Helkan jäsentiedote 1/2019 13.3.2019

Välitäthän ystävällisesti Helkan jäsentiedotteen
yhdistyksesi hallitukselle ja muillekin aktiivijäsenille!

HALLITUKSELTA

Aurinkoista kevättä kaikki Helkan jäsenaktiivit! Tämä vuoden ensimmäinen jäsentiedote sisältää Helkan kevätkokouskutsun 2019 sekä muutamia ajankohtaisia koulutuksiin ja avustuksiin liittyviä aiheita. Kevätkokous pidetään keskiviikkona 27.3.2019 Kampin Sähkötalossa (ks. tarkemmat tiedot kohdasta KEVÄTKOKOUSKUTSU).

Toivomme jäsenyhdistysten toimittavan ajantasaiset yhteystiedot Helkaan (pj, sihteeri, seuran muu sp-osoite). Nykyiset yhteystiedet löytyvät Helkan kotisivuilta, kohdasta www.helka.net/kaupunginosayhdistykset. Ilmoitelkaa mahdollisista muutoksista suoraan sähköisellä lomakkeella. Muistakaa vastata lomakkeen kysymykseen luvasta julkaista tietoja Helkan kotisivuilla.

Helkan hallitus kokoontuu kevätkaudella vielä 9.4., 7.5. ja 10.6. Hallitukselle tai oman suurpiirin hallitusedustajalle voi toimittaa ideoita, toiveita tai aloitteita sähköpostitse. Helkan toimiston yhteystiedot ovat: helka[at]helka.net ja p. 041-5222071 (toiminnanjohtaja) viimeistään viikkoa ennen kutakin kokousta.

KUTSU HELKAN KEVÄTKOKOUKSEEN KESKIVIIKKONA 27.3.2019

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen keskiviikkona 27.3.2019

Kevätkokouspaikaksi on saatu muutaman vuoden tauon jälkeen taas Kampin Sähkötalo! Osoite on Malminrinne 6 ja kokous järjestetään Helenin 3. kerroksen uusitussa ”Energiatori” -tilassa, tilan yhteydessä sijaitsevassa auditoriossa. Kahvitarjoilu käynnistyy jo klo 16.45.

ILLAN OHJELMA:
– klo 16.45: kahvit ja verkostoitumista
– klo 17.00 alkaen kaksi n. 15 min. pituista alustusta: Helenin ajankohtaisinfo (sähköautojen pistokkeet taloyhtiöille sekä kivihiilen käytöstä luopumisen suunnitelmat) ja sen jälkeen stadiluotsit Jarkko Laaksonen ja Belinda Barbato vinkkaavat mm., miten kasvattaa osallistuvan budjetoinnin suunnitelmien äänestysmenestystä. Molempien alustusten jälkeen on aikaa muutamille kysymyksille ja vastauksille.
– Viralliset kevätkokousasiat käsitellään klo 17.30 alkaen
– kokouksen arvioidaan päättyvän n. klo 18.30 mennessä.

Kokousasiakirjoista osa löytyy tämän tiedotteen linkeistä alempaa ja osa lähetetään sähköpostitse. Lämpimästi tervetuloa kevätkokoukseen!

Helkan kevätkokouksessa jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja. Kevätkokouksessa käsitellään Helkan sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat. Seuraavien linkkien kautta löytyvät kevätkokousasiakirjat: kokouksen esityslista ja Helkan toimintakertomus 2018. Puheenjohtajille ja sihteereille lähetetään kokouspostin liitteinä: valtakirjapohja, Helkan vuoden 2018 tulos ja tase sekä vuoden 2019 talousennuste. Tilintarkastuskertomus esitetään kevätkokouksessa.

Tulo-ohje: Sisäänkäynti Helenin ”Energiatorille” Malminrinne 6:n puolelta lasiovista: portaita tai hissillä Sähkötalon 3. krs:een ”Energiatorille”. (Tulo metron/ Kampinkujan puolelta: katso tarkemmin karttalinkistä alla). Jos et pääse sisään, esim. pääset vasta myöhemmin, voit pirauttaa aulapalvelun Susanna Partaselle p. 040 512 9767, joka ohjaa sisään. Paikalle pääsee hyvin julkisilla, parkkitilaa läheisillä kaduilla sekä parkkihalleissa. Piirros tulo-ohjeista oheisesta karttalinkistä

HELKAN JÄSENMAKSUT 2019

Helkan jäsenmaksujen eräpäivä on 31.5.2019. Myöhästyneistä jäsenmaksuista peritään viiden euron suuruinen viivästymismaksu.

