Helkan jäsentiedote 1/2010 3.3.2010

HELKAN JÄSENTIEDOTE 1/2010 3.3.2010

HALLITUKSELTA

Helkan toimisto ja hallitus toivottavat innostavaa kevättalvea kaikille kaupunginosa-aktiiveille! Loputtomalta vaikuttava lumentulo on ihastuttanut ja harmittanutkin. Onneksi kevätaurinko tuo päivä päivältä enemmän valoa ja lämpöä. Oheisesta jäsentiedotteesta 1/2010 löydät muun muassa kutsun Helkan kevätkokoukseen, torstaina 18.3.2010 Helsingin Energian Sähkötalossa Kampissa. Kevätkokouksen yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus ajankohtaisesta Helsingin palveluverkon tarkistuksesta – virallisten kokousasioiden jälkeen (ks. kohta KEVÄTKOKOUSKUTSU).

Muistattehan toimittaa jälleen Helkaan ajankohtaiset yhteystietonne (pj, sihteeri, tiedottaja). Sähköinen Helkan jäsenluettelo löytyy suurpiireittäin Helkan kotisivuilta. Siellä ylläpidämme ajankohtaista yhteystietolistaa jäsenyhdistyksistämme. Yhteystietomuutokset voi ilmoittaa joko Helkan jäsensihteerille Päivi Savolaiselle (p. 09 641 045, sp. paivi.savolainen[at]helka.net) tai täyttää ne suoraan sähköiseen lomakkeeseen.

Helkan kevätkauden hallituksen kokousajankohdat ovat tiistait 13.4. ja 11.5.2010. Kesäkuun mahdollisen kokouksen päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Jäsenet voivat toimittaa hallituksen käsittelyyn aloitteitaan ja ideoitaan viimeistään viikkoa ennen hallituksen kokousta. Helka toivottaa kaikille jäsenyhdistyksilleen aktiivista ja menestyksekästä toimintavuotta 2010!

KUTSU HELKAN KEVÄTKOKOUKSEEN TORSTAINA 18.3.2010

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen torstaina 18.3.10. Huom! Viralliset kokousasiat käsitellään jo klo 17.30 alkaen. Niiden jälkeen jäsenistö pääsee keskustelemaan palveluverkon tarkistuksesta keskeisten lautakuntien edustajien kanssa.

Kevätkokouspaikkana on tuttu Helsingin Energian sähkötalo Kampissa. Tällä kertaa kokous pidetään auditoriossa, jonka pikkuremontti on valmistunut (tarkemmat tulo-ohjeet edempänä). Kahvitarjoilu ja sisäänpääsy klo 17.00 alkaen. H:gin Energian kaukolämmön ajankohtaiskuulumisia esittää klo 17.20 Turo Eklund, ks. Helsingin Energian kaukolämmön tiedote. HUOM! viralliset kevätkokousasiat käsitellään poikkeuksellisesti jo klo 17.30 alkaen. Aloitamme siis virallisilla kokousasioilla ja jatkamme heti niiden päätyttyä ajankohtaisella keskustelulla palveluverkon tilanteesta. Olemme pyytäneet paikalle kolmen Helsingin kaupungin lautakunnan edustajat: opetuslautakunnan (suom.kiel), kulttuuri- ja kirjastolautakunnan sekä sosiaalilautakunnan. Jos pyydetyt lautakuntien puheenjohtajat eivät itse pääse paikalle, heitä on pyydetty lähettämään ltk:n varapuheenjohtajan tai muun jäsenen paikalle. Toivotamme kaikki jäsenyhdistykset lämpimästi tervetulleiksi kevätkokoukseen!

Helkan kevätkokouksessa jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja. Kevätkokouksessa käsitellään liiton sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat. Muut asiakirjat oheisista linkeistä: esityslista, Helkan toimintakertomus 2009. Helkan vuoden 2009 tulos ja tase sekä vuoden 2010 talousennuste toimitetaan jäsenyhdistysten puheenjohtajille tästä tiedotteesta kertovan sähköpostiviestin yhteydessä, samoin valtakirja.

