Helkan jäsentiedote 1/2011 ja kevätkokouskutsu

Helkan jäsentiedote 1/2011  10.3.2011

HALLITUKSELTA

Aurinkoista kevään alkua kaikille kaupunginosa-aktiiveille! Paukkupakkasten ja talven pimeyden jälkeen päivät jälleen pitenevät ja valo tuo mukanaan lisäenergiaa myös kaupunginosatoimintaan. Oheinen jäsentiedote 1/2011 sisältää kutsun Helkan kevätkokoukseen, torstaina 24.3.2011 Helsingin Energian Sähkötalossa Kampissa (ks. kohta KEVÄTKOKOUSKUTSU) ja muutakin mielenkiintoista kevätasiaa.

Muistattehan toimittaa jälleen Helkaan ajankohtaiset yhteystietonne (pj ja sihteeri), jotta voimme päivittää ne kotisivujemme yhteystietolistaukseen (jota toimitamme myös keskeisten kaupungin virastojen yhteyshenkilöille). Sähköinen Helkan jäsenyhdistysten yhteystietolistaus löytyy Helkan kotisivuilta. Yhteystietomuutokset voi ilmoittaa joko Helkan viestintävastaava Päivi Savolaiselle (p. 09 641 045, sp. paivi.savolainen[at]helka.net) tai täyttää ne suoraan sähköiseen lomakkeeseen. Muistattehan ystävällisesti toimittaa myös Helkan, Kotiseutuliiton ja eri virastojen viestit eteenpäin omalle jäsenistöllenne!

Helkan hallituksen kevään kokousajankohdat ovat tiistait 26.4. ja 24.5.2011. Kesäkuun mahdollisen kokouksen päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Jäsenet voivat toimittaa hallituksen käsittelyyn aloitteitaan ja ideoitaan viimeistään viikkoa ennen hallituksen kokousta. Helka toivottaa jäsenyhdistyksilleen hyvää ja aktiivista toimintavuotta 2011!


KUTSU HELKAN KEVÄTKOKOUKSEEN TORSTAINA 24.3.2011

Helkan jäsenyhdistykset kutsutaan sääntömääräiseen kevätkokoukseen torstaina 24.3.11.

Kevätkokouspaikka on jo tuttu Helsingin Energian Sähkötalon auditorio Kampissa (tarkemmat tulo-ohjeet edempänä). Kahvitarjoilu ja sisäänpääsy klo 17.00 alkaen. Ennen kokouksen alkua luvassa on H:gin Energian kaukolämmön ajankohtaiskuulumisia Turo Eklundin esittämänä. Sen jälkeen Helsingin kaupungin tapahtumayksikön tuottaja Hilkka Hytönen ja Helkan hallituksen asiantuntijajäsen Martti Helminen avaavat Helsingin 200-vuotisjuhlavuoden 2012 suunnitelmia. Lopuksi kuullaan vielä lyhyesti Helkan kevään aktiviteeteista. Alustukset alkavat noin klo 17.15. Viralliset kevätkokousasiat käsitellään klo 18.00 alkaen. Toivotamme kaikki jäsenyhdistykset lämpimästi tervetulleiksi kevätkokoukseen!

Helkan kevätkokouksessa jokaisella Helkan jäsenyhdistyksellä on yksi ääni. Yhdistyksen valtuuttamalla kokousedustajalla tulee olla mukanaan valtakirja. Kevätkokouksessa käsitellään Helkan sääntöjen 9 §:n mukaiset asiat. Muut asiakirjat oheisista linkeistä: esityslista, Helkan toimintakertomus 2010. Valtakirja, Helkan vuoden 2010 tulos ja tase sekä vuoden 2011 talousennuste toimitetaan jäsenyhdistysten puheenjohtajille tästä tiedotteesta kertovan sähköpostiviestin yhteydessä.

Tulo-ohje Helsingin Energian Sähkötalolle: sijainti aivan Kampin metroaseman vieressä. Autoilijat joutuvat turvautumaan kadunvarsipysäköintiin tai maanalaisiin pysäköintitiloihin. Sähkötalon auditorioon ohjataan klo 17.00 alkaen Runeberginkadun puoleisesta sivuovesta, jonka luona on opasteita ja Helsingin Energian edustaja päivystämässä. (Soita myöhästymis- tai eksymistilanteessa Turo Eklund, puh: 050 556 7363 tai Pirjo Tulikukka p. 041 522 2071).

