Helkan jäsentiedote 1/2008 ja kevätkokouskutsu

HELKAN JÄSENTIEDOTE 1/2008  10.3.2008

HALLITUKSELTA

Talven pimeys tekee tilaa kevään valolle ja aktivoi viimeisetkin talviuniset.
Erityisesti kaupunginosatoiminnan määrä tuntuu kasvavan suorassa suhteessa valon määrään ja huipentuu ensimmäisen kerran yhdistysten kevätkokouksissa maaliskuun tietämillä. Niin myös Helkassa. Oheinen Helkan jäsentiedote 1/2008 sisältää ajankohtaisia asioita mm. Helkan projekteista ja kevään koulutuksista.
Jäsentiedote sisältää myös Helkan kevätkokouskutsun – kokous järjestetään torstaina 27.3. Helsingin Energian Sähkötalossa Kampin metroaseman vieressä (muista katsoa tarkemmat tiedot kohdasta KEVÄTKOKOUSKUTSU).

Helka uudistui viime vuoden marraskuun syyskokouksessa kun uudet säännöt ja niiden myötä Helkan nimenmuutos Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:ksi hyväksyttiin. Loppuvuodesta uudistuivat myös Kotikadun julkaisujärjestelmän versio sekä graafinen ilme (ks.kohdat MUUTA AJANKOHTAISTA ja KOTIKATU-asiaa). Uudistukset jatkuvat huhtikuussa 2008 tapahtuvalla toimiston muutolla uusiin tiloihin Kamppiin (Ruoholahdenkatu 10:een), vanhojen käytyä kovin ahtaiksi. Helka järjestää uuden toimiston tupaantuliaiset perjantaina 30.5.08. Uuden toimitilan kunniaksi Helka järjestää Minun Helsinkini –valokuvakilpailun (lisää kohdasta MUUTA AJANKOHTAISTA. Viime syksyn pj-palaverin palautekyselyn yhteenveto myös tässä tiedotteessa.

Pyydämme jäsenyhdistyksiä toimittamaan Helkaan uusien toimihenkilöiden nimet ja yhteystiedot sähköisen jäsenluettelon päivittämiseksi. Ilmoittakaa mahdollisimman pian Helkan toimistoon (p. 09 641 045, sp: helka (ät) helka.net), jos yhdistyksenne puheenjohtaja ja/tai sihteeri ovat vaihtuneet. Tietojen ajantasaisuus on erittäin tärkeää tehokkaan viestinnän kannalta, joten toimitattehan tiedot mahdollisista muutoksista viipymättä. Pyydämme kaikkia jäseniä tarkastamaan samalla, pitävätkö jäsenluettelosta tällä hetkellä löytyvät yhteystiedot edelleen paikkansa. Muuttuneet tiedot voi toimittaa helposti netin välityksellä, täyttämällä lomakkeen Helkan kotisivuilla. Myös Helkan jatkuvasti päivitettävä jäsenluettelo löytyy Helkan kotisivuilta.

Helkan hallitus on päättänyt aikaistaa Helkan kuluvan vuoden jäsenmaksuajankohtaa. Vuoden 2008 jäsenmaksut tulee suorittaa huhtikuun loppuun mennessä (ks. kohta HELKAN JÄSENMAKSUT 2008).

Hallituksen seuraava kokous järjestetään keskiviikkona 2.4.08. Jos toivotte asioita hallituksen käsittelyyn, ottakaa yhteyttä Helkan toimistoon viimeistään viikkoa ennen hallituksen kokousta. Toivomme Helkan ja jäsenyhdistysten yhteistyön jatkuvan hedelmällisenä tänäkin vuonna ja toivotamme kaikille jäsenille oikein hyvää kevään jatkoa!

KUTSU HELKAN KEVÄTKOKOUKSEEN TORSTAINA 27.3.

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen torstaina 27.3. kello 18.00.

Kevätkokouspaikkana toimii Helsingin Energian sähkötalon auditorio Kampissa. Tilaisuuden oheisohjelma alkaa jo klo 16.30, josta lähtien on mahdollista tutustua Energiakeskuksen neuvontapalveluihin.

Kahvia ja pikkusuolaista tarjotaan klo 17.00 alkaen. Kahvituksen aikana, ennen virallisen kevätkokouksen alkua, kuulemme Helsingin Energian edustajan kertomana tietoa ja näkökulmia siitä miten ilmaston lämpenemisen haasteeseen voidaan vastata asukastoimijoiden, kiinteistöjen ja kansallisella tasolla. Viralliset kevätkokousasiat käsitellään klo 18.00 alkaen. Toivotamme kaikki jäsenyhdistykset lämpimästi tervetulleiksi kevätkokoukseen!

