Helkan jäsentiedote 3/2013 13.11.2013 ja syyskokouskutsu

HALLITUKSELTA

HELKAN JÄSENTIEDOTE 3/2013 13.11.2013

Illat pimenevät ja joulunaikakin lähestyy vauhdilla. Sitä ennen kokoonnutaan kuitenkin vielä yhteen, mm. Helkan syyskokouksen merkeissä. Oheinen jäsentiedote sisältää kutsun syyskokoukseen, joka järjestetään keskiviikkona marraskuun 27. päivä Helsingin Energian Sähkötalon auditoriossa (Kampissa, Runeberginkatu 1). (Ks. kohta KUTSU HELKAN SYYSKOKOUKSEEN.) Tutustu muihinkin tämän tiedotteen sisältämiin kaupunginosatoiminnan uutisiin sekä runsaaseen loppusyksyn tilaisuuksien ja työpajojen tarjontaan!

Muistutamme myös, että Helkan jäsenmaksuja on rästissä 27:lla jäsenyhdistyksellä. Jäsenmaksujen suuruudet, Helkan tilinumero ja yhdistyskohtaiset viitenumerot lähetetään sähköpostitse puheenjohtajille ja sihteereille jäsentiedoteviestin yhteydessä. Yhdistykset, joilla on jäsenmaksu vielä maksamatta, välitättehän tiedot viipymättä taloudenhoitajillenne! Muistattehan myös lisätä jäsenmaksuun tässä vaiheessa vuotta maksavilta perittävä viiden euron rästimaksu!

Helkan hallitus kokoontuu loppuvuodesta vielä yhden kerran, tiistaina 3.12.2013. Jos haluatte hallituksen käsittelevän jotakin asiaa vielä tämän vuoden puolella, ottakaa yhteyttä Helkan toimistoon (sp. helka[at]helka.net) viimeistään viikkoa ennen kokousta.

KUTSU HELKAN SYYSKOKOUKSEEN KE 27.11.2013

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen syyskokoukseen keskiviikkona 27. marraskuuta 2013, klo 18.00 Helsingin Energian Sähkötaloon Kampissa (ks. tulo-ohje edempänä).

Kahvitarjoilu alkaa klo 17.00 ja alustukset n. klo 17.15. Ohjelman aloittaa Helsingin Energian Kaukolämmön lyhyt ajankohtaisinfo. Illan pääaiheena on keskustelu asukas- ja asukastalotoiminnan resursseista ja tulevaisuudesta, johon pyritään saamaan alustaja Helsingin kaupungilta. Viralliset syyskokousasiat käsitellään klo 18.00 alkaen. Tilaisuus päättyy kun viralliset kokousasiat on käsitelty.

Tietoa virallisista syyskokousasioista:

Jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja (joka toimitetaan sähköpostin omaaville puheenjohtajille sähköisesti ja muille kirjeitse).

Hallituksesta ovat erovuorossa tänä syksynä eteläistä, läntistä ja keskistä aluetta edustavat hallituksen jäsenet ja varajäsenet sekä hallituksen asiantuntijajäsen. Lisäksi valitaan pohjoisista kaupunginosayhdistyksistä uusi varajäsen vuodelle 2014 kesken hallituskautta eroavan varajäsenen tilalle (toimikautta jäljellä 1 vuosi). Valittavien varajäsenien tulee olla eri yhdistyksistä kuin varsinaiset jäsenet. Osa asiakirjoista lähetetään sähköpostitse tulevan kokouskutsun yhteydessä (talousarvioluonnos 2014 sekä valtakirja). Oheisista linkeistä löytyvät kokouksen esityslista sekä luonnos Helkan toimintasuunnitelmaksi 2014.

Syyskokouksessa:
       • valitaan seuraavaksi toimintakaudeksi hallituksen puheenjohtaja
       • valitaan varsinaiset jäsenet ja varajäsenet hallitukseen erovuoroisten tilalle
       • käsitellään Helka ry:n sääntöjen 10 §:n mukaiset asiat

Syyskokoukseen saapuneet jäsenyhdistysten edustajat saavat tuttuun tapaan mukaansa joulukukat kiitokseksi toiminnastaan Helsingin kaupunginosissa v. 2013. Lämpimästi tervetuloa syyskokoukseen!

