Helkan jäsentiedote 1/ 2009 ja kevätkokouskutsu

HELKAN JÄSENTIEDOTE 1/2009  9.3.2009

HALLITUKSELTA           

Keväinen tervehdys kaikille Helkan jäsenaktiiveille! Toimintavuosi 2009 on jo reippaassa vauhdissa ja kevätkokousaika tekee tuloaan. Nyt on myös korkea aika heittää talven pimeys mielestään ja tarttua päivien pidentyessä lisääntyvään tapahtumatarjontaan.

Oheisessa Helkan jäsentiedotteessa 1/2009 kerrotaan mihin kaikkeen talvisten päivien auringonsäteistä varastoitua energiaansa voi suunnata. Oheinen jäsentiedote sisältää mm. kutsun Helkan kevätkokoukseen, joka järjestetään tiistaina 24.3. Helsingin Energian Sähkötalossa Kampin metroaseman vieressä (ks. kohta KEVÄTKOKOUSKUTSU). Kerromme myös Helkan projektien ajankohtaisia kuulumisia.

Useiden jäsenyhdistysten hallituksissa on tapahtunut muutoksia vuoden vaihteessa. Jotta täällä Helkassa pystymme informoimaan sekä kotisivuiltamme että puhelimitse jäsenyhdistysten yhteystietoja kaipaavat ihmiset oikeisiin osoitteisiin, on tärkeää että ilmoitatte Helkan toimistoon mahdollisimman pian yhdistyksen puheenjohtajien ja /tai sihteereiden vaihdokset ja muutkin yhteystietomuutokset. Pyydämme kaikkia jäseniä tarkastamaan samalla, pitävätkö Helkan sähköisen jäsenluettelon tämän hetken yhteystiedot edelleen paikkansa. Jäsenluettelo löytyy suurpiireittäin Helkan kotisivuilta. Ilmoita yhteystietomuutoksista joko Helkan jäsensihteeri Päivi Savolaiselle (p. 09 641 045, sp. paivi.savolainen[at]helka.net) tai täytä muutokset suoraan sähköiseen lomakkeeseen.

Helkan jäsenmaksut vuonna 2009 nousivat 4 euroa jäsenmaksuluokkaa kohden. Jäsenmaksut tulee suorittaa tänä vuonna 31.5.09 mennessä, minkä jälkeen perimme maksamattomista 5 euron viivästysmaksun. (Ks. kohta HELKAN JÄSENMAKSUT 2009).

Helkan kevätkauden hallituksen kokousajankohdat ovat ti 31.3., ke 29.4. ja ti 26.5. Jos toivotte asioita hallituksen käsittelyyn, ottakaa yhteyttä Helkan toimistoon viimeistään viikkoa ennen hallituksen kokousta. Toivotamme kaikille jäsenyhdistyksille oikein hyvää ja aktiivista toimintavuotta!


KUTSU HELKAN KEVÄTKOKOUKSEEN TIISTAINA 24.3.09.

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen tiistaina 24.3.09. Viralliset kokousasiat käsitellään kello 18.00 alkaen.

Kevätkokouspaikkana toimii jo tutuksi tullut Helsingin Energian sähkötalo Kampissa, jossa uusittu auditorio on jälleen käytössämme (tarkemmat tulo-ohjeet edempänä). Tarjolla on kahvia ja pikkusuolaista klo 17.00 alkaen. Noin klo 17.15 alkaen kuulemme kaksi alustusta: ensimmäisenä alustus Helkan tekeillä olevasta www.kaupunginosat.net –sivuston ja Helkan kotisivujen uudistuksesta ja toisena alustuksena Oulunkylä-Seuran pj:n Keijo Tannerin ministeriötason asiantuntijapuheenvuoro pitkäaikaisasunnottomuudesta (Helkan lokakuussa 2008 vastaanottaman ’Hiertävä kivi’ –haasteen taustoitukseksi). Luvassa ovat myös lyhyet tietoiskut Turo Eklundilta (H:gin Energian kaukolämmön ajankohtaiskuulumisia) ja Helkan hallituksen asiantuntijajäsen Martti Helmiseltä (tarjolla olevasta arkistoinnin koulutusillasta). Viralliset kevätkokousasiat käsitellään klo 18.00 alkaen. Toivotamme kaikki jäsenyhdistykset lämpimästi tervetulleiksi kevätkokoukseen!