Helkan kevätkokouksessa jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja. Kevätkokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat.  Muut kokousasiakirjat oheisista linkeistä: esityslista, Helkan toimintakertomus 2007. Helkan vuoden 2007 tulos ja tase toimitetaan jäsenyhdistysten puheenjohtajille tästä tiedotteesta kertovan sähköpostiviestin yhteydessä, samoin valtakirja.

Kevätkokoukseen tulo-ohjeet: Tilaisuus järjestetään Helsingin Energian pääkonttorissa, Sähkötalossa Kampissa, aivan Kampin metroaseman vieressä. Helsingin Energialla ei ole pysäköintitiloja, joten autoilijat joutuvat turvautumaan kadunvarsipysäköintiin tai varmemmin Kampin/Foorumin maanalaisiin pysäköintitiloihin.

Energiakeskuksen neuvontatiloihin pääsee tutustumaan jo klo 16.30 alkaen, sisäänkäynti osoitteessa Malminrinne 6. Ulko-ovesta tultaessa etuvasemmalla on katutasossa hissi, jonka luona päivystää Helsingin Energian edustaja ohjaten tulijoita oikeaan paikkaan. Hissin vieressä on lisäksi lappu, jossa lukee Helka ry. Vieraat, jotka tulevat klo 17.00 aikaan suoraan kahvitukseen pääsevät sisään Runeberginkadun puoleisesta sivuovesta, jonka luona on myös opastus. Perille auttaa myöhästymis- tai eksymistilanteessa Helsingin Energian edustaja Turo Eklund, puh: 050 556 7363.

HELKAN JÄSENMAKSUT 2008

Helkan jäsenmaksut on aikaistettu tänä vuonna maksettavaksi jo huhtikuun loppuun mennessä. Jäsenmaksujen eräpäivä on huhtikuun 30. Olemme kiitollisia kaikille jäsenillemme, jotka hoitavat jäsenmaksut hyvissä ajoin. Yhdistyskohtaiset VIITENUMEROT löytyvät oheisesta viitenumerolistasta. Puheenjohtajien tehtävänä on toimittaa maksutiedot eteenpäin yhdistystensä taloudesta huolehtiville.

Vuonna 2008 jäsenmaksut ovat edelleen pysyneet ennallaan, eli:

yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä: 76 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 101 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 126 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä: 151 €

Käytättehän maksaessanne yhdistyskohtaista viitenumeroanne, jotta tunnistamme täällä päässä keneltä maksu on tullut (tarkista jäsentiedotteen mukana lähetetystä viitenumeroluettelosta tai Helkan toimistolta p. 09 641 045, sp: helka (ät) helka.net).

KEVÄÄN TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA

Miten saamme liikennemelun kuriin?

Helsingin kaupunki ja Tiehallinnon Uudenmaan tiepiiri järjestävät yleisötilaisuuden Helsingin meluntorjunnan toimintasuunnitelman luonnoksesta keskiviikkona 12.3.2008 klo 18 – 20. Tilaisuus pidetään kaupunkisuunnitteluviraston auditoriossa, Kansakoulukatu 3. Asiantuntijat ovat tavattavissa klo 17.30 alkaen. Kysymyksiä voi lähettää myös etukäteen osoitteeseen: ymk (ät) hel.fi.

Tilaisuudessa esitellään, miten katu-, raitiotie- ja metroliikenteen meluhaittoja aiotaan vähentää Helsingissä. Tiehallinnon suunnitelmaluonnos sisältää toimenpiteet Helsingin kaupungin alueen maanteiden melun torjumiseksi. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Sähköiset kommentit ja verkkokeskustelu: kaupunkilaisilla on mahdollisuus kommentoida toimintasuunnitelmaluonnosta 30.4.2008 asti. Luonnokseen voi tutustua 7.3. alkaen Internetissä osoitteessa: www.hel2.fi/ymk/meluselvitys. Sivulla on myös sähköinen kommentointilomake. Lisäksi kaupungin Internet-sivuilla voi keskustella liikennemelusta: www.hel2.fi/keskustelu.

Lisätietoja: Helsingin kaupungin ympäristökeskus, ympäristötarkastaja Anu Haahla, puh. (09) 310 28916, etunimi.sukunimi (ät) hel.fi sekä tiedottaja Triina Kiviniemi, puh. (09) 310 31571, etunimi.sukunimi (ät) hel.fi.