Helka toimisto lähettää jäsenmaksujen tilisiirrot jäsenyhdistysten puheenjohtajille sähköpostitse huhti-toukokuun vaihteessa. Emme kerää jäsenyhdistysten taloudenhoitajien yhteystietoja, vaan puheenjohtajien vastuulla on jäsenmaksu-tilisiirron välittäminen eteenpäin taloudenhoitajalle. Käyttäkää yhdistyskohtaisia viitenumeroita (jotka voi tarvittaessa tarkistaa Helkan toimistolta: sp: helka[at]helka.net, tai p. 041 5222071).

Helkan jäsenmaksujen suuruudet vuodelle 2019 ovat:
yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä: 80 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 130 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 160 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä: 190 €

Jäsenmaksut ovat pysyneet edellisvuoden tasolla. Niiden suuruus löytyy myös jäsenmaksun tilisiirrosta, samoin kuin Helkan tilinumero ja yhdistyskohtainen viitenumero. Maksun voi halutessaan hoitaa kuntoon jo ennakkoon, viime vuoden tiedoilla (laita maksun kohtaan Viesti: Helkan jäsenmaksu 2019).

KOULUTUKSIA JA TILAISUUKSIA KAUPUNGINOSA-AKTIIVEILLE KEVÄÄLLÄ 2019

Kaupunkitapahtuman tuottamisen -koulutusillat Helkassa 25.3./ 1.4./ 8.4.

Ilmoittaudu mukaan pian, jos haluat osallistua ”Kaupunkitapahtuman tuottaminen” -koulutusiltoihin Helkan toimistolla (os. Aurorankatu 19) maalis-huhtikuun vaihteessa! Kiinnostaako kaupunginosatapahtuman tuottaminen? Koulutuksessa käydään läpi tapahtuman tuottamisen eri osa-alueita ja sitä, miten edetään tapahtumaideoista toteutukseen.

Opetus tapahtuu kolmena ma-iltana klo 17.30-20.00. Iltojen teemat:
ma 25.3. Vapaaehtoiskoordinointi ja sitouttaminen tapahtumassa tai yhdistyksessä
ma 1.4. Tapahtuman ideointi, aikataulutus sekä rahoitus ja yhteistyökumppanuudet
ma 8.4. Tapahtumamarkkinointi ja tapahtumatiedotus

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti työväenopiston Ilmonet-palvelun kautta, verkkosivun alalaidan linkistä https://ilmonet.fi/#fi/code=H193078. Kurssin toteutumisen min. osallistujamäärä on 9 ja max. 16. Osallistumismaksu kokonaisuudesta on erittäin edullinen: 16,00 €. Kouluttajina toimivat Anna Suonsyrjä ja Anna Jauhola. Koulutus on ideoitu ja toteutettu yhteistyössä Helsingin työväenopiston ja Helka ry:n kanssa. Tervetuloa!

Vastuu lukijalla – kenen uutisiin voi luottaa? – luennot ja työpajat, 14.3. ja 21.3.

Jäsenaktiiveille tarjoutuu maaliskuun aikana tilaisuus kuulla huippuluennoitsijoita kriittisen medialukutaidon teemasta muutamana to-iltana! Tunnin luentojen (klo 17.30-18.30) jälkeen voi halutessaan jatkaa keskustelua työpajaosuudessaklo 18.30–20. Luennot ja työpajat järjestetään Helsingin työväenopisto Opistotalolla, os. Helsinginkatu 26 (Kalliossa). Vielä ehdit osallistumaan kahteen iltaan: to 14.3. ja to 21.3. (1. ilta järjestettiin jo 7.3.). Yleisöluennot ja työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Luentokokonaisuuden facebook-linkki.

Kokonaisuus sopii jokaiselle, joka haluaa ymmärtää, miten media toimii ja miten vaikuttaa oman kaupunginosansa hyvään henkeen ja asukkaiden väliseen vuorovaikutukseen. Jäljellä olevien iltojen teemat ja alustajat:
– To 14.3. Kenen ääni mediassa kuuluu? toimittaja ja sovittelujournalismin asiantuntija Satu Vasantola, Helsingin Sanomat
– To 21.3. Missä kansalaisen ääni? viestinnän tutkija, toimittaja ja yrittäjä Taneli Heikka

Kurssin teemoihin käydään käsiksi rakentavasti – kyseenalaistaen, osallistujien omia kokemuksia ja mediasta nostettuja esimerkkejä hyödyntäen. Työpajaosuuksissa hyödynnetään Erätauko-menetelmää, joka on kehitetty Sitrassa kansalaiskeskusteluihin. Medialukutaitokurssi on pilotti; kumppaneina ja käytännön toteuttajina ovat Kansanvalistusseura ja Helsingin työväenopisto. Lisätietoja antaa toimituspäällikkö Terhi Kouvo Kansanvalistusseurasta, terhi.kouvo[at]kvs.fi, p. 0400 396437.