Tulo-ohje: Tilaisuus järjestetään Helsingin Energian Sähkötalon auditoriossa, Kampin metroaseman vieressä. Paikalle pääsee parhaiten julkisilla (parkkitilaa löytyy parkkihalleista/kadun varsilta). Sähkötaloon pääsee klo 17.00 alkaen Runeberginkadun puoleisesta sivuovesta (Runeberginkatu 1). Myöhässä tuleville yhteystieto oven opasteessa (Helkan Päivi Savolaisen työkännykkä: 041 145 2596).

SYKSYN SÄHKÖISET OSALLISTUMISMAHDOLLISUUDET

Kaupunkilaisille avoin karttapohjainen yleiskaavakysely kerää mielipiteitä ja ideoita aina 9.12.2013 saakka – Osallistu ja vaikuta!

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto on avannut netissä kyselyn, jonka avulla kartoitetaan kaupunkilaisten näkemyksiä tulevan yleiskaavan pohjaksi. Karttakyselyyn voi vastata 9.12. saakka osoitteessa: http://helsinki.asiatkartalle.fi

Kyselykartalle voi laittaa esim. paikkoja, jonne voisi rakentaa asuntoja sekä merkitä minne kaivataan parempia kulkuyhteyksiä, missä on kohennusta kaipaavaa kaupunkitilaa tai missä sijaitsevat tärkeät virkistysalueet. Tuloksia hyödynnetään yleiskaavan luonnoksen valmistelussa ja kyselyn tuloksista kerrotaan alkuvuodesta 2014. Kaupunkisuunnitteluvirasto järjestää lisäksi kaikille kiinnostuneille avoimien alueellisten tapahtumien sarjan alkuvuodesta 2014. Lue lisää Helsingin yleiskaavan blogista: http://www.yleiskaava.fi/2013/yleiskaavan-karttakysely/
Kaupungin tavoitteena on, että yleiskaavan luonnos valmistuu vuoden 2014 lopulla. Yleiskaava on tarkoitus viedä Helsingin valtuuston käsittelyyn vuoden 2016 aikana.

Helsingin kulttuuriteko 2013 -palkinnon saaja haussa

Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta myöntää Helsingissä tehdylle kulttuuriteolle jälleen vuosittaisen 5 000 euron palkinnon. Palkinnon saaja valitaan kaupunkilaisilta kerättyjen ehdotusten pohjalta. Tämän vuoden Helsingin kulttuuritekoa voi ehdottaa 17.11.2013 saakka osoitteesta www.annakulttuurinvarittaa.fi löytyvän linkin kautta. Ehdotusten jättäneiden kesken arvotaan vapaalippuja kulttuurikeskuksen tapahtumiin.

Helsingin kulttuuriteko muuttaa tai haastaa olemassa olevaa tilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla. Palkittava teko osoittaa rohkeutta luoda jotakin uutta ja erilaista, sen vaikutus kohdistuu Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Palkinto voidaan myöntää joko yhteisölle tai yksittäiselle henkilölle. Vuonna 2012 kyseisen palkinnon sai Night Visions -elokuvafestivaali. Vuoden 2013 palkinto jaetaan tammikuussa 2014. Lisätiedot: www.annakulttuurinvarittaa.fi

TULEVIA TAPAHTUMIA

Metropoli ja lähidemokratia –keskustelutilaisuus to 14.11.

Torstaina 14.11.2013 järjestetään klo 18.00 – 19.30 Tieteiden talolla (sali 104, Kirkkokatu 6, 00170 HKI) Metropoli ja lähidemokratiakeskustelutilaisuus. Ohjelmassa mm.

