Helkan jäsentiedote 2/2007 18.5.2007

HELKAN JÄSENTIEDOTE 2/2007  18.5.2007

HALLITUKSELTA             

Kaunista kevättä ja kesänalkua hyvät kaupunginosa-aktiivit!
Vapusta ja kisahumuista lienee jo toettu joten lähtölaskenta kesään voi alkaa. Kaupunginosien kevääseen on tuonut vipinää mm. erittäin aktiivinen kouluverkkokeskustelu ja tiivis viranomaisiin vaikuttaminen. Tämä on useimmilla alueilla tuottanut myös toivottuja tuloksia, mikä todistaa että yhteistoiminnassa on yhä voimaa! Opetuslautakunnan jäsenetkin jalkautuivat kiitettävästi ja kuuntelivat tarkkaan asukkaiden viestejä. Syventävä oppimisprosessi tämän päivän vuorovaikutuksesta – puolin ja toisin.

Helkan projektiaktiviteetit jatkuvat kesäkuulle saakka ja juhannuksesta toiminta tuttuun tapaan hiljenee, käynnistyäkseen jälleen syyskauteen elokuun alkupuolella. Loppukevään ja kesän aikana työstetään Helkan Kotikadun julkaisujärjestelmän versiouudistusta. Entistä selkeämmän päivityksen ja tyylikkäämmän ulkoasun odotetaan olevan toiminnassa viimeistään alkusyksystä. Lue lisää jännittävistä loppukevään tapahtumista edempää tästä tiedotteesta (mm. Helsingissä järjestettävästä kansainvälisestä joukkoliikennekonferenssista, safety-seminaarista, ym.)!

HELKAN JÄSENMAKSUT 2007
  

Yhteiselle toiminnallemme tärkeiden Helkan jäsenmaksujen eräpäivä on tänä vuonna kesäkuun 30. päivä. Kiitämme kaikkia jäsenyhdistyksiä etukäteen ajoissa hoidetuista maksuista! Yhdistyskohtaiset VIITENUMEROT lähetetään jäsentiedote-ilmoituksen mukana sähköpostitse (/kirjeitse) vain jäsenyhdistysten puheenjohtajille, jotka toimittavat ne eteenpäin yhdistystensä taloudesta huolehtiville.

Helkaan liittyneille uusille seuroille ensimmäinen jäsenyysvuosi on maksuton!

Vuonna 2007 jäsenmaksut ovat pysyneet ennallaan, eli:

yhdistys, jolla on alle 100 jäsentä:    76 €
yhdistys, jolla on 100 – 500 jäsentä: 101 €
yhdistys, jolla on 501 – 1000 jäsentä: 126 €
yhdistys, jolla on yli 1000 jäsentä:  151 €

Käytättehän jälleen yhdistyskohtaista viitenumeroanne, jotta tunnistamme täällä päässä keneltä maksu on tullut (tarkista jäsentiedotteen mukana lähetetystä viitenumeroluettelosta tai Helkan toimistolta p. 09 641 045, sp: helka@helka.net).

TAPAHTUMIA

TULEVIA TAPAHTUMIA

Joukkoliikenteen maailmankongressi Helsingissä 20.-24.5.2007

Joukkoliikenteen asiantuntijat eri maista kokoontuvat 20.-24.5.2007 Helsingin Messukeskukseen kansainvälisen joukkoliikenneliiton UITP:n 57. maailmankongressiin ja joukkoliikennealan näyttelyyn. Helsingin kongressiin odotetaan lähes 2 000  joukkoliikennealan asiantuntijaa ja näyttelyyn noin viisituhatta vierailijaa.  Torstai 24.5. on kaikille avoin näyttelypäivä, muina aikoina ohjelma ja näyttely on tarkoitettu alan toimijoille.