Työpaja Helsingin rantojen viihtyisyydestä ja toiminnallisuudesta ti 19.3.

Kaupunginosayhdistysten edustajat ja muut Helsingin rannoista kiinnostuneet toimijat kutsutaan mukaan kehittämään Helsingin ranta-alueiden valaistusta! Tiistaina 19.3. klo 18 – 20 järjestetään työpaja, jossa työstetään periaatteita ja ideoita, miten valaistuksella voidaan parantaa rantojen viihtyisyyttä, toiminnallisuutta ja saavutettavuutta kaikkina vuodenaikoina, huomioiden kuitenkin arvokkaat luontoarvot. Suunnittelutyön tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva valaistuksen tarpeista ranta-alueilla sekä asettaa tavoitteet valaistuksen periaatteille. Työpaja pidetään Nykytaiteen museo Kiasman Seminaari-tilassa (Mannerheiminaukio 2). Ilmoittauduthan työpajaan osoitteessa
https://response.questback.com/helsinginkaupunki/rantavalaistuspaja   

Konsulttiyritys tekee Helsingin kaupungin toimeksiantona Helsingin ranta-alueiden ja reittien valaistuksen periaatteiden suunnittelua. Suunnittelualue kattaa Helsingin omistamat ranta-alueet ja reitit kokonaisuudessaan, mukaan lukien satamat ja virkistyskäytössä olevat saaret. Nyt etsitään seurojen, yhdistyksien ja yrityksien edustajia, jotka haluavat olla mukana suunnittelutyössä. Lisätietoja suunnittelusta: valaistuspäällikkö Juhani Sandström, juhani.sandstrom[at]hel.fi tai  p. 09 310 38521/ 050 3728215.

Keskuspuistoliike järjestää avoimen keskustelutilaisuuden ke 3.4.

Miten Helsingin Keskuspuistossa voidaan vahvistaa metsäverkostoa sekä turvata viheralueiden ekologiset, laatu- ja terveysvaikutukset? Miten ulkoilu- ja virkistyskäyttö voidaan sovittaa yhteen luonnonhoidon kanssa? Keskuspuistoryhmä järjestää kaikille Keskuspuiston käyttäjiä edustaville sidosryhmille avoimen keskustelutilaisuuden ke 3.4., klo 17-19. Paikkana on Maunulan Asukastalo Saunabaarin 2. krs, os. Metsäpurontie 25. Ennakkoilmoittautuminen on tarpeen käytännön järjestelyiden vuoksi. Ilmoittaudu FB-tapahtuman tai oheisen e-lomakkeen kautta: http://bit.ly/2tUVXuf   

Tilaisuuden juontavat ympäristötoimittaja Ismo Tuormaa ja Keskuspuistoryhmän aktiivi Susanna Pitkänen. Alustuksina kuullaan aluksi: Keskuspuistoryhmän luonnos suunnitteluperiaatteista sekä Helsingin kaupungin luonnon monimuotoisuusohjelmasta ja luonnonhoidon periaatteista. Näiden jälkeen keskustelua jatketaan neljässä ryhmässä eri teemoista, jotka ovat alustavasti:
1. Mitä hallitun hoitamattomuuden periaate tarkoittaa luonnonhoidon suunnittelussa?
2. Minkälainen on toimiva vuorovaikutusmalli sidosryhmien kanssa?
3. Miten ulkoilu- ja virkistyskäyttö voidaan sovittaa yhteen luonnonhoidon kanssa?
4. Keskuspuiston tarjoamat mahdollisuudet lasten ja nuorten ympäristökasvatuksessa

Jokaisella teemalla on vetäjä ja keskustelut kirjataan ylös. Lopuksi kokoonnutaan vielä yhteen kuulemaan eri teemojen yhteenvedot ja sopimaan jatkosta. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Osallista toimintaan – fasilitoinnin ABC -koulutus la 30.3.