HELKAN JÄSENMAKSUT 2011

Helkan jäsenmaksujen eräpäivä on 31.5.2011. Toivomme, että kaikki jäsenyhdistykset hoitavat tänä vuonna maksunsa ajoissa eräpäivään mennessä. Myöhästyneistä jäsenmaksuista peritään viiden euron suuruinen viivästymismaksu.

Jäsentiedotteen mukana lähetetään yhdistyskohtainen viitenumeroluettelo, josta yhdistysten tulee poimia oma viitenumeronsa. Samoin listasta ilmenee Helkan tilinumero sekä jäsenmaksujen suuruudet. Viitenumerot löytyvät myös oheisesta viitenumerolistastaPuheenjohtajien tehtävä on yhteistyössä yhdistystensä taloudesta huolehtivien henkilöiden kanssa varmistaa, että yhdistyksen jäsenmaksu tulee suoritettua eräpäivään, 31.5. mennessä. Erillisiä paperilaskuja ei Helkasta ole enää useaan vuoteen lähetetty. Jäsenmaksut 2011 ovat pysyneet ennallaan seuraavasti:

yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä: 80 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 105 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 130 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä: 155 €

Käytättehän maksaessanne yhdistyskohtaista viitenumeroanne, jotta tunnistamme täällä päässä keneltä maksu on tullut (tarkista Helkan kotisivuilta tai Helkan toimistolta p. 09 641 045, sp: helka[at]helka.net).

KEVÄÄN TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA

HELKAN KEVÄÄN AKTIVITEETTEJA:

Helkan seminaari paikallisesta yhteistyöstä ja osallistumisesta ke 6.4.

Mikä on yhteistyön merkitys aluetoiminnassa? Miten motivoida eri toimijoita mukaan? Helka ry järjestää ”Coordination creates cooperation – visioista konkretiaan kaupunginosissa” -seminaarin keskiviikkona 6.4.2011 klo 9-16 Kanneltalossa (Helsinki, Klaneettitie 5). Luvassa on esityksiä mm. aktiiviseen alueyhteistyöhön motivoinnista, paikallisesta vaikuttamisesta ja asukkaiden osallisuudesta kaupunginosien kehittämisessä. Esittelyssä on mm. CADDIES-projektin tuloksia Helsingistä, Ruotsin Norrköpingistä ja Latvian Riiasta. Seminaari tarjoaa kaikille kaupunginosien yhteisöllisyyden rakentamisesta kiinnostuneille tietoa, ideoita ja mahdollisuuden vertailla kokemuksia kansainvälisesti. Tervetuloa!

Seminaari on maksuton ja se jakautuu englanninkieliseen (aamupäivä) ja suomenkieliseen (iltapäivä) osioon. Seminaarin puolessa välissä tarjoillaan maksuton lounas. Seminaari kuuluu Helkan kansainväliseen CADDIES-projektiin.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumisohjeet lähetetään jäsenyhdistysten puheenjohtajille ja sihteereille lähempänä tapahtumaa, mutta kannattaa merkitä ajankohta jo nyt kalenteriin! Katso seminaarin ennakkokutsu oheisesta linkistä. Lisätietoa seminaarista: Asukastyön koordinaattori Terhi Vilkman, Helka ry, p. 09 641 045, 044-0633390, sp. terhi.vilkman[at]helka.net.

Sosiaalinen media paikallisviestinnän apuna –koulutus ti 19.4.2011

Helkan järjestää kaupunginosa-aktiiveille koulutuksen sosiaalisen median mahdollisuuksista paikallisviestinnän apuna tiistaina 19.4. klo 17.30-20.00 Helkan toimistolla (Ruoholahdenkatu 10 B). Aiheesta kertovat koulutuksessa viestintäkonsultti ja kaupunginosa-aktiivi Päivi Litmanen-Peitsala sekä Someopisto–sivuston toteuttaja ja kouluttaja Esko Lius. Tilaisuuden hinta on 10 euroa/jäsenyhdistys, samaan hintaan max. 2 henkilöä samasta yhdistyksestä. Tilaisuuden kutsu ja ilmoittautumisohjeet lähetetään jäsenyhdistyksille lähempänä koulutusta, mutta ajankohta kannattaa merkitä jo ennakolta kalentereihin! Lisätietoa koulutuksesta: Helkan viestintävastaava Päivi Savolainen, p. 09 641 045, paivi.savolainen[at]helka.net. (Tutustu myös Someopistoon, eli Sosiaalisen median wiki-sivustoon osoitteessa http://someopisto.wikispaces.com)

MUUT TAPAHTUMAT JA KOULUTUKSET:

Euroopan rakennusperintöpäivien avaus Uspenskin katedraalin kryptassa 17.3.