Kongressin teemana on Joukkoliikenne – liikkuvat ihmiset, kehittyvä kaupunki. Kongressin teema korostaa joukkoliikenteen ja kaupunkirakenteiden välistä vuorovaikutussuhdetta.
UITP:n pääsihteeri Hans Rat on todennut konferenssin teemasta: ”Onnistuneimmat liikennejärjestelmät on toteutettu siellä, missä joukkoliikenteen merkitys kaupunkien kehittämisen perustana on ymmärretty.”  Vuonna 2006 pelkästään Helsingin joukkoliikenteessä tehtiin yhteensä 220 miljoonaa matkaa.
Lisätietoja antavat HKL:n viestintäpäällikkö Leena Rautanen-Saari, p. 050 389 8970, leena.rautanen-saari[at]hkl.hel.fi  ja tiedottaja Pirkko Repo, p. 09 310 35101, pirkko.repo[at]hkl.hel.fi(järjestön kotisivut: www.uitp.com )

”Turvallinen ja viihtyisä kotialue” -projektin seminaari ke 13.6.2007 Kiasmassa

Aluksi oli YKS-projekti, sitten YKS2 ja nyt Turvallinen ja viihtyisä kotialue -projekti. Safety-ryhmien aktiivit ovat tavanneet jo kahtena perättäisenä vuonna Kiasmassa. Hauskaa ja hyödyllistä on ollut ja iltapala on maistunut. Kolmas tapaaminen järjestetään jälleen Kiasman seminaaritilassa ja lämpiössä keskiviikkona 13. kesäkuuta 2007, klo 16.30 – 20.  Idea on sama kuin aiempina vuosina: aktiivien tapaaminen ja verkottuminen sekä projektin tilanteen esittely. Tällä kertaa ohjelmassa on ajankohtainen asiantuntijaluento rikoksentekijöiden käyttäytymisestä. Tarjoilun vuoksi osanottajia pyydetään ilmoittautumaan Mikko Virkamäelle sähköpostilla: mikko.virkamaki[at]kotikaupunki.inet.fi tai tekstiviestillä: 050 5937282 viimeistään perjantaina 8.6. (Ilmoita myös mahdollinen erikoisruokavaliosi).

Safety-ryhmiä toimii jo 34 kotialueella ja uusia kiinnostuneita on 10. Nämä kaikki on kutsuttu mukaan seminaariin, koska kiinnostuneet voivat arvioida parhaiten projektin toimintaa tutustumalla jo käynnistyneiden kotialueiden toimintaan ja ihmisiin. Myös poliisi on tuttuun tapaan mukana.

Turvallinen ja viihtyisä kotialue -seminaarin (alustava) ohjelma:

Kahvit ja ilmoittautuminen    16.30 – n. 17.00
Seminaarin avaus (puhuja vielä varmistamatta)   17.00
Yhteisöllinen rikostorjunta poliisin näkökulmasta, komisario Mika Pasanen 17.15
Kotialueiden rikoksentekijät, PsM Manne Laukkanen  17.45
Iltapala ja tutustuminen muiden kotialueiden aktiiveihin  18.15
Kotialue -projektin tilanne, projektinjohtaja Mikko Virkamäki  19.00 – n. 20.00

Tervetuloa osallistumaan myös kaikki uudet safety-toiminnasta kiinnostuneet kaupunginosat! (Tilaa enintään yhdelle osallistujalle/per uusi kaupunginosa).

Kansalaiskanava -projektin kesätapahtuma ke 6.6.2007 ’Kuninkaankolmiossa’ klo 17.00

Kansalaiskanava-projektin kesätapahtuma järjestetään keskiviikkona 6. kesäkuuta, klo 17-n. 20.30 Ohjelma käynnistyy mielenkiintoisella Mätäjoki-aiheisella elokuvalla Malminkartanon Apollon koululla klo 17.00 (os. Arentinpolku 1). Elokuvan jälkeen ohjelma jatkuu maastossa, jossa kuntaraja ylitetään konkreettisesti Pauli Salorannan vetämällä kaupunkipolkukierroksella (kävellään yhdessä läpi osa Kansalaiskanavassa tuotetuista Myyrmäen-Malminkartanon kotikaupunkipoluista). Kahvit ja mehut nautitaan matkan varrella.

Illan aikataulu:
    17:00    Mätäjoki-elokuva Apollon yhteiskoululla (Arentinpolku 1)
    17:45    Opastettu kävely alkaa Apollon yhteiskoululta
n. 19:30    Saapuminen Myyrmäkitalolle (Kilterinraitti 6)

Reitti alkaa Apollon yhteiskoululta, kulkee mm. Malminkartanonhuipun ja Mätäjoen kautta, ja päätyy Myyrmäkitalolle. Matkan varrella tutustumme mm. luontoon, historiaan ja ajankohtaisiin kehittämishankkeisiin. Retkellä mukana myös Helsingin aluearkkitehti Suvi Tyynilä.
Kaikki Kansalaiskanava -projektin teemoista kiinnostuneet jäsenaktiivit mukaan!
 