Otsikon mukainen koulutus järjestetään la 30.3., klo 09:00 – 15:00 Fingo ry:n kokoushuone Niilissä, Elimäenkatu 25-27, 5. krs (hissillä). Osallistumismaksu on 45€/henkilö. Lähde oppimaan, miten ottaa kaikkien mielipiteet osaksi suunnittelua ja luoda yhteisiä päämääriä ja suunnitelmia tehokkaasti! Koulutuksessa harjoitellaan fasilitaattorina toimimista. Päivän päätteeksi osallistujilla on nippu työkaluja, joilla voi suunnitella ja ohjata pienryhmiä.  Työkalut auttavat esimerkiksi yhdistyksen toimintasuunnitelmaa laadittaessa, tapahtumien suunnittelussa ja missä tahansa projektissa, jossa kaikkien mielipiteet ja osaaminen toivotaan mukaan.

Koulutuksen sisältö:
– Fasilitoinnin avainasiat – Miten saan kaikki mukaan?
– Ryhmätoiminnan suunnittelu – Miten suunnittelen tuloksellisen työskentelyn?
– Toimiminen fasilitaattorina -harjoitus – Miten ohjaan pienryhmää?Kouluttajana toimii järjestö- ja vapaaehtoistoiminnan kehittäjä, valmentaja ja fasilitaattori Emilia Osmala. Osallistumismaksu on 45 € henkilöltä. Ilmoittaudu mieluiten su 24.3. oheisen verkkosivun alalaidan linkistä. Ilmoittautumisajan päätyttyä voit tiedustella vapaita paikkoja Visiosta p. 044 727 3240 tai visio[at]opintokeskusvisio.fi

Tapahtumilla varoja yhdistyksen toimintaan -verkkokurssi to 11.4.

Otsikon mukainen verkkokoulutus järjestetään to 11.4., klo 9–12. Tapahtumat ovat nykyään tehokas keino kerätä varoja yhdistyksen toiminnalle. Verkkokurssilla käydään läpi tapahtumavarainhankinnan aakkoset: Mitä tulee huomioida, kun lähtee toteuttamaan varainhankintaa tapahtumien avulla? Millaisia eri tulovirtoja tapahtumilla voi olla? Miten pienten yhdistysten kannattaa lähteä toteuttamaan yritysyhteistyötä? Mihin tarvitsee luvan ja mihin ei. Miten luoda tehokasta somepöhinää tapahtumalle ja sitouttaa toimijat mukaan innostavaan viestintään? Luvassa paljon hyödyllisiä vinkkejä ja käytännön esimerkkejä toteutuneista tapahtumista, kouluttaja ja varainhankinnan konkari FM Jenni Kallionsivun johdolla! Hän miettii yhdistysten varainhankintaa ja rahoitusta päivittäin töissä ja harrastuksissa sekä bloggaa aiheesta osoitteessa www.rahaarattaisiin.fi.

Verkkokoulutus koostuu verkkoluennosta sekä omassa yhdistyksessä tehtävästä etätehtävästä. Tarkemmat ohjeet verkkoluennolle osallistumisesta tulevat kurssikirjeessä, joka lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Osallistumismaksu on 20 € henkeä kohden. Ilmoittaudu koulutukseen pe 5.4. (klo 14) mennessä oheisen verkkosivun alalaidasta. Ilmoittautumisajan päätyttyä vapaita paikkoja voi tiedustella Visiosta, p. 044 727 3240, tai visio[at]opintokeskusvisio.fi

KAUPUNGINOSAYHDISTYSTEN AVUSTUKSIIN LIITYVIÄ AIHEITA

Helsingin asukasosallisuuden avustusten infotilaisuus to 21.3.

Asukasosallisuuden avustusten infotilaisuus järjestään ma 21.3. klo 17.30 – 19.00. Paikkana on Helsingin kaupungintalon auditorio, Katariinankatu 2b (sisäänkäynti löytyy Kaupungintalon sisäpihalta). Asukasosallisuuden toiminta-avustukset ja yleisavustukset vuodelle 2019 ovat haettavissa 1.4. – 30.4.2019. Asukasosallisuuden pienavustuksia voi hakea läpi vuoden. Infotilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki asukasosallisuuden avustuksista kiinnostuneet. Lue tarkemmat tiedot tilaisuudesta oheisesta Helkan uutisesta.  