Helkan kevätkokouksessa jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja. Kevätkokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat. Muut asiakirjat oheisista linkeistä: esityslista, Helkan toimintakertomus 2008. Helkan vuoden 2008 tulos ja tase sekä vuoden 2009 talousennuste toimitetaan jäsenyhdistysten puheenjohtajille tästä tiedotteesta kertovan sähköpostiviestin yhteydessä, samoin valtakirja.

Tulo-ohje Kampin Sähkötalolle: kevätkokous järjestetään Helsingin Energian pääkonttorissa, Kampin Sähkötalossa, aivan Kampin metroaseman vieressä. Helsingin Energialla ei ole pysäköintitiloja, joten autoilijat joutuvat turvautumaan kadunvarsipysäköintiin tai varmemmin Kampin/Foorumin maanalaisiin pysäköintitiloihin. Sähkötalon auditorioon pääsee klo 17.00 alkaen Runeberginkadun puoleisesta sivuovesta, jonka luona on opaste sekä Helsingin Energian edustaja päivystämässä. Perille auttaa myöhästymis- tai eksymistilanteessa puhelimitse Helsingin Energian edustaja Turo Eklund, puh: 050 556 7363 (tai Helkan toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka puh: 041 522 2071).

HELKAN JÄSENMAKSUT 2009

Helkan syyskokouksessa 2008 päätettiin Helkan jäsenmaksujen lievästä korotuksesta ja Helkan jäsenmaksut nousivat kussakin maksuluokassa neljällä eurolla (ks. uudet jäsenmaksut alla). Jäsenmaksujen eräpäivä on toukokuun 31. päivä. Olemme erittäin kiitollisia kaikille jäsenillemme, jotka hoitavat jäsenmaksut hyvissä ajoin. Myöhästyneistä jäsenmaksuista peritään vuoden 2003 syyskokouksen päätöksen perusteella viiden euron suuruinen viivästymismaksu.

Lähetämme yhdistyskohtaiset VIITENUMEROT jäsentiedote-ilmoituksen mukana jäsenyhdistysten puheenjohtajille. Viitenumerot löytyvät myös oheisesta viitenumerolistasta. Puheenjohtajien tehtävänä on yhteistyössä yhdistystensä taloudesta huolehtivien henkilöiden kanssa varmistaa, että yhdistyksen jäsenmaksu tulee suoritettua eräpäivään, 31.5.2009 mennessä! Erillisiä paperilaskuja ei Helkasta enää lähetetä. Vuoden 2009 jäsenmaksut:

yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä: 80 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 105 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 130 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä: 155 €

Käytättehän maksaessanne yhdistyskohtaista viitenumeroanne, jotta tunnistamme täällä päässä keneltä maksu on tullut (tarkista jäsentiedotteen mukana lähetetystä viitenumeroluettelosta tai Helkan toimistolta p. 09 641 045, sp: helka[at]helka.net).

KEVÄÄN TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA

Kaavakoulu kaupunkilaisille 21.4., 5.5. ja 19.5.09

Helka on saanut syksyn ja talven mittaan useita koulutustoiveita kaupungin kaavoitukseen liittyen. Koulutustoiveiden pohjalta Helka ja kaupunkisuunnitteluvirasto ovatkin ideoineet KAAVAKOULU -kokonaisuuden. Koulutus on tarkoitettu kaikille kaupunginosa-aktiiveille tai muuten kaavoitusasioista kiinnostuneille. Tule kuulemaan kaikki mitä olet aina halunnut tietää Helsingin kaavoituksesta kolmena keväisenä tiistai-iltana: 21.4., 5.5. ja 19.5. klo 17 alkaen. Koulutuspaikkana toimii ksv:n info- ja näyttelytila ’Laituri’ (Helsingin keskustan vanhan linja-autoaseman rakennuksessa, Kampin Narinkka-torilla). Tarjolla virvokkeita ja kevyttä purtavaa. TERVETULOA! Kaavakoulun aikataulu ja ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta, merkitse päivämäärät kuitenkin jo nyt kalenteriisi.