Suomen Kotiseutuliiton koordinoiman Euroopan rakennusperintöpäivien teemana on tänä vuonna ”Kulttuurin reitit”. Teemavuosi avataan Uspenskin katedraalin kryptassa torstaina 17.3. klo 10-12 (Kanavakatu 1, Katajanokka, Helsinki).

Ohjelma:
10.00 Kahvitarjoilu
10.30
– Tervetuliaissanat, Euroopan rakennusperintöpäivien ohjausryhmän
puheenjohtaja Matti Vatilo ympäristöministeriöstä
– Härkätieltä skeittipuistoon – Kulttuurin reitit ja rakennusperintö,
– Vuoden 2011 teemajulkaisun esittely, Kirjan toimittaja Lauri Putkonen
– Rakennettu kulttuuri ja julkisuus, Toimittaja Minna Joenniemi YLE
11.30 Opastettu tutustuminen Uspenskin katedraaliin, Isä Leo Merras

Ilmoittaudu avajaisseminaariin ti 15.3. mennessä osoitteeseen erp[at]kotiseutuliitto.fi.

Yhdistystalouden perusteet -kurssi torstai-iltoina 17. ja 24.3.2011

Aika: torstait 17. ja 24.3. klo 17.30-20.00.
Paikka: Markkinointi-instituutti, Töölöntullinkatu 6, Helsinki. Kouluttajana toimii Aki Pennanen.
Kurssin sisältö: yhdistysten taloushallinnon kannalta keskeiset kysymykset, yhdistysten taloudenhoitoa koskevat säädökset ja käytännön tehtävät, kirjanpidon perusteet, tilinpäätös ja toimintakertomus.

Kurssin osallistumismaksu on 55 € (kysy erityishinnoista työttömille ym.). Ilmoittautumiset to 10.3.2011 mennessä puhelimitse 09-6129 120 tai netin kautta www.visili.fi. Kurssin järjestää ViSiO. Huom! Ilmoittautumisia koskevat ViSiOn normaalit peruutusehdot.

Yhdistyksen varainhankinnan peruskurssi toukokuussa 2011

Aika: torstait 5., 12. ja 19.5.2011 klo 18.00-20.00 sekä verkkotehtävät.
Paikka: Markkinointi-instituutti, Töölöntullinkatu 6, Helsinki. Kouluttajana toimii Ritka Heino.
Sisällöissä käsitellään mm. varainhankinnan lainsäädäntöä Suomessa; lahjoittamisen motiiveja ja eri lahjoittajaryhmiä, varainhankinnan tapoja ja tekniikoita, johtamista ja suunnittelua sekä tulevaisuuden haasteita.

Kurssin osallistumismaksu on 65 € (kysy erityishinnoista työttömille ym.). Ilmoittautumiset ti 26.4.2011 mennessä: puhelimitse 09-6129 120 tai netin kautta www.visili.fi. Kurssin järjestää ViSiO. Ilmoittautumisia koskevat ViSiOn normaalit peruutusehdot.

Kaupungin tukea Helsinki-päivän tapahtumiin

Helsingin syntymäpäivää juhlitaan jälleen 12. kesäkuuta. Kaupungin toiveena on, että Helsinki-päivä levittäytyisi keskustasta yhä enemmän myös kaupunginosiin ja lähiöihin. Kaupungin tapahtumayksikkö tarjoaa Helsinki-päivän ja -viikon ohjelmaan kuuluville tiedotus- ja markkinointitukea (mm. mukanaolon Hki-viikon lehdessä ja ohjelmassa sekä tapahtumayksikön nettisivuilla, tulevissa tiedotustilaisuuksissa ja muissa tiedotteissa). Myös yhdistysten Helsinki-päivän tapahtumien taloudelliseen tukeen voi tiedustella mahdollisuuksia suoraan tapahtumayksiköltä. Huom! Ilmoittautumisaikaa tämän vuoden Helsinki-päivään ja –viikkoon on ainoastaan maaliskuun loppuun asti! Lisätietoja saa tapahtumayksikön tuottaja Susa Nokelaiselta, puh: 050 593 3438, susa.nokelainen[at]hel.fi.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Helka palkitsi ikäihmisten tietotekniikkaopastuksen syyskokouksessaan 30.11.2010