– Avaussanat: Anne Jarva, Yhdyskuntasuunnittelun seuran pj
– Mitä metropolipolitiikka tarkoittaa?: Sami Moisio, maantieteen professori, Oulun yliopisto
– Demokratianäkökulma kuntalain uudistuksessa: Laura Rissanen, kaupunginvaltuutettu,
kuntaministerin erityisavustaja
– Kokemuksia Helsingin lähidemokratiakokeiluista: Jouko Kokkonen (Vetoa ja Voimaa Mellunkylään); Emilia Palonen (Maunulan demokratiahanke); Inari Penttilä (nuorisotoimen RuutiBudjetti)
– Suositus jatkotoimiksi
Tilaisuuden puheenjohtajina toimivat Kaarin Taipale ja Yrjö Hakanen. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Vapaus Valita Toisin –yhdistys sekä Yhdyskuntasuunnittelun Seura.

Kaupunkitieto-skenaariotyöpaja to 21.11 Aalto Media Factoryssa

Torstaina 21.11.2013 klo 13-16 pidetään skenaariotyöpaja kaupunkitiedosta Aalto Media Factoryssa Arabianrannassa (saapumisohje: http://mediafactory.aalto.fi/contact-us).

Työpajan tarkoituksena on edistää energian käyttöön, joukkoliikenteeseen ja ilmanlaatuun liittyvän kaupunkitiedon hyödyntämistä kaupungin suunnittelussa ja arjen kaupunkilaisuudessa. Lisäksi pohditaan tietoaineistoihin ja -palveluihin liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Tavoitteena on löytää myös ratkaisuja tai ehdotuksia tulevaisuuden toimille kaupunkitietoon ja sen hyödyntämiseen liittyen, mutta samalla myös saada aikaan kaikkia osapuolia hyödyttävää vuorovaikutusta tahojen välillä. Mukaan toivotaan kaupunkiaktiiveja, sovelluskehittäjiä, avoin data -aktiiveja ja Helsingin kaupungin edustajia. Tervetuloa!

Työpajaan osallistuminen on maksutonta. Tarjolla on kahvia, teetä, virvokkeita ja pientä purtavaa. Ilmoittaudu työpajaan 15.11. mennessä. Lisätietoa osoitteessa: https://www.eventbrite.com/event/8562989131 tai Joanna Saad-Suloselta tai Neea Laaksolta (etunimi.sukunimi[at]aalto.fi). Seminaarin järjestää Tekes-rahoitteinen KaToHan-tutkimusprojekti (Kaupunkitieto ja toiminnan hallinta) ja mukana työpajassa ovat projektin osapuolet: Aalto-yliopisto, Helsingin Energia, HSL, HSY, Siemens ja Santa Margarita.

Raitioliikenteen linjastosuunnitelman asukastilaisuudet pidetään 25.11., 27.11. ja 2.12.

HSL:n raitiolinjastosuunnitelman suunnittelutiimin mukaan raitioliikenteen linjasto-suunnitelman asukastilaisuudet järjestetään seuraavasti:
– ma 25.11. klo 15 – 19 Töölön kirjastossa (Topeliuksenkatu 6)
– ke 27.11. klo 15 – 18.45 Info- ja näyttelytila Laiturilla (Narinkka 2)
– ma 2.12. klo 15 – 19 Kallion kirjastossa (Viides linja 11)

Tilaisuuksissa on mahdollista tutustua raitioliikenteen linjastosuunnitelmiin sekä keskustella ja antaa palautetta niistä. Tilaisuuksiin osallistuu suunnittelijoita HSL:stä, kaupunkisuunnittelu-virastosta sekä raitioliikenteen tuotannosta HKL:stä. Suunnitelmiin voi tutustua etukäteen kaikissa em. paikoissa sekä verkkoblogissa http://hslraitioliikennelinjasto.blogspot.fi/. Kirjallistakin palautetta voi antaa, noin viikkoa ennen ja jälkeen tilaisuuksien. Saadun palautteen perusteella laaditaan linjastoluonnos, joka tulee nähtäville 2014 alussa. Itse linjastoluonnoksesta on sen jälkeen mahdollista antaa palautetta sen nähtävilläoloaikana.