Vinkkejä yhdistyksen verkkotiedottamiseen ja nettisivuille

Miten yhdistys voi näkyä tehokkaasti verkossa? Millaiset ovat hyvät nettisivut?
Mitä verkkomaailmassa tapahtuu nyt ja tulevaisuudessa? Näihin kysymyksiin vastataan ViSiOn Yhdistys verkossa –kurssilla (6h), jonka kohderyhmänä ovat yhdistysten nettisivuista ja verkkokampanjoinnista vastaavat henkilöt.

Kurssi kestää kaksi iltaa ja täydentää hyvin Helkan joomla-peruskoulutuksia. Ensimmäisen illan aiheena on verkkosivujen ja -tiedottamisen perusteet, toisen aiheena web 2.0 -tyylinen yhdistyksen verkossa näkyminen, verkottuminen, yhteisöllisyys ja trendit. Kouluttajana toimii verkkotuottaja
Vesa Saarinen. Kurssi-ajat ovat: to 27.3. ja to 3.4. klo 17.30-20. Paikkana toimii Kirjasto 10 (ryhmätyötila), Helsinki. Kurssin osallistumismaksu on 45 €. Ota kurssille mukaan oma kannettava tietokoneesi. Tilassa on langaton internet-yhteys, mutta ei tietokoneita. Kurssille voi osallistua myös ilman omaa tietokonetta.

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 19.3. mennessä ViSiOon kotisivujen kautta www.visili.fi, puhelimitse 09-6129 120 tai sähköpostitse visio (ät) visili.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä oman yhdistyksesi nettisivujen osoite, mikäli haluat yhdistyksesi nettisivuja arvioitavan kurssilla.

Apua vapaaehtoistyön johtamiseen ja koordinointiin

Yhdistyksen menestykseen vaikuttaa sen toimijoiden motivaatio ja aktiivisuus. Vapaaehtoistyö yhdistyksen voimavarana -kurssilla (9h) pohditaan muun muassa: Mitkä asiat vaikuttavat vapaaehtoistemme motivaatioon? Voisiko hallitustyöskentelymme tavoissa olla parantamisen varaa? Miten voisimme paremmin huomioida yhdistyksemme jäsenet? Yhdistyksen johtaminen on nimenomaan vapaaehtoistoiminnan johtamista. Kurssin kohderyhmänä ovat vapaaehtoisina tai vastuuhenkilöinä yhdistyksissä toimivat sekä vapaaehtoistyötä koordinoivat henkilöt. Ohjelma:
1. ilta: Motivaatio ja jaksaminen vapaaehtoistyössä. Käsitellään vapaaehtoisten johtamista ja sitä, mikä vapaaehtoisia motivoi toimimaan yhdistyksen hyväksi.
2. ilta: Hallitustyöskentely. Illan aiheina ovat hallituksen tehtävät ja vastuu sekä hallitustyöskentelyn kehittäminen.
3. ilta: Jäsenasiat. Tarkastellaan jäsenten oikeuksia ja velvollisuuksia sekä jäsenlähtöisyyden kehittämistä.

Kurssi-illat: to 3.4., to 10.4. ja to 17.4.2008 klo 17.30-20.00. Paikka on Töölön kirjaston Mika Waltari- Sali. Kurssin kouluttajana toimii fil. kand. Kari Loimu, joka on työskennellyt järjestöjen parissa kouluttajana, konsulttina ja työnohjaajana. Osallistumismaksu on 60 €. Ilmoittautuminen kurssille keskiviikkoon 26.3.2008 mennessä ViSiOon kotisivujen kautta www.visili.fi, puhelimitse 09-6129 120 tai sähköpostitse visio (ät) visili.fi.

Tapahtumien tuotteistaminen aiheena 8.5. alkavalla kurssilla

Tapahtumien tuotteistaminen –kurssilla käsitellään tapahtumien tuotteistamista, tuotteistamisprosessia ja sitä, miksi tuotteistaminen kannattaa. Luvassa on myös ryhmätöitä ja aivoriihiä aiheeseen liittyen. Kurssin kohderyhmänä ovat erilaisia tapahtumia järjestävät henkilöt yhdistyksissä. Kouluttajana toimii tapahtumatuottaja Hanna-Kaisa Lähde.
Kurssi-ajat ovat: to 8.5. ja to 15.5. klo 17.30-20.00, kurssipaikka on Kepan järjestötila Aurinko, Helsingin Töölössä (Töölöntorinkatu 2A). Kurssin osallistumismaksu on 45 €. Ilmoittautuminen maanantaihin 28.4. mennessä www.visili.fi, puhelimitse 09-6129 120 tai sähköpostitse visio (ät) visili.fi.