Kaavakoulun alustava ohjelma (Huom. ohjelmatiedot saattavat vielä muuttua):

Tiistai 21.4.2009 klo 17 alkaen

– TERVETULOA ja YLEISKATSAUS KOULUTUSILTOJEN SARJAAN
Maija Mattila, ksv ja Anna Kanervo, Helka
– MITEN KAUPUNKIA SUUNNITELLAAN? MITKÄ ASIAT SIIHEN VAIKUTTAVAT? TAVOITTEET
Tuomas Rajajärvi, virastopäällikkö, ksv
– MITEN LIIKENNETTÄ JA KATUJA SUUNNITELLAAN?
Olli-Pekka Poutanen, liikennesuunnittelupäällikkö, ksv

Tiistai 5.5.2009 klo 17 alkaen

– TERVETULOA, ILLAN OHJELMA & KÄYTÄNNÖN ASIAT
Maija Mattila, ksv ja Anna Kanervo, Helka
– KAAVATASOT, KAAVAPROSESSI, KAAVAMERKINNÄT
Tuomas Eskola, arkkitehti, ksv
– VUOROVAIKUTUS KAAVOITUKSESSA
Juha-Pekka Turunen, vuorovaikutussuunnittelija, ksv

Tiistai 19.5.2009 klo 17 alkaen

– TERVETULOA, ILLAN OHJELMA & KÄYTÄNNÖN ASIAT
Maija Mattila, ksv ja Anna Kanervo, Helka
– KAAVAPROSESSI, LYHYT KERTAUS
Maija Mattila, vuorovaikutussuunnittelija, ksv
– POLIITTINEN PÄÄTÖKSENTEKOPROSESSI KÄYTÄNNÖSSÄ
kaupunkisuunnittelulautakunnan jäseniä, mm. Elina Palmrot-Leino
– OSALLISTUMINEN ASUKKAIDEN NÄKÖKULMASTA – kommenttipuheenvuoro
Päivi Litmanen-Peitsala, Lauttasaari-Seuran aktiivi
– Kommenttipuheenvuoro osallistumisprosesseista
Aija Staffans, YKS projektipäällikkö, TKK Arkkitehtuurin laitos

Yhteenvetokeskustelu ja ilmenneet jatkokoulutustarpeet

Euroopan rakennusperintöpäivien teemavuoden ”Kunnan- ja kaupungintalot” avaus Kuntatalolla 16.3.09

Suomen Kotiseutuliitto ja ympärsitöministeriö järjestävät Euroopan rakennusperintöpäivien teemavuoden "Kunnan- ja kaupungintalot" avauksen 16.3.2009 Kuntatalolla (Toinen linja 14, Helsinki) klo 10.00–16.30. Aamupäivän teemanjulkistamistilaisuudessa klo 10–12 puhuvat asuntoministeri Jan Vapaavuori ja Kuntaliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Kimmo Kajaste. Julkistettavan kirjan Päätöksen paikka – Kunnantalot ja kaupungintalot esittelee kirjan toimittaja Lauri Putkonen. Aleksi Neuvonen Demos Helsingistä pohtii lopuksi paikallisdemokratian haasteita.

Iltapäivän kulttuuri- ja rakennusperintöalan järjestökentälle suunnattu keskustelutilaisuus alkaa klo 12.30. Tilaisuuden avaa ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka. Keskustelutilaisuuden klo 12.30-14 jälkeen on yliarkkitehti Timo Saarisen vetämä workshop, jossa pohditaan mm. seuraavia kysymyksiä: mitkä ovat suurimmat rakennusperintöä koskevat uhat tällä hetkellä? Mikä on järjestöjen rooli ja keinot uhkien torjumiseksi? Lisäksi keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista vuoden 2010 rakennusperintöpäivien toteuttamiseksi.

Molempiin tilaisuuksiin pyydetään ennakkoilmoittautumista osoitteeseen
erp[at]kotiseutuliitto.fi (huom. Iltapäivän tilaisuuteen on rajoitetusti paikkoja). Vielä ehtii ilmoittautua! Ilmoittautumisaika päättyy tiistaina 10.3.2009. Liitteenä kutsu ja ohjelma molempiin tilaisuuksiin.