Missä mennään Helsinki? Helsingin tila ja kehitys –tilaisuus ma 25.11.

Helsingin työväenopisto järjestää ma 25.11.2013 klo 18.30 – 20.00 Opistotalolla (Helsinginkatu 26, 00530 HKI) tilaisuuden Missä mennään Helsinki? Helsingin tila ja kehitys.

Tilaisuudessa perehdytään mm. siihen, miten Helsinki on kehittynyt viime vuosina ja miten sen ennustetaan kehittyvän. Samalla käydään läpi keskeisiä muutostrendejä ja sitä, millaista metropolia Helsinki haluaa. Alustajana Tietokeskuksen tilasto- ja tietopalvelupäällikkö Ari Jaakola. Lisätietoa https://ilmonet.fi/ilmo/#KurssitiedotView-134922-1-&f&

Helsingin ”Paikallisen kehittämispolun” avajaiset ja työpaja to 12.12. klo 16 – 19

Helka ry järjestää torstaina 12.12.2013 klo 16-19 projektissaan kehitellyn paikalliskehittämisen toimintamallin: ”Helsingin paikallisen kehittämispolun” avajaiset ja työpajan. Mukaan kutsutaan laaja joukko paikallistoimijoita (mm. paikallisia yhdistyksiä, kaupunkiaktiiveja, valtuutettuja, alan asiantuntijoita sekä avainhenkilöitä Helsingin kaupungilta, Uudenmaan liitosta, ELY-keskuksesta ja ministeriöistä). Työpajassa osallistujien on mahdollista verkostoitua toimintamallin mukaisten paikallisten kehittämisryhmien (KEHRÄT) kokoamiseksi. Tilaisuus pidetään Helsingin keskustassa. Tarkemman kutsun ja ohjelman lähetämme ilmoittautuneille marras-joulukuun vaihteessa.

Ilmoittautumiset viimeistään 4.12.2013 osoitteella outi.rissanen[at]helka.net (kerro ilmoittautuessasi mahd. erityisruokavalio). Lisätietoja: projektipäällikkö Eeva Kuuluvaiselta, sp: eeva[at]kuuluvainen.fi, p. 0400 374 544 tai projektin blogista, nettiosoitteesta: http://stadinkehittamispolku.blogspot.fi/. Lämpimästi tervetuloa avajaisiin ja työpajaan!

Hulluna Helsinkiin -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa esittelee helsinkiläisten lempipaikkoja

Hulluna Helsinkiin -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa (Sofiankatu 4) esittelee helsinkiläisten lempipaikkoja ja kaupunkilaisten tarinoita 1500-luvulta tähän päivään. Keskeisenä aiheena ovat Helsingin tärkeät, muistoilla ja tunteilla ladatut paikat. Näyttelyssä myös eri aikojen helsinkiläiset esittelevät elämänvaiheitaan kotikaupungissaan. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Kaupunginmuseo selvitti Hulluna Helsinkiin -näyttelyä varten helsinkiläisten lempipaikkoja kyselyllä, jonka kaikki tuhat perusteltua vastausta julkaistaan osoitteessa http://m.hullunahelsinkiin.fi. Joukkoon saa edelleen lisätä omia lempipaikkojaan ja valokuviaan.

Hulluna Helsinkiin -näyttely Helsingin kaupunginmuseossa (Sofiankatu 4): 31.12.2015 saakka: ma–pe klo 9–17, to klo 9–19, la–su klo 11–17. Lisätietoa kaupunginmuseon kotisivuilta oheisesta linkistä.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Helkan puheenjohtajapalaveria vietettiin to 12.9. Uunisaaressa