Helka ry palkitsi Vuoden 2010 tekona ENTER ry:n ja Kalliolan kansalaisopiston ansiokkaasta toiminnasta ikäihmisten tietotekniikkaopastuksessa. Helka halusi huomionosoituksellaan tuoda esiin ENTER ry:n toimintaa hienona esimerkkinä vertaistoiminnalla tuotetuista tärkeistä lähipalveluista. Kalliolan kansalaisopisto palkittiin toiminnan mahdollistajan roolistaan. ENTER ry ja Kalliolan kansalaisopisto palkittiin kunniakirjoin Helkan syyskokouksen yhteydessä tiistaina 30.11.2010 Sähkötalossa. Kunniakirjat luovutettiin ENTER ry:n puheenjohtaja Sakari Eräselle ja Kalliolan kansalaisopiston rehtori Ilona Maaperälle. Vuoden Teko –huomionosoitus jaettiin nyt toista kertaa. Vuoden 2009 tekona Helka huomioi Hakamäentien perusparannushankkeen erinomaisen hyvin hoidetun asukasviestinnän.

Helkan tapahtumanjärjestämisen koulutus 21.2.2011

Helka tarjosi kaupunginosa-aktiiveille koulutuksen tapahtumanjärjestämisestä toimistollaan ma-iltana 21.2. Koulutuksen tarkoituksena oli antaa jäsenistölle vinkkejä ja uusia näkökulmia kaupunginosatapahtumien järjestämiseen. Kaupungin tapahtumayksikön tuottaja Susa Nokelainen kertoi koulutuksessa tapahtumien järjestämisestä kaupungin näkökulmasta (mm. lupa-asioista). Artova –alueen kaupunginosayhdistyksen pj Janne Kareisen puheenvuoro käsitteli tapahtumanjärjestämistä käytännössä. Lopuksi viestintäkonsultti ja kaupunginosatoimija Päivi Litmanen-Peitsala antoi osallistujille käytännön vinkkejä (mm. Kansalaisfoorumin Kulttuuritapahtuman tuottaminen –sivuston pohjalta). Koulutukseen osallistui parikymmentä henkeä jäsenyhdistyksistä ja ajankohtaisesta aiheesta järjestetty ilta sujui leppoisasti keskustellen. Koulutuksen materiaalit sekä linkkivinkkejä tapahtumien järjestämiseen löytyy Helkan kotisivujen Materiaalipankista.

HELKAN PROJEKTEISTA

CADDIES-projektin kuulumisia

Helkan CADDIES-projektissa jatkettiin syksyllä kohdealueiden verkostojen tukemista ja vuoden lopulla painopistettä alettiin siirtää pikkuhiljaa projektin tuotosten kokoamiseen ja raportointiin. Syksyllä 2010 toteutettiin haastattelukysely asukasaktiiveille projektin alueita voimaannuttavista vaikutuksista. Kohdealueilla keskusteltiin myös, miten syntyneet verkostot ja ryhmät jatkavat itsenäisesti eteenpäin projektin tullessa loppusuoralle. Projektissa syntyneitä hyviä käytäntöjä pyritään levittämään jatkossa laajemminkin Helsingin kaupunginosiin. Projektin tuloksia paikallisesta osallistumisesta ja yhteistyöstä esitellään keskiviikkona 6.4. järjestettävässä seminaarissa Kanneltalolla (ks. kohta KEVÄÄN TAPAHTUMIA JA KOULUTUKSIA, HELKAN KEVÄÄN AKTIVITEETIT).