Yhdistyksen varainhankintaan liittyvä koulutusiltojen sarja toukokuussa 2009

Monipuolista tietoa yhdistysten varainhankinnasta on luvassa ViSiO:n kolmen tiistai-illan koulutuksessa: 12./19. ja 26.5.2009, klo 17.30 – 20.00. Helsingissä sijaitseva koulutuspaikka varmistetaan kurssille ilmoittautuneille myöhemmin. Kurssin osallistumismaksu on 60 €. Ilmoittautumiset toivotaan torstaihin 30.4. mennessä.

Koulutuksen kohderyhmä on pienten ja keskisuurten yhdistysten varainhankinnasta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt. Kurssilla käydään läpi mm. mihin varainhankintaa tarvitaan, varainhankinnan lainsäädäntöä, lahjoittamisen motiiveja, eri varainhankinnan muotoja, varainhankinnan eettisiä pelisääntöjä sekä tulevaisuutta. Kouluttajana toimii varainhankintapäällikkö Ritka Heino (Amnesty International), joka toimii myös Vastuullinen lahjoittaminen (VaLa) ry:n puheenjohtajana.

Ilmoittautumiset: sähköpostitse: visio[at]visili.fi, puhelimitse: 09-6129 120 tai kotisivujen kautta: www.visili.fi. Kursseista vastaa ViSiOssa suunnittelija Meri Tennilä, meri.tennila[at]visili.fi, 09-6129 1222.

Miten ja minne voi toimittaa jäsenyhdistysten arkistoitavaa materiaalia?

Vastauksia tarjoaa jälleen ”Arkistot talteen” -koulutusilta keskiviikkona, 15. huhtikuuta, klo 17-19. Helkan jäsenet saavat tietoa ja vinkkejä yhdistysten asiakirjojen ja muun materiaalin asianmukaisesta arkistoinnista Helsingin kaupunginmuseon asiantuntijoiden opastuksella. Kaupunginarkistossa on jo toistakymmentä kaupunginosayhdistyksen arkistoa ja mm. Helkan ja Helsinki-Seuran arkistot.

Koulutusilta järjestetään Helsingin kaupunginarkiston Kallion virastotalon toimipisteessä, Eläintarhantie 3 F, 1 krs, Tokoinrannan puolella. Ilmoittautumiset viimeistään 8.4.09 (klo 16) suoraan Martti Helmiselle: martti.helminen[at]hel.fi tai p. 3104 3170/ 050-372 1033. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu – kaikki kiinnostuneet Tervetuloa!

HELKAN PROJEKTEISTA

Alpakka-projektin kuulumisia

Helkan koordinoiman Asukaslähtöisten palveluiden kehittämisprojekti ’Alpakan’ tavoitteena on edistää asukasosallisuutta ja parantaa paikallisten palveluiden näkyvyyttä ja saatavuutta. Kevät 2009 on käynnistynyt Alpakka-projektissa vauhdikkaasti uusien Kotikatu-toiminnallisuuksien valmistuessa. Projektissa on kehitetty Kotikatua varten uusi tapahtumakalenteri sekä palveluhakemisto ja ne ovat parhaillaan testikäytössä projektin kohdealueiden Herttoniemen ja Maunulan kotisivuilla. Niitä parannellaan kevään aikana saatujen kokemusten perusteella.

Yhteistyössä kaupunginkirjaston kanssa Alpakka-projekti käynnisti Maunulassa tapahtumaviikon suunnittelun. Tarkoituksena on saada paikalliset toimijat toimimaan yhdessä ja löytämään toisensa entistä paremmin. Samalla testataan Kotikatu-sivujen uusia työkaluja ja levitetään niistä tietoa sekä paikallisille aktiivitoimijoille että tavallisille asukkaille. Mukana suunnittelussa ovat Maunulan kirjaston lisäksi mm. työväenopisto, kaupunginmuseo, nuorisoasiankeskus, Palvelukeskus Saunabaari sekä Maunula-Seura. Lisätietoa kiinnostuneille ”Maunula viihteellä” tapahtumaviikosta löytyy Maunulan kotisivuilta.