Tulo-ohje Helsingin Energian Sähkötalolle: sijainti aivan Kampin metroaseman vieressä. Helsingin Energialla ei ole pysäköintitiloja, joten autoilijat joutuvat turvautumaan kadunvarsipysäköintiin tai varmemmin Kampin/Foorumin maanalaisiin pysäköintitiloihin. Sähkötalon auditorioon ohjataan klo 17.00 alkaen Runeberginkadun puoleisesta sivuovesta, jonka luona on opaste ja Helsingin Energian edustaja päivystämässä. Perille auttaa myöhästymis- tai eksymistilanteessa puhelimitse Helsingin Energian edustaja Turo Eklund, puh: 050 556 7363 (tai Pirjo Tulikukka p. 041 522 2071).

HELKAN JÄSENMAKSUT 2010

Helkan jäsenmaksujen eräpäivä on tänä vuonna on 31.5.2010. Toivomme, että kaikki jäsenyhdistykset hoitavat tänä vuonna maksunsa ajoissa eräpäivään mennessä. Myöhästyneistä jäsenmaksuista peritään viiden euron suuruinen viivästymismaksu (hallituksen päätös v. 2003).

Jäsentiedotteen mukana lähetetään yhdistyskohtainen viitenumeroluettelo, josta ilmenee myös Helkan tilinumero ja jäsenmaksujen suuruudet. Viitenumerot löytyvät myös oheisesta viitenumerolistasta. Puheenjohtajien tehtävä on yhteistyössä yhdistystensä taloudesta huolehtivien henkilöiden kanssa varmistaa, että yhdistyksen jäsenmaksu tulee suoritettua eräpäivään, 31.5.2010 mennessä. Erillisiä paperilaskuja ei Helkasta yhdistyksille lähetetä. Vuoden 2010 jäsenmaksut ovat:

yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä: 80 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 105 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 130 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä: 155 €

Käytättehän maksaessanne yhdistyskohtaista viitenumeroanne, jotta tunnistamme täällä päässä keneltä maksu on tullut (tarkista jäsentiedotteen mukana lähetetystä viitenumeroluettelosta tai Helkan toimistolta p. 09 641 045, sp: helka[at]helka.net).

KEVÄÄN TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA

KAUPUNGINKIRJASTON 150-JUHLAVUODEN TAPAHTUMIA:

Osallistu kaupunginkirjaston 150-juhlavuoden elämykselliseen "Helsinki lukee kirjaa" –viikkoon 22.-28.3.

Helsingin kaupunginkirjaston 150-juhlavuoden "Helsinki lukee kirjaa" –viikolla 22. – 28.3. on runsaasti ohjelmaa ja tapahtumia. Lukuviikon torstaina 25.3. klo 16-20 kirjastoissa luetaan ääneen omaan kaupunginosaan sijoittuvaa Helsinki-aiheista kirjaa. Jokainen voi halutessaan osallistua lukemiseen!! Rikhardinkadun kirjastossa joka päivä 11-18 voi seurata eri kirjailijan kirjoitusprosessia reaaliajassa kirjaston näyttötaululta – kirjailija itse istuu paikan päällä ’lasitalossa’ ja prosessia voi myös kommentoida! Viikon teatterielämykseen KOM-teatterissa ke 24.3. on vapaa pääsy: teatteri dramatisoi tuolloin Kjell Westön uusimman romaanin ’Älä käy yöhön yksin’ pohjalta esityksen. Mukana kaikki KOM-teatterin vakionäyttelijät.
Kokemuksellisen kaupungin konsultti Meiju Niskala pitää vastaanottoaan kirjastoissa Helsinki lukee kirjaa -viikolla. Vastaanotolla etsitään ja selvitetään nyrjäyttäviä, sosiaalistavia, toiveikkaita sekä ilahduttavia kirjastokokemuksia sekä kartoitetaan, minkälainen kirjastokokemus kullekin sopisi parhaiten juuri tällä hetkellä.
Helsinki kisaa viikon aikana myös musiikissa ja kirjallisuudessa 22.-28.3.: Helsinki-aiheinen kirjallisuusvisailu järjestetään galleria Keitaassa, Fleminginkatu 7, tiistaina 23.3. n. klo 18-20. Helsinki-aiheinen musiikkivisailu puolestaan järjestetään Henry´s pubissa tiistaina 23.3. n. klo 19-21. Kirjallisuus- ja musavisojen kysymykset ladataan nettiin, juhlavuoden sivustolle visailuillan jälkeen, joten kaikki voivat koetella tietämystään.
Lisätietoa tapahtumasta: Anne Ala-Honkola, Kaupunginkirjasto / Töölö, puh. 09 310 85625, sp. anne.ala-honkola[at]hel.fi.