Helkan pj-palaveri järjestettiin ravintola Uunisaaren kahvilassa torstaina 12.9. klo 17.00 – 20.00. Paikalle saapui 35 henkeä n. 30 jäsenyhdistyksestä. Vyyhti-projektin kuulumisia kertoi projektivastaava Päivi Savolainen ja toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukan alustamana keskusteltiin Helkan projektissa luonnostellusta ”Helsingin paikallisesta kehittämispolusta”. Projektista löytyy lisätietoa blogiosoitteesta: http://stadinkehittamispolku.blogspot.fi/

Tilaisuuden tietoiskuissa kuultiin Martti Helmisen alustus Helsinki-Seuran vuonna 2014 tulossa olevasta 80-vuotisjuhlasta sekä Helsingin kaupunginarkiston tarjoamasta mahdollisuudesta maksuttomaan arkistointikoulutusiltaan (tiedustelut martti.helminen[at]hel.fi). Tilaisuudessa kerrottiin myös alustavasti Helkan ensi vuonna tulossa olevasta 50. juhlavuodesta. Heikki Kukkonen tarjoili illan kuluessa vielä ajankohtaisen esimerkin asukastahojen hankkeesta, jossa Hietsun vanha kahvilapaviljonki pyritään muuttamaan asukastaloksi (Töölössä). Illan aikana nautittiin perinteinen kalakeittoiltapala sekä kahvit. Helka kiittää osallistujia mukavasta ja aktiivisesta illasta!

Helkan yleiskaavaseminaari järjestettiin 19.9. Olympiastadionilla

Helka ry järjesti Olympiastadionilla torstaina 19.9.2013 yleiskaavaseminaarin kaupunginosayhdistyksille. Seminaarin tavoitteena oli lisätä ymmärrystä yleiskaavan visiosta, joka meni lautakunnan käsittelyyn lokakuussa 2013. Lisäksi tavoitteena oli verkottaa kaupunginosia yleiskaavayhteistyöhön. Kaupunkisuunnitteluviraston Alpo Tani esitteli yleiskaavan suunnittelua ja sen visiomateriaalia. Helkan yleiskaavaryhmän vetäjä Simo Sankari alusti yleiskaavasta kaupunginosien näkökulmasta.

Seminaarin osallistujat ryhmittyivät alueellisesti ja kävivät keskustelua asuinalueita yhdistävistä teemoista. Tavoitteena on, että jatkossa kaupunginosat organisoivat paikallisesti yhteisiä yleiskaavatilaisuuksia, joissa keskustellaan konkreettisista yleiskaavaan toivottavista sisällöistä. Kaupunginosia suuremmat alueet tarjoaisivat mahdollisuuden käydä dialogia asukkaiden ja yleiskaavasuunnittelijoiden kesken. Yleiskaavaluonnos esitellään vuonna 2014 ja kaavaehdotus valmistunee 2015. Valtuusto käsittelee yleiskaavaa 2016.

Tilaisuus oli jo toinen Helkan järjestämä yleiskaavaseminaari. Ensimmäinen järjestettiin 21.3.2013. Helkan yleiskaavaseminaareja järjestää Helkan yleiskaavaryhmä, joka koostuu jäsenistön keskuudesta ilmoittautuneista kiinnostuneista. Katso uutinen 19.9. tilaisuudesta ja sen aineistot kokonaisuudessaan Ruohonkärjet-sivustolta oheisesta linkistä.

Kotikatu-asiaa

Helkan IT-asiantuntija Otto Peräkylä järjestää loppuvuoden aikana Helkan toimistolla vielä muutamia perus- ja ylläpitotason yhteiskoulutuksia. Lisätietoa koulutuksista tulee osoitteeseen: http://helka.net/kotikatu/index.php/kurssit/kalenteri

Peräkylältä saa myös jatkuvasti perustukea kaupunginosien kotisivuihin liittyen (arkisin klo 9-13, puhelimella 044-0641045, sekä sähköpostitse: kotikatu[at]helka.net).