Helkan CADDIES-projekti

Helkaa pyydettiin vuoden 2008 alkupuolella mukaan mielenkiintoisen EU-projektin valmisteluun. Kumppaneita projektissa on ollut alusta lähtien kolme: Norrköping Hyresbostäder AB (pääkumppani), Riga Majoklis (Riian kaupungin ”asumisvirasto”) ja Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka. Vuoden 2008 aikana saatiin koottua yhteinen projektihakemus EU:n uuteen ’Central Baltic’ -ohjelmaan, joka tuottikin hienon myönteisen tuloksen alkuvuodesta 2009. Projektin lyhennetty nimi on CADDIES (Creating Attractive, Developed and Dynamic Societies together with Inhabitants), suomeksi: “Vetovoimaisten asuinalueiden rakentaminen yhdessä asukkaiden kanssa”. Kolmevuotinen EU-projekti käynnistyi maaliskuussa 2009.

Kaikilla hankekumppaneilla on erilaisista taustoistaan ja organisaatioistaan huolimatta yhteinen ydinhaaste: Miten saada erilaiset asukasryhmät motivoitumaan, osallistumaan ja sitoutumaan oman lähiympäristönsä kehittämiseen kestävästi? Helkan pyrkimyksenä on kehittää alueellisia laajapohjaisia yhteistyömalleja kaupunginosiin visio- ja strategiatyöskentelyn avulla, Riiassa tavoitteena on saada asukkaat ottamaan vastuuta talojen hallinnoinnista ja yhteisistä tiloista, Norrköpingin kaupungin vuokrataloyhtiö pyrkii lisäämään tiettyjen asuinalueiden vetovoimaa. Projektissa testataan myös erilaisia osallistumisen menetelmiä ja kerätään hyviä käytäntöjä yhteen sekä kootaan niistä lopuksi vielä käsikirja ja muutakin materiaalia kaikkien kiinnostuneiden hyödynnettäväksi. Kerromme projektista lisää heti kun se on kunnolla käynnistynyt.

KOTIKATU-asiaa

Helkan kotisivujen ja www.kaupunginosat.net –portaalin uudistus

Helka uudistaa tänä vuonna www.helka.net ja www.kaupunginosat.net -sivustojaan, uudistuksen yhteydessä myös Kotikatu-palvelu saa oman sivustonsa. Uudistuksen tavoitteena on luoda kaupunginosat.net:istä laajemman yleisön uutis- ja informaatioportaali, joka ohjaisi yhä enemmän kävijöitä myös kaupunginosien kotisivuille. Helkan kotisivut muutetaan palvelemaan pääasiassa Helkan jäsenistöön ja organisaatioon liittyvää viestintää ja uutisointia. Kotikadun oma sivusto keskittyy lähinnä Kotikadun teknisen puolen uutisointiin ja koordinointiin. Uudistusta esitellään Helkan kevätkokouksen alustuksena 24.3.09 (ks. kohta KEVÄTKOKOUSKUTSU).

Lisätietoa: Ilari Kajaste, p. 641 045 (gsm 0440 641045), sähköposti: kotikatu[at]helka.net.

MUUTA AJANKOHTAISTA

Tärkeä kysymys jäsenyhdistyksille jäsenrekistereihin liittyen

Olemme saaneet eräältä jäsenyhdistykseltämme toiveen kartoittaa Helkan jäsenyhdistysten mahdollisesti käyttämiä ulkoistettuja jäsenrekisteripalveluita, koska heillä käytössä oleva palvelu on osoittautumassa epätarkoituksenmukaiseksi. Toivommekin nyt niiden jäsenyhdistysten, jotka jotakin tällaista ulkoistettua/ostettua jäsenrekisterinpitoon liittyvää palvelua käyttävät, kertomaan Helkalle mahdollisia vinkkejä edullisista jäsenrekisterinpidon palveluntarjoajista! Ilmoita vinkit Helkan toimistoon puhelimitse: 09 641 045 tai toiminnanjohtajalle suoraan sähköpostilla: pirjo.tulikukka[at]helka.net.
Jos/kun saamme tietoa edullisista palvelutarjoajista, välitämme niitä tiedoksi kaikille muillekin jäsenyhdistyksillemme!