Euroopan rakennusperintöpäivien teemavuoden ”Rakennettu maisema” avaus Säätytalolla 16.3.2010

Euroopan rakennusperintöpäivien teemavuosi "Rakennettu maisema" nivoutuu Suomen Kotiseutuliiton ’Jokaisen oma ympäristö’ (JOY) -kampanjavuoteen. Rakennusperintöpäivien teeman avajaiset järjestetään tänä vuonna 16.3.2010 klo 9.30–12.00 Säätytalolla (Snellmaninkatu 9, Helsinki). Tarkemmat ohjelmatiedot ja kutsu oheisesta linkistä.
Ilmoittautumiset 9.3.2010 mennessä sähköpostiosoitteella erp[at]kotiseutuliitto.fi.

Terveyslautakunnan järjestämä asukkaiden kuulemistilaisuus ti 16.3.2010

Helsingin terveyslautakunta järjestää kaksi asukkaiden kuulemistilaisuutta. Toinen on pidetty jo 23.2., mutta tiistaina 16.3. klo 17 – 19 järjestettävään ehtii vielä! Tilaisuus pidetään Ala-Malmin peruskoulun auditoriossa, Latokartanontie 16, 00700 Helsinki. Aiheena on terveyskeskuksen palveluverkon, kuten terveysasema- ja hammashoitolaverkon kehittäminen. Tilaisuuksiin ovat kaikki helsinkiläiset tervetulleita. Terveyslautakunnan jäsenten lisäksi paikalla on Helsingin terveyskeskuksen edustajia.

Yhdistyksen varainhankinnan peruskurssi huhtikuussa 2010

Kurssin kohderyhmänä ovat pienten ja keskisuurten yhdistysten varainhankinnasta vastaavat ja sen kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt.
Aika: Keskiviikkoillat 14., 21. ja 28.4.2010, klo 17.30–20.00 (yht. 9 h)
Paikka: Snellmanin ala-asteen koulu (luokka 202). Punavuorenkatu 10, 00120 Helsinki.
Sisällöissä käsitellään mm. varainhankinnan lainsäädäntöä; lahjoittamisen motiiveja ja eri lahjoittajaryhmiä, varainhankinnan tapoja ja tekniikoita, johtamista ja suunnittelua sekä tulevaisuuden haasteita. Kurssilla rakennetaan myös omaan organisaatioon sopiva varainhankintapyyntö. Kouluttajana toimii varainhankintapäällikkö Ritka Heino (Kirkon Ulkomaanapu ja Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry). Osallistumismaksu on 60 €. Ilmoittautumiset tiistaihin 6.4.2010 mennessä: puhelimitse 09-6129 120: netin kautta www.visili.fi. Kurssin järjestää ViSiO.

ENNAKKOTIETOA HELSINKI-PÄIVÄÄN 12.6.2010 LIITTYEN:

Kaupungin tukea Helsinki-päivän tapahtumiin

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan tuttuun tapaan tulevana vuonna 12. kesäkuuta. Kaupungin tavoitteena on, että Helsinki-päivä levittäytyy keskustasta yhä enemmän myös kaupunginosiin ja lähiöihin. Kaupungin tapahtumayksikkö tarjoaa tukeaan ja apuaan yhdistyksille tapahtumatuotantoon liittyvissä asioissa. Kaikille Helsinki-päivän ja -viikon ohjelmaan kuuluville tapahtumayksikkö tarjoaa tiedotus- ja markkinointitukea (mm. mukanaolo Hki-viikon lehdessä ja ohjelmassa sekä tapahtumayksikön nettisivuilla, tulevissa tiedotustilaisuuksissa ja muissa tiedotteissa). Myös yhdistysten Hki-päivän tapahtumien taloudelliseen tukeen on joitain mahdollisuuksia (tiedustele, yht.tiedot alla). Ohjeet tapahtumajärjestäjälle löytyvät kaupungin sivuilta.

Helsinki-päivästä ja -viikosta antaa lisätietoja tapahtumayksikön tuottaja: Susa Nokelainen, puh: 050 593 3438, susa.nokelainen[at]hel.fi

Kotikaupunkipolku-kävelyjen viikko Helsinki-viikolla 7. -13.6.2010!