HELKAN PROJEKTEISTA

Asukaslähtöisten palveluiden kehittämisprojekti Alpakka

Syksyllä 2007 käynnistyneen Helkan koordinoiman Asukaslähtöisten palveluiden kehittämisprojekti ’Alpakan’ tavoitteena on edistää asukasosallisuutta ja parantaa palveluiden saatavuutta. Vuoden 2009 puolivälissä päättyvän projektin kohdealueita ovat Maunulan ja Herttoniemen kaupunginosat. Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama hanke on osa laajempaa Ubiikki Helsinki -hankekokonaisuutta. Projekti käynnistyi ideoita palveluiden saatavuuteen ja toimivuuteen keräävällä alkukartoituksella. Tällä hetkellä on käynnissä suunnitteluvaihe ennen toukokuussa 2008 tapahtuvaa palveluiden testausta. Projektin kuulumisia voi seurata sen kotisivuilta osoitteesta http://www.alpakka.mobi/ tai kohdealueiden kotisivuilta osoitteista www.maunula.net ja www.herttoniemi.fi.

Kotikaupunkipolku-projekti

Helkan Kotikaupunkipolku-projektin käynnistys tapahtui vihdoin vuoden 2008 alussa, kun Terve ja turvallinen kaupunki –neuvottelukunta myönsi projektille perusrahoitusta. Kotikaupunkipolut muodostuvat paikallisista eri alojen kohteista ja niitä esittelevistä lyhyistä kuvauksista. Polut kootaan yhteistyössä kaupunginosayhdistysten kanssa paikallisten aktiivien ja eri alojen asiantuntijoiden avulla. Projektin toivotaan etenevän kaupunginosasta toiseen lähivuosien aikana. Projektille palkattu projektipäällikkö (Pauli Saloranta) toimittaa kohdekuvaukset monipuolisesta lähdeaineistosta. Polut julkaistaan netissä ja myöhemmin mahdollisuuksien mukaan myös painettuina vihkosina. Lisää osoitteessa: http://www.kaupunkipolut.fi/.

Kansalaiskanava – seutuyhteistyötä paikallistasolla -projektin aineistot jaossa

Kansalaiskanava-projekti päättyi tammikuun 2008 lopussa. Viime vuoden lopulla painettiin kolme Kansalaiskanavan tuotoksena syntynyttä esitettä: Kansalaiskanava – seutuyhteistyötä paikallistasolla, Virtaa vuorovaikutukseen! ja Vuorovaikutuksen työkaluja alueen toimijoille. Esitteisiin on kerätty sekä projektin toimenpide-ehdotuksia seutuosallistumisen kehittämiseksi että konkreettisia apuvälineitä ja menetelmiä aluetoimijoiden käytettäväksi. Kaikki esitteet ovat ilmaisia ja niiden painettuja versioita voi hakea Helka ry:n toimistolta virka-aikaan. Aineistot ovat piakkoin tulostettavissa myös Helkan kotisivuilta (www.helka.net > Kansalaiskanava) sekä pääkaupunkiseudun seutuportaalista.

KOTIKATU-asiaa

Helsingin kaupunginosien kotisivujen uudistaminen jatkuu: julkaisujärjestelmän päivitys on onnistunut hyvin, ja eri sivustojen siirtyminen uuteen Joomla-järjestelmään jatkuu maalis-huhtikuulle. Suurin osa koulutuksen tarpeessa olleista osallistui viikoittaisiin koulutuksiin viime syksnä (lokakuusta joulukuun alkuun). Lisää koulutuksia on järjestetty myös kuluvana vuonna helmikuusta alkaen. Joomlaan on tällä hetkellä siirtynyt suurin osa vanhan julkaisujärjestelmän sivustoista – luettelo uudistuneista sivuista näkyy www.kaupunginosat.net -portaalissa.

Kuten nettikäyttäjämme ovat jo huomanneetkin, myös Helkan kotisivut ovat uudistuneet ja päivitetty Joomla-versioon. Osaa kotisivujen rakenteesta on uudistettu ja tekstejä muokattu, osa teksteistä on siirretty suoraan vanhoilta kotisivuilta. Helkan kotisivuihin voi tutustua osoitteessa www.helka.net.