Muistutus Helsingin kulttuuriasiainkeskuksen vuoden 2009 tuista kaupunginosatapahtumille – määräaika 30.3.09

Kulttuuriasiainkeskus haluaa muistuttaa Helkan jäseniä siitä, että hakemukset kaupunginosatapahtumien tukemiseen tulee tehdä sähköisellä lomakkeella ja mieluiten 30.3.09 mennessä. Klikkaa kulttuuriasiainkeskuksen sivuille seuraavasta linkistä ja jatka anomuskaavakkeeseen kohdasta Lähikulttuuriavustukset. Tiedusteluihin KULKEssa vastaa Mauri Lehtovirta, p. (09) 3108 0044 ja sähköposti: mauri.lehtovirta[at]hel.fi .

Katu- ja puisto-osaston suunnitelmat ja investoinnit 2009

Helsingin kaupungin rakennusviraston Katu- ja puisto-osasto on laatinut yleistiedotteen vuoden 2009 aikana katu- ja puisto-osaston suunnittelutoimistossa toteutettavista käyttäjäkyselyistä, käynnistyvistä/valmistuvista aluesuunnittelun ja luonnonhoidon suunnitelmista sekä pääkatujen kunto- ja tarveselvityksistä. Tavoitteena on lisätä yhteistyön avulla suunnittelijoiden ja asukasaktiivien osallistumis- ja vuorovaikutusmahdollisuuksia sekä saada asukkaiden paikalliset näkemykset suunnittelun lisäarvoksi.

Valmistuneisiin ja tekeillä oleviin alue- ja luonnonhoidon suunnittelukokonaisuuksiin voitte tutustua oheisesta rakennusviraston sivujen linkistä. Oman alueasiantuntijan yhteystiedot saa rakennusviraston asiakaspalvelun kautta puh. (09) 310 39000 tai sähköpostilla: rakennusvirasto[at]hel.fi.

Katso myös rakennusviraston tämän vuoden katu- ja puistoinvestoinnit suoraan oheisesta linkistä.

Uusi talous- ja vero-opas yhdistystoimijoille

Yhdistyksen taloudenhoitoon ja verotukseen liittyvät asiat ovat usein monimutkaisia ja aiheuttavat päänvaivaa erityisesti pienissä yhdistyksissä, joissa asiat hoidetaan omin voimin, ilman ulkopuolisten asiantuntijoiden apua. Mitä esimerkiksi yhdistyksen hallituksen jäsenen pitäisi ymmärtää talous- ja veroasioista? YTR (Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä) on julkaissut oppaan, joka neuvoo pienen yhdistyksen arkisissa talous- ja veroasioissa. Oppaan tarkoituksena on helpottaa yhdistystoimintaan osallistuvien taakkaa ja huolta asioiden hoitamisesta lakien mukaisesti. Opas julkaistaan vain sähköisenä versiona ja se on kaikkien aiheesta kiinnostuneiden vapaasti käytettävissä ja lainattavissa asianmukaisin viittauksin YTR:n verkkosivuilla.

Uudenmaan maakuntakaavan uudistamistyön OAS kommentoitavana

Uudenmaan maakuntakaavan 2. vaihemaakuntakaavan uudistamistyön osallistumis- ja arviointisuunnitelman luonnos on valmistunut. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kerrotaan, mitä aihealueita maakuntakaavan uudistamisessa (2. vaihemaakuntakaavassa) käsitellään, millaisia vaihtoehtoja tutkitaan ja miten kaavan vaikutuksia arvioidaan. Lisäksi kerrotaan ketkä ovat osallisia ja miten he saavat tietoa suunnittelusta sekä missä vaiheessa ja miten he voivat esittää mielipiteitään suunnitelman sisällöstä. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa täydennetään koko kaavaprosessin ajan. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman luonnos löytyy oheisesta linkistä.

Suunnitelmasta voi esittää mielipiteitä Uudenmaan liittoon joko kirjallisesti tai sähköpostilla:
Postiosoite: Uudenmaan liitto, Aleksanterinkatu 48 A, 00100 Helsinki
Sähköposti: maakuntakaava[at]uudenmaanliitto.fi

Lisätietoa asiasta Uudenmaan liiton sivuilla.

Vuoden uusmaalainen kylä 2009 haussa!

Uudenmaan liitto pyytää kansalaisilta ja järjestöiltä ehdotuksia Vuoden uusmaalaiseksi kyläksi nimettävästä lähiöstä tai maaseutukylästä. Aikaa ehdotuksille on 3.4.09 asti. Valinnan tekee maakuntahallitus. Lisätietoa oheisesta linkistä.