Helsinki-viikolla 7.-12.6.10 järjestetään kotikaupunkipolkujen teemaviikko, jolloin esitellään kotikaupunkipolkuja eri puolilta kaupunkia. Polkukävelyitä järjestetään n. kaksi per päivä ja ne suuntautuvat mm. Vuosaaren, Pitäjänmäen, Oulunkylän mielenkiintoisiin paikkoihin. Tarkemmat ajankohdat ja lähtöpaikat ilmoitetaan kevään seuraavissa tiedotteissa. Lisätietoa kotikaupunkipoluista: projektipäällikkö Pauli Saloranta, sp. pauli.saloranta[at]kotikaupunkipolut.fi.

Arkistot talteen –ilta järjestetään keväällä 2010 tarpeen mukaan

Jos yhdistyksesi tarvitsee tietoa ja vinkkejä asiakirjojen ja muun materiaalin asianmukaisesta arkistoinnista, ilmoita kiinnostuksesi suoraan Helsingin kaupunginmuseon Martti Helmiselle: p. 3104 3170/ 050-372 1033 tai sähköpostilla martti.helminen[at]hel.fi. Jos kiinnostuneita ilmaantuu riittävästi (min. 3 henkeä), järjestävät kaupunginmuseon asiantuntijat info-illan aiheesta. Infon mahdollinen ajankohta selviää myöhemmin keväällä. Kaupunginarkistossa on jo toistakymmentä kaupunginosayhdistyksen arkistoa ja mm. Helkan ja Helsinki-Seuran arkistot.

MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA:

Sotaveteraanikuorojen valtakunnallinen laulujuhla 14.3.2010

Sotaveteraanikuorojen kymmenes valtakunnallinen laulujuhla järjestetään Talvisodan päättymisen merkeissä su 14.3.10 klo 15.00 alkaen Helsingin Jäähallissa. Juhlaan osallistuvat myös veteraanikuorojen tarkoin valitsemat perinnekuorot, joille vastuu veteraanien lauluperinteestä on vähitellen siirtymässä. Laulujuhlan ohjelmisto käsittää suomalaisen klassisen kuoromusiikin upeimpia teoksia sekä sotaveteraanikuorojen vakiintunutta ohjelmistoa. Lavalla tulee olemaan yhteensä n. 700 laulajaa säestäjänään Kaartin soittokunta. Solistina toimii oopperalaulaja Jorma Elorinne. Tilaisuudessa kuullaan myös teatterineuvos Matti Raninin lausuntaesitys. Ohjelman juontaa ylipormestari Eeva-Riitta Siitonen. Ryhmät voivat tilata lippuja jäsenilleen järjestäjiltä sähköpostiosoitteesta marja.riukka[at]sotaveteraaniliitto.fi tai postitse osoitteesta Suomen Sotaveteraaniliitto ry, Marja Riukka, PL 600, 00521 HELSINKI. Lippuja saa myös Lippupisteestä. Lipun hinta on 15 euroa ja tilattaessa vähintään 10 lipun erissä 12 euroa/kpl (ryhmäalennus ei koske Lippupisteestä ostettuja lippuja). Helsinkiläiset kaupunginosa-aktiivit ja kaikki asiasta kiinnostuneet ovat sankoin joukoin tervetulleita laulujuhlaan!

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Helka palkitsi Hakamäentien perusparannushankkeen tiedotuksen syyskokouksessaan 24.11.09

Helka palkitsi Hakamäentien vastavalmistuneen perusparannushankkeen erinomaisen hyvin hoidetusta asukasviestinnästä. Hankkeen asukasviestinnästä vastanneet palkittiin kunniakirjoilla Helkan vuosikokouksen yhteydessä 24.11.09. Kunniakirjat myönnettiin Hakamäentien rakennushankkeen projektipäällikkö Jukka Hietaniemelle sekä Viestintätoimisto Pohjoisranta Oy:lle (konsultit Riitta Laine ja Paula Niemistö).
Hakamäentien perusparannushankkeen tiedotuksesta ja asukasyhteistyöstä syntyi vaikutelma, että siinä pyrittiin asukkaita kunnioittavaan ja aitoon vuorovaikutukseen. Asukkaita kuunneltiin, heidän esityksensä otettiin vakavasti ja ne myös toteutettiin. Hankkeen palkitsemista esitti Helkan jäsen Kanta-Helsingin omakotiyhdistys ja siihen yhtyivät myös Käpylä-Seura ja Kumpula-Seura.