Rakennusviraston suositut kesäiset puistokävelyt jatkuvat 23.5.!

Aiempina kesinä suuren suosion saavuttaneet rakennusviraston opastetut puistokävelyt Helsingin puistoissa jatkuvat tänäkin kesänä. Touko–syyskuun 2007 aikana järjestetään yhteensä 14 opastettua kävelyä. Kävelykierrokset kestävät pari tuntia ja niille on vapaa pääsy.

Keskiviikkona 23. toukokuuta tallustellaan Talvipuutarhaan ja kaupunginpuutarhan portit avautuvat kaikelle kansalle. Sunnuntaina 27. toukokuuta on lupa hienostella historian hengessä. Varaa mukaan Vanhankaupungin kävelylle piknikeväät – aito trubaduuri virittelee oikean tunnelman! Kesäkuussa ennen juhannusta ehditään vielä halailla Kaivopuiston puita, nuuskutella omenankukkia Lauttasaaressa, tavata livenä kantakaupungin patsaita ja kuulla Hagiksen tarinoita. Heinäkuun kruunaa lehmusaiheinen kävely, ja lokuussa kävelyt jatkuvat säännöllisesti keskiviikkoisin kello kuusi. Vuoden viimeiset retket tehdään syyskuussa. Puistokävelyjen tarkempi tästä.

Kävelyjen avulla rakennusvirasto tekee puistoja tutuiksi ja herättelee asukkaita vaalimaan yhteisiä viherkeitaita. Opastetulla kävelyllä oppii aina uutta luonnosta, historiasta ja asukkaiden tarinoista – lähde mukaan!

Lisätietoja: projektipäällikkö Elina Nummi, puh. 3103 8475, sähköposti elina.nummi@hel.fi

ENNAKKOTIETOA SYYSKAUDEN TAPAHTUMISTA

Helkan vuotuinen puheenjohtajapalaveri pidetään tuttuun tapaan merellisissä tunnelmissa elo-/syyskuun vaihteessa. Alustava päivämäärä sovitaan hallituksen kokouksessa 5.6. ja asiasta tiedotetaan Helkan kotisivuilla ja syksyn ensimmäisessä tiedotteessa. Luvassa on jälleen ohjelmallinen ja elämyksellinen verkostoitumisilta.

Osallistu valtakunnallisiin kotiseutupäiviin Salossa 9.- 12. elokuuta 2007

Tänä vuonna Helsinkiläisillä kaupunginosayhdistyksillä on kerrankin lyhyt matka valtakunnallisille kotiseutupäiville: ne järjestetään nimittäin Salossa 9.-12.8.2007 ja kerta on jo viideskymmenesyhdeksäs. Nyt jos koskaan kannattaa osallistua! Ensi vuonna paikkakunta on etelästä katsoen jälleen melko pohjoinen (Raahen seutu). Maakunnat ja paikkakunnat isännöivät tapahtumaa vuorotellen esittelemällä oman maakuntansa kulttuuria ja luontonsa ominaispiirteitä ja tänä vuonna vuorossa on siis Salon seutu.
Valtakunnallisten kotiseutupäivien teemana on ”Savumerkistä kännykkään”. Suomen Kotiseutuliitto toivottaa kaikkien kaupunginosayhdistysten edustajat lämpimästi mukaan. Osanottomaksut ilmenevät käsiohjelmasta, jota voi tilata Kotiseutuliiton toimistosta (Kalevankatu 13 A, puh. 612 6320). Lisätietoja antaa pääsihteeri Mona Aaltonen puh. (02) 778 4881, 044 778 4881 tai sähköpostitse mona.aaltonen[at]salo.fi . Lisää tietoa kotiseutupäivien monipuolisesta ohjelmasta, retkistä ja oheistapahtumista osoitteesta www.kotiseutupaivat2007.net 
Huom. Ilmoittautumiset kotiseutupäiville 22.6.2007 mennessä!

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään samassa yhteydessä: perjantaina 10.8. klo 15.00 Salossa, os. Kulttuuritalo KIVA, Horninkatu 21. Vuosikokousasiakirjat ja valtakirjat lähetetään yhdistyksille suoraan Kotiseutuliitosta.