Lisätietoa: Timo Tuominen, p. 641 045 (gsm 0440 641045), sähköposti:
kotikatu (ät) helka.net.

MUUTA AJANKOHTAISTA

Helkan nimi muuttui Helsingin kaupunginosayhdistykset ry:ksi!

Viikin Gardeniassa tiistaina 27.11.2007 pidetyssä syyskokouksessa Helsingin Kaupunginosayhdistysten Liitto ry päätti nykyaikaistaa ja lyhentää nimensä muotoon Helsingin kaupunginosayhdistykset ry. Tuttu lyhenne Helka säilyy ennallaan. Nimenmuutos edellytti myös sääntömuutosta, joka hyväksyttiin yksimielisesti. Helkan uudet päivitetyt säännöt löytyvät Helkan kotisivuilta.

Helka muuttaa uuteen toimitilaan, tupaantuliaisia vietetään pe 30.5.!

Helkan toimisto muuttaa uuteen toimitilaan osoitteeseen Ruoholahdenkatu 10 B, 00180 Helsinki. Uusi tila sijaitsee lähellä Kampin metroasemaa, hyvien kulku- ja liikenneyhteyksien päässä keskustasta. Muuton syynä on Helkan toiminnan laajenemisen ja uusien työntekijöiden myötä syntynyt lisätilan tarve. Uusi toimitila mahdollistaa Helkalle entistä tilavammat ja rauhallisemmat työ- ja kokoustilat. Muutto tapahtuu näillä näkymin huhtikuun alussa. Helkan uuden toimitilan tupaantuliaisia vietetään perjantaina 30.5. Tarkempi kutsu ja tilaisuuden ohjelma ilmoitetaan lähempänä tilaisuutta, varaa kuitenkin jo nyt iltapäivä/ilta kalenteriisi.

Minun Helsinkini –valokuvakilpailu 1.4.-23.5.2008

Uuden toimitilan avajaisten kunniaksi Helka järjestää jäsenyhdistyksille Minun Helsinkini –valokuvakilpailun. Kisaan toivotaan Helkan jäsenten ottamia valokuvia esimerkiksi rakennuksista, puistoista, tapahtumista tai tilanteista heidän kotikaupunginosassaan tai kotikaupungissaan. Kuvaajat voivat kuvissaan ilmaista, kuinka he kokevat oman kotikaupunginosansa tai Helsingin kotikaupunkinaan ja mitä aiheita he haluavat nostaa myös muiden nähtäville. Kilpailuun osallistuvista kuvista kootaan valokuvanäyttely Helkan uuden toimiston 30.5. järjestettäviin tupaantuliaisiin. Tupaantuliaisvieraat äänestävät päivän aikana valokuvakilpailun voittajat. Voittaja saa 50 euron arvoisen lahjakortin valokuvausliikkeeseen, toiseksi ja kolmanneksi tulleet saavat kirjapalkinnot.

Kilpailuun osallistuvat kuvat tulee toimittaa Helkaan valmiissa muodossa 1.4.-23.5.2008, emme ota vastaan Internetin välityksellä toimitettuja kuvatiedostoja. Kilpailun osallistuja saa itse valita kilpailuun osallistuvan valokuvan tai valokuvien koon maksimikoon ollessa kuitenkin A3. Kilpailuun osallistuvat valokuvat tulee tuoda tai toimittaa postitse yhteystietoineen uudelle toimistolle osoitteeseen Helka ry/Minun Helsinkini, Ruoholahdenkatu 10 B, 00180 Helsinki (Huom. älä lähetä kuvia vanhaan osoitteeseen). Jos haluat, että kuvasi palautetaan kilpailun jälkeen, liitä mukaan palautuskirjekuori osoitteineen ja postimerkkeineen. Kilpailun voittajat julkistetaan Helkan uuden toimiston tupaantuliaisissa perjantaina 30.5. Kilpailun tulokset kerrotaan myös Helkan jäsentiedotteessa ja nettisivuilla osoitteessa www.helka.net. Voittajiin otetaan yhteyttä myös henkilökohtaisesti.