HELKAN PROJEKTEISTA

CADDIES-projektin työpajatoiminnan tuotoksia

Helka on järjestänyt talven mittaan CADDIES-projektin kohdealueilla, Kannelmäessä, Pohjois-Haagassa ja Arabianranta-Toukola-Vanhakaupungin -alueella työpajoja, joissa on ideoitu konkreettisia toimenpiteitä kohdealueiden kehittämiseksi. Kannelmäen työpajaan osallistuneet halusivat, että kaikille kannelmäkeläisille järjestettäisiin yhteisiä kohtaamisia esim. liikunnallisia tapahtumia ja Kannelmäki-iltoja. Kannelmäkeläiset ovat lisäksi perustaneet uudet kaupunginosan kotisivut, jotka löytyvät osoitteesta kaupunginosat.net/kannelmaki. Pohjois-Haagan työpajassa suunniteltiin alueelle tapahtumia sekä kiinnitettiin huomiota alueen ympäristöön. Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki –alueen työpajoissa päädyttiin kehittämään alueen tiedotusta sekä kiinnittämään huomiota alueen tapahtumiin, asukkaiden toisiinsa tutustumiseen, alueen liikenteeseen sekä paikallisen toiminnan arviointiin ja uusien näkökulmien etsimiseen. Lisätietoa menneistä työpajoista ja niiden jatkotyöskentelystä sekä tulevista työpajoista saa Helkan projektityöntekijä Terhi Vilkmanilta, p. 09 641 045, sp. terhi.vilkman[at]helka.net.

Kotikaupunkipolku-projektin kuulumisia

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt apurahan Helkan Kotikaupunkipolku-projektin koordinointiin vuodelle 2010. Kotikaupunkipolkujen kokoamisesta kiinnostuneet kaupunginosat ovat saaneet neuvoja omien, Uudenmaan maakuntarahastolle toimitettavien apuraha-anomustensa laadintaan kahdessa aiheesta järjestetyssä illassa (14.12.2009 ja 13.1.2010). Suomen Kotiseutuliiton ’Jokaisen oma ympäristö’ (JOY) –kampanjavuoden suojissa toivotaan näillekin hakemuksille saatavan menestystä. Maakunta-rahaston apurahapäätökset saadaan toukokuussa 2010.

Olemassa oleviin kotikaupunkipolku-reitteihin pääsee tutustumaan kuluvana vuonna esim. alkukesän Helsinki-viikon kaupunkipolkukävelyillä: ma 7.6 – la 12.6. (ks. kohta KEVÄÄN TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA). Lisätietoa kotikaupunkipoluista: projektipäällikkö Pauli Saloranta, sp. pauli.saloranta[at]kotikaupunkipolut.fi.

KOTIKATU-asiaa

Uusi Kotikatu-sivusto avautuu keväällä

Helka avaa alkukeväästä uuden Kotikatu-sivuston, joka sisältää Kotikatua ja kaupunginosasivuja koskevaa ohjeistusta sekä tietoa mm. ajankohtaisista Kotikatu-koulutuksista. Sivustolle on tulossa myös sähköinen ilmoittautumismahdollisuus Kotikatu-koulutuksiin. Kotikatu-sivusto on osa Helkan sivustouudistusta, jonka tavoitteena on luoda kaupunginosat.net:istä laajemman yleisön uutis- ja informaatioportaali, joka ohjaisi yhä enemmän kävijöitä myös kaupunginosien kotisivuille. Helkan kotisivut muutetaan palvelemaan pääasiassa Helkan jäsenistöön ja organisaatioon liittyvää viestintää ja uutisointia. Sivustouudistus toteutetaan vaiheittain kuluvan vuoden aikana. Lisätietoa: Ilari Kajaste, p. 641 045 (gsm 0440 641045), sähköposti: kotikatu[at]helka.net.

MUUTA AJANKOHTAISTA

JOKAISEN OMA YMPÄRISTÖ (JOY) –KULTTUURIYMPÄRISTÖKAMPANJA 2010:

JOY-kampanjan nettisivut ja Facebook-ryhmä

Suomen Kotiseutuliiton koordinoima Jokaisen Oma Ympäristö – Kulttuuriympäristökampanja 2010 on saanut omat nettisivut ja on mukana myös Facebook-yhteisössä. Nettisivujen osoite on www.joy2010.fi. Kampanja löytyy Facebookista hakusanoilla JOY Ympäristö. Kampanjan avulla halutaan nostaa kulttuuriympäristön arvostus samalle tasolle luonnonympäristön arvostuksen kanssa ja pyritään parantamaan kulttuuriympäristöä vaalivien järjestöjen ja muiden tahojen yhteistyötä. Mukaan ilmoittautuneet yhteisöt voivat tiedottaa sivustolla omista kulttuuriympäristöön liittyvistä hankkeistaan ja tapahtumistaan. Facebookin kautta mm. kootaan lisätietoja kirjallisuudesta ja hyvistä linkeistä JOY-kampanjasivuille ja keskustellaan toimintamahdollisuuksista. Lisätietoja Kotiseutuliiton pääsihteeri Lassi Saressalolta, p. 050 590 2210, lassi.saressalo[at]kotiseutuliitto.fi, tai viestintäsuunnittelija Tuija Tervolta, puh. 09 612 63227, tuija.tervo[at]kotiseutuliitto.fi.

YLE Teema etsii suojelun tarpeessa olevia rakennuksia 18.4. mennessä – ehdota omaa suojelukohdetta! Kohteista kuvataan tv-ohjelma syksyllä 2010

Onko kaupunginosassasi rakennus, joka mielestäsi pitäisi säilyttää myös tuleville polville? Seisooko alkuperäisestä käytöstä poistunut kauppa tai elokuvateatteri tyhjillään? Onko jokin sinulle tärkeä rakennus suojelun tarpeessa? Ylen Teema kerää ehdotuksia suojelua kaipaavista kohteista, jotka ovat jääneet virallisen suojelun ulkopuolelle. Suojeltavaksi voit ehdottaa mitä tahansa rakennettuun ympäristöön liittyvää. Meitä kiinnostavat niin sillat, puhelinpylväät, elementtitalot kuin baarien sisustukset. Saapuneista ehdotuksista raati valitsee viisitoista kohdetta, joista kuvataan tv-ohjelma syksyn 2010 aikana (esitetään keväällä 2011). Ohjelmaan valikoituneista kohteista tv-katsojat äänestävät myöhemmin oman suosikkinsa.

Lähetä YLE Teemalle ehdotuksesi suojeltavasta kohteesta 18.4.2010 mennessä. Kerro myös, mitä kohteelle mielestäsi kannattaisi tehdä. Kaipaako kohde kunnostusta vai pitäisikö sille kenties keksiä uusi käyttötarkoitus? Olisiko syytä järjestää mielenosoitus tai jokin muu tempaus kohteen puolesta? Kerro myös, miksi kohde on tärkeä juuri sinulle ja millaisia tarinoita siihen liittyy. Ehdotuksia julkaistaan YLE Teeman sivuilla. Jos mahdollista, liitä mukaan myös valokuva suojeluntarpeessa olevasta paikasta tai rakennuksesta. Ehdotuksia suojelukohteista voi lähettää sähköisellä lomakkeella tai postitse osoitteeseen Yle Teema, PL 91, 00024 Yleisradio, Ehdota suojelukohdetta!

HELSINGIN KAUPUNGIN VIRASTOILTA:

Helsingin kaupungin terveyskeskus tiedottaa: Laboratoriopalvelut keskittyvät

Seitsemän terveysasemalaboratorion toiminta päättyy Helsingissä talven ja kevään aikana, ja kaupunkilaiset ohjataan lähialueittensa muihin laboratorioihin. Laboratorioiden yhteismääräksi jää 14. Helsinkiläiset voivat käyttää kaikkia muitakin HUSLABin alueen laboratorioita. Lue tarkemmin tapahtuvista muutoksista oheisesta linkistä.
Lisää tietoa HUS-alueen laboratoriopalveluista: www.hus.fi/laboratoriot sekä puhelinnumerosta (09) 471 86817.

Helsingin kulttuuriasiainkeskuksen vuoden 2010 avustukset kaupunginosatapahtumille

Hakemukset kaupunginosatapahtumien tukemiseen tulee tehdä sähköisellä lomakkeella Helsingin kaupungin kulttuurikeskukseen seuraavasta linkistä. Jatka anomuslomakkeeseen kohdan Lähikulttuuriavustukset alta. Hakuaika on jatkuva. Sähköisen lomakkeen tulee olla kulttuurikeskuksessa vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Katu- ja puisto-osaston suunnitelmat 2010

Valmisteilla ja voimassa oleviin alue- ja luonnonhoitosuunnitelmiin voi tutustua rakennusviraston sivujen linkistä. Oman alueasiantuntijansa yhteystiedot saa rakennusviraston asiakaspalvelun kautta puh. (09) 310 39000 tai sähköpostilla: rakennusvirasto[at]hel.fi.