Euroopan Rakennusperintöpäiviä vietetään 7.- 9. syyskuuta 2007

Teemana on tänä vuonna ”Julkiset sisätilat”. Pieni osa julkisista sisätiloista on eri tavoin suojeltua kulttuuriperintöä, enin osa ei. Varsinkin liike-, työ- ja liikuntatiloina käytettävät rakennukset muuttuvat tarpeitten mukaan. Arvokkaitakin oman aikansa muistomerkkejä on kadonnut purkukuormina sananmukaisesti historian pölyyn. Nyt halutaan kohdistaa sekä kansalaisten että tilojen omistajien mielenkiinto sisätilojen arvoihin. Päivien aikana toivotaan järjestettävän avointen ovien tapahtumia etenkin sellaisiin julkisiin kohteisiin, jotka eivät normaalisti ole avoimia. Mahdollisia kohteita voivat olla mm. hallinnon tilat ja laitokset, teatterit, ravintolat, sakraalitilat, koulut, kirjastot, uimahallit, jne. Esitelkää yleisölle teille tärkeä rakennus järjestämällä esimerkiksi avointen ovien päivä, opastettu kierros tai näyttely.

Kotiseutuliitosta saa tapahtuman järjestämisen tueksi aiempaan tapaan teemaa esittelevän ”Julkiset sisätilat” -julkaisun sekä julisteen. Klikkaa tästä Rakennusperintö.fi-portaalin tapahtumakalenteriin  ( www.rakennusperinto.fi/tapahtumat/fi_FI/Erp-tapahtumat/ ) Tapahtumatiedot voi täyttää kalenteriin osoitteessa www.rakennusperinto.fi/tapahtumat/fi_FI/lisaa_tapahtuma/  tai ilmoittaa tiedot ympäristöministeriöön Hanna Hämäläiselle sp-osoitteeseen erp.ym@ymparisto.fi tai puhelimitse (09) 1603 9561.
 
Lisätietoja: Suomen Kotiseutuliitto: erp@suomenkotiseutuliitto.fi  | puh. (09) 612 6320
Ympäristöministeriö/Hanna Hämäläinen | erp.ym@ymparisto.fi  | puh. (09) 1603 9561.

”Arkistot  talteen” – koulutusilta siirtyy keväästä syksyyn 2007 vähäisen kiinnostuksen vuoksi. Syksyllä tarjotaan uusia päivämääriä arkistoinnista kiinnostuneille jäsenaktiiveille. Paikkana tulee olemaan H:gin kaupunginarkiston Kallion virastotalon toimipiste. Illan aikana osallistujat saivat tuhdin tietopaketin arkistoinnista asiantuntijoiden opastuksella.

MENNEITÄ TAPAHTUMIA LYHYESTI

Helkan sääntömääräinen kevätkokous pidettiin keskiviikkona 21. maaliskuuta  rakennusviraston uusitussa lautakuntasalissa Kasarmikadulla. Alustuksina kuultiin Kansalaiskanavan projektipäällikköä Riikka Henrikssonia sekä rakennusviraston asiakaspalvelupäällikkö Tarja Postia, joka avasi osallistujille HKR:n uusittua asiakaspalautesysteemiä. Kokouksen hyväksymä Helkan toimintakertomus v:lta 2006 on luettavissa Helkan kotisivuilta www.helka.net kohdasta Helkan toiminta -> toimintakertomukset.
Kokouksessa keskusteltiin mm. Helkan nimenmuutoksesta muotoon Helsingin kaupunginosayhdistykset ry. Asia jäi muotoseikkojen vuoksi pöydälle ja käsittelyä jatketaan Helkan syyskokouksessa 2007.

Helkan Rakennukset kertovat -aineiston julkistamistilaisuus pidettiin 27.3.2007!