Vyyhti-projektin kuulumisia

Vyyhti-projektin lopputapahtuma pidettiin 6.11. Musiikkitalossa

Vyyhti-projektin viimeinen syyskausi huipentui lopputapahtumaan ”Verkostot ja rajaton yrittäjyys” keskiviikkona 6.11.2013 klo 8.30-17.00 Musiikkitalon Blackbox -salissa. Tapahtuma oli liitetty osaksi vuoden 2013 Uusimaa-viikkoa ja se oli suunnattu verkostoitumisesta, kulttuuri- ja luovan alan yrittäjyydestä ja uusista ideoista kiinnostuneille kaupunki- ja kulttuuritoimijoille sekä pienyrittäjille tai yrittäjyyttä harkitseville.

Helka ry:n toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka puhui tilaisuudessa otsikolla ”Luovuus Helsingin kaupunginosissa”, nostaen esiin asukasverkostojen hienoja saavutuksia eri kaupunginosista. Seminaariohjelmassa kuultiin myös kaupunginlaajuisen Siivouspäivä-tapahtuman kehittämisyhteisön, Yhteismaa ry:n, Jaakko Blombergin puheenvuoro yhteisömanageroinnista ja uudesta kaupunkikulttuurista. Seminaarissa esiteltiin myös mm. projektissa kehitettyä Vyyhtipeliä luovan ongelmanratkaisun välineenä. Lisää seminaarista: http://vyyhti.metropolia.fi/seminaari

MUITA TIEDOTUSASIOITA

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen haastaa kaikki kaupunkitoimijat Euroopan laajuiseen ideakilpailuun!

Helsingin kaupunki on osallistumassa Euroopan laajuiseen Mayors Challenge -innovaatiokilpailuun. Kilpailussa etsitään ideaa, joka ratkaisisi jonkin merkittävän kaupunkeihin ja ihmisten arkeen liittyvän ongelman tai haasteen. Syksyn aikana valitaan yksi idea edustamaan Helsinkiä kilpailussa. Kilpailun voittanut kaupunki saa yhteensä 5 miljoonaa euroa idean toteuttamiseen. Lisäksi neljä muuta ideaa palkitaan miljoonan euron toteutusrahalla. Idean on oltava toteutettavissa myös muissa kaupungeissa. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on toivonut ehdotuksia kilpailuun myös kaupunginosa-aktiiveilta. Ehdotus voi olla mikä tahansa kaupungin ongelma tai haaste, johon tarjotaan uutta innovatiivista ratkaisua.

Ehdotuksia voi lähettää to 21.11. klo 16.00 mennessä Helkan toimistolle sähköpostiosoitteella helka[at]helka.net. Kaupunki on toivonut asukaslähtöiset ideat keskitetysti Helkan kautta tuohon ajankohtaan mennessä.

Mayors Challenge -kilpailun järjestää New Yorkin pormestarin Michael Bloombergin hyväntekeväisyysjärjestö Bloomberg Philantrophies yhteistyössä Eurocities -järjestön kanssa. Katso lisätietoa kilpailusta osoitteessa http://bloomberg.org/mayorschallenge.

Maksutonta energianeuvontaa tarjolla yhdistysten ja järjestöjen tilaisuuksiin

Pääkaupunkiseudun kuluttajien energianeuvonta tarjoaa tietoa siitä, miten kuluttajat voivat vaikuttaa asumiskustannuksiinsa järkevällä energiankäytöllä ja miten energiankäytön kannalta merkittävimmät tekijät voidaan tunnistaa. Asukkaille suunnattua, puolueetonta energianeuvontaa rahoittavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin seudun ympäristöpalvelut sekä Motiva. Energianeuvontapalvelu on osa Motivan valtakunnallista eneuvonta-verkostoa.