Avustuslajeihin ja hakuprosessiin voi tutustua oheisen linkin kautta. Lisätietoja saa vuorovaikutussuunnittelija Anu Markkolalta, sp: anu.markkola[at]hel.fi

Ilmoittaudu ja hae tuotantorahaa Helsinki-päivän tapahtumiin su 31.3. mennessä!

Helsinki-päivän 2019 ohjelmahaku on jälleen käynnissä! Ohjelmaan voi ilmoittautua mukaan ja tuotantorahaa voi hakea linkistä http://www.helsinkipaiva.fi/tapahtumani. Ilmoitetut tapahtumatiedot tulee toimittaa em. sähköisellä lomakkeella su 31.3. mennessä ja ne julkaistaan toukokuun alussa Helsinki-päivän yhteismarkkinoinnissa sivulla www.helsinkipaiva.fi. Kun rekisteröityy ilmoittautumissivun kautta, voi sen jälkeen käydä päivittämässä ja muokkaamassa tietojaan. Ohjelmatiedot käännetään ruotsiksi ja englanniksi. (31.3. jälkeenkin ohjelmaa voi ilmoittaa, mutta tällöin se ei välttämättä ehdi markkinointimateriaaleihin tai käännettäväksi).

Kaikki avointa, maksutonta ohjelmaa 12.6.2019 järjestävät tapahtumien tuottajat voivat hakea aiempien vuosien tapaan Helsinki-päivän tapahtumilleen tuotantorahaa. Tuotantorahan saajat valitaan oheisen ohjeen periaatteiden mukaisesti. Saajista päättää vuosittain vaihtuva ohjelmaraati, 15.4.2019 mennessä. Myönnettävä rahoitus vaihtelee 100–3000 €:n välillä, tapahtumasta riippuen.

Helsinki-päivää koordinoi tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt uusi Helsingin tapahtumasäätiö. Se toteuttaa jatkossa Helsingin omia isoja yleisötapahtumia, kuten juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, uudenvuoden juhlaa, Silakka- ja Tuomaan markkinoita ym. Säätiön toimitusjohtajana toimii Stuba Nikula. Helsinki-päivän tuottajana jatkaa Marianne Saukkone, p. 040 3347148 tai marianne.saukkonen[at]eventshelsinki.fi.

Avustuksia kaupunginosatapahtumiin vuonna 2019

Helsingin Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan taide- ja kulttuuriavustuksia myönnetään helsinkiläisille taide- ja kulttuuriyhteisöille, järjestöille, yhdistyksille, työryhmille, taiteilijoille, kaupunginosatapahtumille, yleisölle avoimen taide- ja kulttuuritoiminnan tukemiseen. Alle 50 000 euron avustukset myönnetään vuodelle 2019 jatkuvassa haussa. Tarkemmat tiedot myönnettävistä avustuksista, käsittelyajoista, hakuajat ja -kriteerit, tiedot hakemuksiin tarvittavista liitteistä sekä mahdolliset muutokset löytyvät osoitteista: https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/hakuajat ja
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/taide-ja-kulttuuriavustukset  
Lisätietoja: Ari Tolvanen, p. (09) 310 37008, ari.tolvanen[at]hel.fi.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Helkan syyskokous pidettiin 27.11.2018 ja Helka sai uuden puheenjohtajan

Helka ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 27.11.2018 Helsingin yliopiston Metsätalon tiloissa. Helka jakoi tilaisuudessa oman jurynsä ”Uutta Helsinkiä” -valokuvakisan suosikille, Ahti Kannistolle, kunniakirjan ja sen jälkeen näytettiin vielä Helkan juryn videosarjan suosikkivideo, Vuosaaren Puistopolun peruskoulun tiimin tekemä ”Vuosaari-laulu”. Oheisena linkki uutiseen aiheesta. 

Syyskokouksessa Helkassa 4 vuotta puheenjohtajana toiminut Veijo Lehto jätti luottamustehtävän ja hänen tilalleen Helkan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin HuK Hanna-Kaisa Siimes. Osallistujat saivat jälleen mukaansa perinteiset joulukukat kiitoksena aktiivisesta toiminnasta kaupunginosayhdistyksissä v. 2018!

MUUTA AJANKOHTAISTA

Helkan Kotikatu-palvelusta

Helkan kaupunginosien kotisivujen Kotikatu-palvelussa on käynnistynyt julkaisualustan vaihtaminen joomla!-järjestelmästä WordPressiin. Työ toteutetaan vaiheittain ja sitä ollaan aloittamassa niistä kaupunginosasivuista, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa lähteä mukaan. Tomi Boehmiin voi ottaa yhteyttä WordPress -siirtymiseen sekä muihinkin tukiasioihin liittyen p. 0440 641045 ja kotikatu[at]helka.net.

