikenteen täydentäjänä sekä kaupungin asukkaille että kaupungissa vieraileville.” Saajat ilahtuivat huomioinnista. Tämän jälkeen kuultiin vielä  seikkaperäinen ajankohtaiskatsaus Helsingin uudenosallisuusmallin tilanteesta asukasyhteistyöpäällikkö Titta Reunaselta. Oheisena linkki esitykseen:
Helsingin_osallisuusmalli_T-Reunanen_11-2017.pdf

Virallisessa syyskokouksessa Helkan puheenjohtajana valittiin yksimielisesti jatkamaan vuodelle 2018 varatuomari Veijo Lehto. Syyskokouksen osallistujamäärä oli n. 30. Osallistujille jaettiin vuotuisen perinteen mukaan joulukukat kiitoksena aktiivisesta toiminnasta kaupunginosayhdistyksissä v. 2017.

MUUTA AJANKOHTAISTA

Tietoa EU:n tietosuoja-asetuksesta (ns. GDPR)

Suomen Kotiseutuliiton sivuilta löytyy hyvä peruskooste EU:n tietosuoja-asetuksesta ja mitä yhdistysten on hyvä tietää siitä. Tutustu koosteeseen oheisen linkin kautta: http://www.kotiseutuliitto.fi/tietopankki/kotiseutuarkistot/tietosuoja

Helkan Kotikatu-palvelusta

Helkan kaupunginosien kotisivujen Kotikatu-palvelun IT-asiantuntija Tomi Boehm toteuttaa koulutuksia tarpeen mukaan, joten kannattaa pyytää niitä jos tarvetta ilmenee. Tomi Boehmiin voi ottaa yhteyttä kaikissa muissakin tukiasioissa vanhojen tuttujen yhteystietojen kautta, eli p. 0440 641045 ja kotikatu[at]helka.net.

Ideoi Helsingin merellisiä kohteita, palveluja ja tapahtumia 15.3. mennessä!

Asukkailla, yrittäjillä ja muilla kaupungin toimijoilla on mahdollisuus antaa ideansa merellisen Helsingin kehittämiseen 15. maaliskuuta asti! Kaupunki valmistelee merellistä strategiaa, jonka kehittämistyöhön ideoita toivotaan. Kerro siis ajatuksesi määräaikaan mennessä merellisen Helsingin ideasivustolla osoitteessa https://fi.research.net/r/merihelsinki

Kevätsiivoustalkoot Helsingissä jälleen 3.4.- 1.6.2018

Perinteiset Helsingin kevätsiivoustalkoot järjestetään jo 34. kerran. Talkoissa siivotaan kaupungin yleisiä viheralueita (esim. metsiköitä, puistoja, tien pientareita, rantoja tms.). Tule mukaan siivoamaan yhdessä lähiympäristö kesäkuntoon!

Ilmoittautuminen talkoisiin 19.3. alkaen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun arkisin ma-to klo 8.15-16 ja pe klo 10-15, p. 09 310 22111, tai os. Sörnäistenkatu 1. Asiakaspalvelusta saa yhteystiedot alueesta vastaavalle talkooyhdyshenkilölle, jonka kanssa voi sopia mm. säkkien ja roskapihtien saamisesta paikalle. Talkooaika on 3.4 – 1.6.2018. Lisätietoa osoitteessa: http://hyvakasvaa.fi/tapahtuma/kevatsiivoustalkoot-2015/?instance_id=4854
Varsinainen talkootiedote tarkempine ohjeistuksineen löytyy oheisesta linkistä. Lue myös rantatalkoista ja haitallisten vieraslajien torjunnasta talkootiedotteesta, em. linkistä.

Ehdota Vuoden kaupunginosaa ja kotiseutuyhdistystä 30.4. mennessä!

”Vuoden kaupunginosa 2018” -palkinnon saajaa etsitään jälleen aiempien vuosien tapaan. Helsinkiläinen kaupunginosa, Vuosaari, nappasi palkinnon viime vuonna! Jännittävää nähdä, saadaanko huomionosoitus tänäkin vuonna Helsinkiin vai meneekö se muualle. Tämä riippunee ehdotusten laadusta ja määrästä. Välittäkääpä tietoa alueillanne! Lisää tietoa kilpailusta ja valintaperusteista oheisesta Helkan uutisen linkistä. Ehdotukset verkkolomakkeella 30.4. mennessä Kotiseutuliiton linkistä.

Kotiseutuliitto valitsee myös vuoden 2018 kotiseutuyhdistyksen. Palkintoa voivat tavoitella kaikki Kotiseutuliiton jäsenyhdistykset – eli kaikki Helkankin jäsenyhdistykset. Valinta tehdään vuosikertomusten perusteella. Valintakriteereissä painotetaan yhdistyksen toiminnan aktiivisuutta. Vuosikertomukset tulee toimittaa 30.4. mennessä sähköpostilla: toimisto[at]kotiseutuliitto.fi tai kirjepostilla osoitteeseen: Suomen Kotiseutuliitto, Kalevankatu 13 A, 00100 Helsinki.

Vuoden kaupunginosa ja vuoden kotiseutuyhdistys julkistetaan Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Lappeenrannassa elokuussa 2018.