Neuvontaa annetaan tapahtumissa, yhdistysten ja eri toimijoiden tilaisuuksissa, energiapolulla Harakan saaressa tai siellä, minne neuvontaa pyydetään. Palvelut ovat maksuttomia. Lisätietoa palveluista löytyy osoitteesta: www.energiaopas.fi/palvelut/. Tiedustelut ja tapahtumapyynnöt voi lähettää osoitteeseen: energiaopas[at]hel.fi

Ilmainen liukkausvaroituspalvelu jalankulkijoille Helsingissä

Rakennusvirasto jatkaa jalankulkijoille tarjottavaa talvista palveluaan, joka varoittaa liukkaista keleistä ilmaisin tekstiviestein. Varoitusviesti lähetetään, kun talvihoidon päivystäjä havaitsee kelin muuttuneen vaarallisen liukkaaksi. Liukkaudesta varoitetaan ainoastaan silloin, kun jalkakäytävät muuttuvat selkeästi aiempaa liukkaammiksi. Palvelusta voi valita varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti, tai klo 6, 7 tai 8 aamulla (viikonloppuisin aina tuntia myöhemmin). Palvelu on maksuton, mutta aloitus ja lopetus maksaa 16 senttiä.

Tekstiviestipalvelu ei muuta kaupungin tai kiinteistöjen liukkaudentorjuntavastuita eikä jalankulkijan omaa vastuuta. Lisätietoja ja tilaus palvelun verkkosivuilta http://www.liukastumisvaroitus.fi

Helsingin kaupunginkirjaston uusi palvelu ”Kaupunkiverstas” Lasipalatsin tiloissa

Helsingin kaupunginkirjaston uusi palvelu Kaupunkiverstas avautui Lasipalatsin Kohtaamispaikalle 25.10.2013, entisten palvelujen rinnalle. Kaupunkiverstas on matalan kynnyksen työtila, jossa kaikki voivat kokeilla erilaisia multimediakoneita, leikkureita, grafiikkatyöpistettä, jne. Verstas tarjoaa mahdollisuuden viettää päivän suunnittelijana tai värkätä jotakin inspiroivaa. Kaupunkiverstas on keskustakirjaston osallistuvan budjetoinnin pilottiprojekti ja kaupunkilaisten itsensä suunnittelemaa toimintaa. Moni värkkääjä löytää verstaalta hengenheimolaisia, tekijöiden verkostoja ja yhteistyömahdollisuuksia. Asiakkaita auttaa Kaupunkiverstaan osaava henkilökunta, joka on valmentautunut opastamaan uusia palveluja ja laitteita. Katso kirjaston tiedote kaupunkiverstaasta oheisesta linkistä. Lämpimästi tervetuloa verstaalle!

Kaupunkiverstas Lasipalatsilla, Mannerheimint. 22-24, 2.krs./ Avoinna ma-pe klo 9-18, la-su suljettu. Lisätietoa: Lotta Muurinen, Kaupunkiverstaan esimies, p. 040 170 9175 tai lotta.muurinen[at]hel.fi. Lisätietoa netissä: http://www.kaupunkiverstas.fi  sekä http://facebook.com/kaupunkiverstas

Vahtipalvelu ”Tarkkailija” välittää tietoa rakennus-, kaavoitus- ja liikennehankkeista sähköpostiin tai älypuhelimeen

Uudenlainen ”Tarkkailija” –palvelu on karttapohjainen tietopalvelu, joka antaa tietoa ympäristön muutoksista, mm. suunnitelluista rakennus-, kaavoitus- tai liikennehankkeista suoraan sähköpostiin tai älypuhelimeen. Palvelu löytyy osoitteesta www.etarkkailija.fi. Palvelu tuottaa ’herätteitä’, joiden kautta käyttäjä voi hakea ajankohtaiset tiedot suunnitelmista, selvityksistä ja kehittämishankkeista. Tarkkailija kerää sisältöä eri toimijoiden verkkopalveluista. Tarkempaa tietoa palvelusta ja sen toiminnasta löytyy uutisen lähteestä http://www.taloyhtio.net/asuminen/asuminentiedotteet/43864.aspx.

Tarkkailija on osa ympäristöministeriön Asumisen ja Rakentamisen ePalvelut -hanketta, joka on osa valtiovarainministeriön vuonna 2009 käynnistämää sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe). Hankkeesta netissä: www.ym.fi/epalvelutasuminen