Vuoden kaupunginosa haussa jälleen 30.4. mennessä!

”Vuoden kaupunginosa 2019” -palkinnon saajaa etsitään parhaillaan. Välittäkääpä taas tietoa eteenpäin, jotta juuri teidän alueeltanne tulisi paljon ehdotuksia! Lisää tietoa kilpailusta ja valintaperusteista Suomen Kotiseutuliiton linkistä https://kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot-ja-kilpailut/vuoden-kaupunginosa. Ehdotukset verkkolomakkeella 30.4. mennessä!

30.4. mennessä voi myös tehdä ehdotuksia Vuoden 2019 kotiseutuyhdistystä osoitteessa https://kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot-ja-kilpailut/vuoden-kotiseutuyhdistys/. Linkistä löytyy tarkemmat tiedot ja kriteerit. Vuoden kaupunginosa ja vuoden kotiseutuyhdistys julkistetaan Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä Tuusulassa elokuussa 2019.

Kevätsiivoustalkoot Helsingissä jälleen 1.4.- 1.6.2019

Perinteiset Helsingin kevätsiivoustalkoot järjestetään jälleen touko-kesäkuussa – jo 35. kerran! Talkoissa siivotaan kaupungin yleisiä alueita (esim. metsiköitä, puistoja, tien pientareita, rantoja tms.). Tule mukaan siivoamaan yhdessä lähiympäristö kesäkuntoon!

Ilmoittautuminen talkoisiin 18.3. alkaen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun arkisin ma-to klo 8.15-16 ja pe klo 10-15, p. 09 310 22111, tai os. Sörnäistenkatu 1. Ilmoittautumisen yhteydessä saa yhteystiedot talkooyhdyshenkilölle, joka huolentii mm. säkkien ja roskapihtien saamisesta paikalle sekä roskien noudoista. Talkooaika on 1.4 – 1.6.2019. Lisätietoa, mm. printattavat talkootiedote-pohjat oheisen linkin kautta. Varsinainen talkootiedote tarkempine ohjeistuksineen löytyy oheisesta linkistä

Katujen puhdistuskausi lähestyy – auton siirtokehotukset uuteen mobiilisovellukseen!

Helsingin kaupunki tarjoaa pysäköijien käyttöön SiirtoSoitto-mobiilisovelluksen, jonka kautta voi tilata muistutuksen ajoneuvon siirtämistarpeesta kadun aurauksen tai hiekkapesun tieltä. Se on maksuton ja helppokäyttöinen sovellus, joka kertoo tulevista puhdistustöistä antamalla ennakkoon hälytyksiä ajoneuvojen siirtokehotuksista. Jos ajoneuvo tästä huolimatta unohtuu kadulle, sovellus soittaa automaattisen muistutuspuhelun vielä hetkeä ennen hinaamista. Parhaassa tapauksessa omistaja ehtii itse siirtää autonsa ja säästyy kaupungin perimältä siirtomaksulta. Jos kaupunki siirtää ajoneuvon, SiirtoSoiton kautta saa tiedon sen uudesta sijainnista. SiirtoSoitto sujuvoittaa ja nopeuttaa puhdistustöiden kulkua. Siirtämällä autosi ajoissa vältät kaupungin perimän siirtomaksun. Jos et kuitenkaan ehtinyt siirtää autoasi, sovellus ilmoittaa sinulle myös mihin autosi on siirretty.

SiirtoSoiton voi ladata veloituksetta iPhone- ja Android-puhelimiin AppStoresta ja GooglePlay-kaupasta. Palvelun tilatessaan voi itse määritellä ne alueet Helsingissä, joita koskevat ilmoitukset hän haluaa vastaanottaa (klikkaamalla alueita kartalla). SiirtoSoiton lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa tekstiviestipalvelun, jonka kautta saa edeltävänä päivänä ilmoituksen kaduista, joilta ajoneuvot tulee siirtää. Lisätietoja SiirtoSoitosta ja tekstiviestipalvelusta löytyy osoitteesta www.hel.fi/ajoneuvosiirrot.

Yhteyshenkilöt: Lauri Uski, projektipäällikkö lauri.uski[at]hel.fi tai p. 040 673 0997
Tarja Myller, Ylläpitoinsinööri tarja.myller[at]hel.fi tai p. 050 4026162.