Helkan palautekyselyn tulokset selvillä

Viime syksyn pj-palaverissa tehtiin palautekysely Helkan jäsenille. Helkassa haluttiin tietää mitkä teemat kaupunginosia/seuroja kiinnostivat eniten tiedon, koulutusten, tuen tai tapahtumien suhteen. Kyselyyn vastasi 26 Helkan jäsenyhdistysten edustajaa. Eniten tietoa kaivattiin seudun suunnittelusta (15 kpl), varainhankinnasta (13 kpl) sekä Helsingin päätöksenteosta (12 kpl). Vastanneet toivoivat koulutusta etenkin kotisivuasioissa (9 kpl). Myös vuorovaikutuksen menetelmistä (8 kpl), tiedotuksesta ja viestinnästä (7 kpl) sekä jäsenrekrytoinnista (7 kpl) kaivattiin koulutusta.

Tapahtumien ja seminaarien osalta alueellinen yhteistyö kiinnosti eniten (15 kpl). Toivottiin myös lisää virkistystoimintaa (11 kpl) ja viheralueisiin (10 kpl) liittyviä tapahtumia. Tukea kaivattiin etenkin varainhankintaan (10 kpl) sekä asukastalo- ja tilakysymyksiin (10 kpl). Tuki kiinnosti myös alueellisen yhteistyön (8 kpl) ja jäsenrekrytoinnin (7 kpl) osalta. Palautekyselyn tuloksia tullaan hyödyntämään Helkan toiminnan suunnittelussa. Ohessa vielä palautekyselyn yhteenvetoa kuviomuodossa.

Mukaan avoimen paikallismedian tekemiseen!

Keväällä 2007 esitettiin M2HZ nimisen kaupunkikanavan ensimmäiset koelähetykset ja nyt on alkamassa uusi tuotanto- ja esityskausi. Kanavaan voi käydä tutustumassa osoitteessa www.m2hz.net. Koelähetyksissä nähtiin mm. pilotti kaupunkikuva-ohjelmasta ja nyt ohjelmien kehittämistä jatketaan edelleen tavoitteena monipuolinen ja avoin paikallismedia. Eri kaupunginosayhdistyksiltä on jo saatu paljon hyviä aiheita ja piloteissa on tutustuttu mm. Vuosaareen ja Kontulaan. M2HZ haluaa jatkaa hyvin käynnistynyttä yhteistyötä ja toivoo uusia aiheita ohjelmille. Niitä voivat olla esim. tapahtumat, mielenkiintoiset ilmiöt, henkilöt, mitkä tahansa ongelmat tai iloiset asiat, jotka puhuttavat kaupunkilaisia; tietenkin myös kaupunkisuunnitteluun liittyvät asiat. Eli kaikki se mikä ei yleensä kuulu tai näy isoissa medioissa. Seuraavat tuotannot toteutetaan maalis-kesäkuussa, mutta aiheet voivat sijoittua myös pidemmälle kesään ja ensi syksyyn. M2HZ:lle voi lähettää myös kokonaisia ohjelmaideoita/ -aihioita. Ideat ja aiheet osoitteeseen emmivainio (ät) gmail.com (p. 040 726 6615).

Kulttuuriympäristökampanjaa suunnitellaan vuoden 2010 syksylle

Suomessa suunnitellaan laajan kulttuuriympäristön hyvää hoitoa edistävän kampanjan järjestämistä vuoden 2010 syyspuolella. Kampanjaan sisältyy lukuisia kansalaisjärjestöjen organisoimia ruohonjuuritason tapahtumia, koulutusta ym. Toivotaan että mahdollisimman moni kulttuuriympäristöasioiden kanssa tekemisissä oleva järjestö tai organisaatio lähtisi mukaan. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan Suomen Kotiseutuliittoon. Aiheesta järjestetyn keskustelutilaisuuden (1.11.2007) muistio on luettavissa osoitteessa
http://www.suomenkotiseutuliitto.fi/kotiseutuliitto/sivut/tiedotteet/
kulttuuriymparistokampanja.htm
.

Kampanjaa varten luodaan kulttuuriympäristöyhteisöjen verkosto, jonka on tarkoitus jäädä pysyväksi yhteistyövälineeksi. Kampanjaan osallistuvien järjestöjen ja yhteisöjen tiedot kootaan Suomen Kotiseutuliittoon, joka vastaa hankkeen käytännön järjestelyistä edellyttäen, että hankkeen rahoitus varmistuu. Lisätietoja Suomen Kotiseutuliitosta ympäristöjaoston puheenjohtaja Liisa Tarjanteelta (p. 050 337 6917), toiminnanjohtaja Markku Tannerilta (p. 6126 3220, 0400 307 189) tai tiedottaja/hankesuunnittelija Anna-Maija Halmeelta (p. 6126 3225) tai osoitteesta www.suomenkotiseutuliitto.fi.