Kansainvälisen projektin tavoitteena on kehittää tapoja ja toimintamalleja, joilla asukkaat, paikalliset toimijat ja viranhaltijat voivat yhteisvoimin visioida, suunnitella ja toteuttaa kaupunginosansa haluttua tulevaisuutta. Projektin kohdealueet Helsingissä ovat olleet: Kannelmäki, Pohjois-Haaga ja Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -alue. Lisätietoa projektista saa Helkasta, p. 09 641 045 (tai helka[at]helka.net) Tutustu projektin suomenkielisiin ja kansainvälisiin kotisivuihin osoitteissa www.helka.net/caddies ja www.caddiesproject.eu

Kotikaupunkipolkujen laatukriteerit valmistuneet

Helkan Kotikaupunkipolku-projektin koordinaattori Pauli Saloranta on työstänyt syksyn 2010 aikana yhdessä projektin ohjausryhmän ja Helkan hallituksen kanssa laatukriteerit kotikaupunkipoluille. Kriteerit on tarkoitettu sisäiseksi ohjeeksi ja muistilistaksi polkujen kokoajille. Niiden avulla pyritään varmistamaan Helsingin kotikaupunkipolkujen laatu sekä erottamaan monet muuntyyppiset reitit kotikaupunkipoluista. Laatukriteerit löytyvät Helkan nettisivujen Kotikaupunkipolku-osiosta kohdasta www.helka.net > Kotikaupunkipolut tai suoran linkin kautta www.helka.net/kotikaupunkipolut. Lisätietoa kotikaupunkipolkukriteereistä voi tiedustella Pauli Salorannalta (p. 050 568 6185, pauli.saloranta[at]kotikaupunkipolut.fi).

OSKE-projekti tuo uusia osallistamisen menetelmiä kaupunginosiin

Keväällä 2011 Helka on toteuttanut ”Osallistavan kaupunginosakehittämisen työkalut” –koulutuksen yhteistyössä kaupungin turvallisuus- ja valmiusyksikön kanssa. Tarkoituksena on ollut tarjota kaupunginosiin työkaluja omatoimisen ja pitkän tähtäimen toiminnan käynnistämiseksi esimerkiksi turvallisuuden, hyvinvoinnin tai yhteisöllisyyden edistämiseksi. Koulutuksessa mukana oleville tarjotaan menetelmiä paikallisten osallistavien työpajojen ja teema-/toimintaryhmien vetämiseen. Koulutus on hankittu ostopalveluna Elevator Oy:ltä. Rahoitusta on saatu turvallisuus- ja valmiusyksiköltä sekä sosiaalivirastolta. Lisätietoa toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukalta, p. 641 045 (gsm 041 522 2071), pirjo.tulikukka[at]helka.net.

KOTIKATU-asiaa

Uusi Kotikatu-sivusto on avattu!

Helka avasi alkuvuodesta uuden Kotikatu-sivuston (www.helka.net/kotikatu), joka sisältää Kotikatua ja kaupunginosasivuja koskevaa ohjeistusta sekä tietoa mm. ajankohtaisista Kotikatu-koulutuksista. Sivustolta löytyy sähköinen ilmoittautumislomake Kotikatu-koulutuksiin. Kotikatu-sivusto on osa Helkan kuluvana vuonna vaiheittain toteutettavaa sivustouudistusta, jonka tavoitteena on luoda kaupunginosat.net:istä laajemman yleisön uutis- ja informaatioportaali, joka ohjaisi yhä enemmän kävijöitä myös kaupunginosien kotisivuille. Helkan kotisivut muutetaan palvelemaan pääasiassa Helkan jäsenistöön ja organisaatioon liittyvää viestintää ja uutisointia. Lisätietoa: Helkan IT-asiantuntija Ilari Kajaste, p. 641 045 (gsm 0440 641045), sähköposti: kotikatu[at]helka.net.

MUUTA AJANKOHTAISTA

HSY:n jätehuollon keräysautot kiertävät Helsingissä 4.4. alkaen!

HSY:n jätehuollon keräysautot kiertävät joka kevät pääkaupunkiseudun kaupungeissa, keväällä 2011 Helsingin alueella on 4.4.-12.5. Autoihin voi tuoda ongelmajätteitä, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä metalliromua. Katso tarkempi aikataulu oheisesta linkistä. Kotitalouksien ongelmajätteitä sekä sähkö- ja elektroniikkaromua otetaan vastaan maksutta. Ongelmajätettä ovat muun muassa energiansäästölamput, maalit, liuottimet, siivouskemikaalit, akut ja lääkkeet. Elektronisia laitteita voi tuoda keräysautolle enintään 3 kappaletta/ laitetyyppi/ asiakas. Sähkö- ja elektroniikkaromua ovat esimerkiksi jääkaapit, pakastimet, televisiot, kahvinkeittimet, pesukoneet, tietokoneet ja sähkövatkaimet. Kotitalouksien metalliromun pieneriä otetaan vastaan maksutta. Metalliromua ovat esimerkiksi polkupyörät, puulämmitteiset kiukaat, lämminvesivaraajat, metalliastiat ja -purkit. Huom.: peräkärrylliset tulee viedä HSY:n Sortti-asemille tai suoraan romuliikkeisiin! Tulosta taloyhtiön ilmoitustaululle "Keräysautot pysähtyvät tällä alueella" –juliste oheisesta linkistä (lisää ilmoitukseen keräysautojen pysähtymispaikat omalla alueellasi!) ja laita se esille esimerkiksi taloyhtiösi ilmoitustaululle.

WORLD DESIGN CAPITAL HELSINKI 2012 -hanke kerää edelleen toteutettavia hankeideoita designvuodelle sekä järjestää uudelleen yleiset ideointipäivät!

WDC 2012 –hankehaku on edelleen avoinna, aina vuoden 2012 alkuun saakka. Hankeideoiden tulee olla hyvin perusteltuja ja hankekriteerit täyttäviä. Ideoiden määräaika 11.2. oli ohjeellinen, joten niitä voi edelleen ilmoittaa mukaan sähköisen haun kautta oheisessa nettiosoitteessa.

WDC Helsinki 2012 kutsuu myös jälleen kaikkia kiinnostuneita ideoimaan, miten elinympäristöämme voisi parantaa ja miten arjestamme tulisi onnellisempaa. Ideointipäiviä järjestetään nyt maaliskuussa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa ja Kauniaisissa. Tapahtumat ovat jatkoa toukokuussa 2010 pidetylle ensimmäiselle Ideointipäivälle. Nyt ideoita haetaan ennalta valittuihin teemoihin sekä talvisiin aiheisiin, jotka eivät 2010 toukokuussa nousseet esiin. Ideointipäivillä kaikilla on mahdollisuus esittää ideoitaan talvisista kaupungeista, kaupungeissa liikkumisesta ja luonnosta. Viikkojen 10-11 aikana järjestettävään yleiseen ideointiin voi osallistua esim. keskustelutilaisuuksia järjestäen tai jättämällä ideansa kirjallisesti ideointitapahtumissa. Ideoita voi jättää myös WDC Helsinki 2012 verkkosivuilla 4.-20.3. joilla ne ovat nähtävissä 7.-27.3. WDC Helsinki 2012 kaupungeissa liikkuu myös ideapartioita, jotka järjestävät ideointihetkiä paikoissa, joissa ihmiset liikkuvat: bussipysäkeillä, toreilla ja kauppakeskuksissa. Lisätiedot: www.wdchelsinki2012.fi/ideointipaiva2011

Helsingin tulevien ideointipäivien koordinaatteja:

– Sunnuntaina 13.3.2011 klo 14-16: Jääpuistossa, Rautatientorilla. Luistelu maksaa 5 €, kahvila avoinna kaikille. Teemana on Liikkuminen kaupungissa.
– Lauantaina 19.3.2011 klo 10.00-15.00: ideapartio kiertää Ruoholahden, Kampin, Sörnäisten, Itäkeskuksen ja Kontulan metroasemien ympäristöissä. Teemana on Talvinen kaupunkikuva ja asuinalueet yleisesti.

4V-hankkeen hyvien kestävän kehityksen käytäntöjen materiaalipankki netissä

Pääkaupungin kierrätyskeskuksen koordinoimassa ”Välitä, vaikuta, viihdy, voi hyvin (4V)-hankkeessa” on koottu yhteen hyviä kestävän kehityksen käytäntöjä. Ne liittyvät mm. asumisen sekä asukas- ja järjestötoiminnan ruohonjuuritason teemoihin kestävästä elämäntavasta ja yhteisöllisyydestä. Materiaalipankki löytyy osoitteesta: www.4v.fi/hyvatkaytannot.

Vinkkejä ja hyviä käytäntöjä voi hyödyntää vapaasti haluamallaan tavalla – toteuttaa sellaisenaan, muokata omiin tarpeisiin sopiviksi tai käyttää ajatusten herättelijänä omaa toimintaa suunniteltaessa ja kehitettäessä. Lisätietoja: Heidi Huvila, heidi.huvila[at]kierratyskeskus.fi tai p. 0400 348101.

MUUTA AJANKOHTAISTA HELSINGIN KAUPUNGILTA:

Helsingin kulttuuriasiainkeskuksen vuoden 2011 avustukset kaupunginosatapahtumille

Hakemukset kaupunginosatapahtumien tukemiseen tulee tehdä sähköisellä lomakkeella Helsingin kaupungin kulttuurikeskukseen oheisesta linkistä.
Sähköinen anomuslomake löytyy kohdan Lähikulttuuriavustukset alta. Hakuaika on jatkuva. Sähköisen lomakkeen tulee olla kulttuurikeskuksessa vähintään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

Stadin juhlaorkesteri kaupunginosatapahtumia juhlistamaan!

Helsingin kulttuurikeskus tarjoaa jälleen tilaisuuksiinne veloituksetta Stadin juhlaorkesterin! Vuoden 2011 8-henkinen kovan tason ammattilaiskokoonpano on seuraava: Mikko Rintanen, koskettimet ja laulu/ Merikukka Kiviharju, laulusolisti/ Alassane ”Rane” Diallo, saxofoni ja laulu/ Seppo Heikkonen, saxofoni/ Tuomo ”Tuppu” Orrenmaa, kitara/ Harri Virtamo, basso/ Petteri Määttänen, rummut/ Ousseynou Mbaye, djembe, laulu. Orkesterin ohjelmisto on kesäistä menomusaa, rokkia, bluesia, kotimaista kansainvälistä ja tanssittavaakin. Orkesteri tulee soittamaan maksutta, mutta lava- ja äänentoistojärjestelyjä ja muutakin juhliin liittyvää kannattaa suunnitella kulttuurituottaja Mauri Lehtovirran kanssa (mauri.lehtovirta[at]hel.fi, p. 050-572 0845). Kulttuurikeskukselta on mahdollista saada myös avustuksia tekniikan ja ohjelmiston hankintaan.

Katu- ja puisto-osaston suunnitelmat 2011

Valmistuneisiin ja tekeillä oleviin alue- ja luonnonhoidon suunnittelukokonaisuuksiin voi tutustua rakennusviraston sivuilta. Oman alueasiantuntijansa yhteystiedot saa rakennusviraston asiakaspalvelun kautta puh. (09) 310 39000 tai sähköpostilla: rakennusvirasto[at]hel.fi. Katso myös rakennusviraston tämän vuoden katu- ja puistoinvestoinnit oheisesta linkistä.

Tutustu kaupungin Kerrokartalla –palveluun!

Kerrokartalla on vuorovaikutuspalvelu, jossa Helsingin kaupungin eri virastot julkaisevat kyselyitä ajankohtaisista aiheista. Palvelu löytyy nettiosoitteesta http://kerrokartalla.hel.fi.

Kuntalaiset voivat kertoa mielipiteensä ja keskustella karttaa apuna käyttäen erilaisista hallintokuntien esille laittamista aiheista. Palvelu avattiin toukokuussa 2010, ja sitä kehitetään koko ajan. Tällä hetkellä avoimina on kyselyjä mm. Mätäjoen hoidosta ja kehittämisestä, Kuninkaankolmion mielipaikoista sekä muutamista rakennusviraston aluesuunnitelmista. Käy tutustumassa ja kerro mielipiteesi kartalle!

Keskuspuisto 100 vuotta – kaupunki kerää asukkaiden muistoja 30.3.2011 saakka

Helsingin kaupunki valmistelee julkaisua Keskuspuistosta, jonka satavuotisjuhlia vietetään vuonna 2014. Onko Sinulla kivoja muistoja Keskuspuistosta? Onko itselläsi tai läheisilläsi vanhoja valokuvia, joissa aiheena on Keskuspuisto, sen luonto, maisema tai tapahtumat? Jos haluat auttaa kaupunkia juhlajulkaisun teossa, ja jos Sinulla on aineistoa, jota voit luovuttaa tai lainata, kerro siitä. Pienetkin tarinat ovat arvokkaita. Keskuspuiston aineiston keruu jatkuu 30. maaliskuuta 2011 saakka. Aineiston lähettäneiden kesken arvotaan viisi ”Foto Signe Brander” -teosta! Lisätietoja keruusta antaa rakennusviraston projektisihteeri Kristina Rive sähköpostitse: kristiina.rive[at]hel.fi ja puhelimitse: 09 310 38597.