Helka järjesti Rakennukset kertovat -aineistosta painetun oppaan julkistamistilaisuuden yhdessä rakennusvalvontaviraston kanssa tiistaina 27.3.2007. Kaisaniemenrannan vanhassa empire-puutalossa sijaitsevassa tilausravintola Violassa oli kerrassaan lämminhenkisen tunnelma, kun n. kolmenkymmenen hengen osallistujajoukko (toimittajia, Helkan aktiiveja, Helsingin viranhaltijoita ym. asiantuntijoita) astui iltaa rakennusperintöteeman äärellä. Illan alustuksissa kuultiin Helsingin rakennusvalvontaviraston virastopäällikkö Lauri Jääskeläisen tuotosta ylistävä puheenvuoro. Sen jälkeen toinen aineiston toimittajista (arkkitehti Marja Salonen) kertoi aineiston koostamisesta ja työn vaiheista. Helkan hallituksen asiantuntijajäsenen Martti Helmisen kerrottua lyhyesti ravintolarakennuksen historian, projektin ’primus motor’, Töölö-Seuran varapj Liisa Tarjanne käytti lyhyen puheenvuoron valmistuneen aineiston tarpeellisuudesta ja merkityksestä. Vielä kuultiin asiantuntija-alustus korjausrakentamisesta kaupunkikuva-arkkitehti Marjatta Uusitalolta (rakennusvalvontavirastosta) ja tilaisuuden lopuksi osallistujat esittivät kysymyksiä ja saivat vastauksia.

Rakennukset kertovat julkaisu löytyy pdf-muodossa Helkan kotisivuilta www.helka.net kohdasta ”Julkaisut” ja painettua versiota voi hakea Helkan toimistolta Unioninkatu 28 B (soita ennen tuloasi 09 641045 tai 041 5222071).

HELKAN PROJEKTIT

Kansalaiskanava – seutuyhteistyötä paikallistasolla -projekti

Helkan Kansalaiskanava -projekti etenee suunnitelmien mukaan, huhtikuusta 2007 jälleen uuden projektipäällikön vetämänä. Projektipäällikkö Riikka Henriksson siirtyi Vantaan kaupungin leipiin määräaikaisen työsuhteensa päättyessä huhtikuussa ja Helkan hallitus siirsi projektipäällikön ohjaksiin H:gin yliopistolta valmistuneen maantieteilijä Anna Kanervon (sp: anna.kanervo[at]helka.net), joka on toiminut Kansalaiskanavan projektityöntekijänä lokakuulta 2006. Projektissa on tuotettu kunta- ja sektorirajat ylittävän vuorovaikutuksen toimintamallin kuvausta. Projektissa pyritään vaikuttamaan mm. päätöksenteon avoimuuden ja vuorovaikutuksen arvioinnin kehittämiseen. Keväällä on pidetty raja-alueen kehityskuvan laadinta-ilta, koottu koululaisyhteistyön osaprojektista näyttelyjä kohdealueen kirjastoihin, sekä esitelty toimintamallin luonnosta ns. ’kaupunkitapaamisissa’ Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten viranhaltijoille. Projekti ohjelmallinen kesätapahtuma järjestetään 6.6.2007 kohdealueella, uudelta viralliselta nimeltään ”Kuninkaankolmiossa”. (Lue tarkemmin tämän tiedotteen kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA). Lisätietoa projektin omilta kotisivuilta osoitteesta: www.kansalaiskanava.net

Turvallinen ja viihtyisä kotialue -projekti (ent. YKS), katso 13.6.07 järjestettävän seminaarin tiedot tarkemmin tämän jäsentiedotteen kohdasta TULEVIA TAPAHTUMIA.

”Rakennukset kertovat”-projektin aineisto valmistui ja julkistettiin maaliskuussa 2007. Helkan vaalimisteemaan liittyvä projekti on koonnut tyylihistoriallisen ja kaupunkikuvaa esittelevän yleistajuisen opetusaineiston arkkitehtuurin tyylikausista helsinkiläisiin esimerkkikohteisiin pohjautuen. Aineisto painettiin julkaisuksi Helsingin rakennusvalvontaviraston ystävällisellä tuella (1000 kappaleen painos). Opasta voi hakea veloituksetta Helkasta ja rakennusvalvontavirastosta. Julkaisu on luettavissa ja tulostettavissa myös Helkan kotisivuilta www.helka.net (kohta Julkaisut) ja suunnitteilla on myös helposti selailtavan nettiversion toteuttaminen myöhemmin tänä vuonna. (Lue lisää kohdasta MENNEITÄ TAPAHTUMIA).

SHARE-projektin mahdollisuuksia tutkitaan edelleen. EU on keväällä avannut uuden ohjelman, josta Helsingin kaupunki voisi halutessaan hakea SHARE-projektille määrärahaa. Projektissa tutkittaisiin yhteisöllistä turvallisuustyötä kiinnostuneiden eurooppalaisten kaupunkien yhteistyöllä. Toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka ja Mikko Virkamäki tutustuvat SHARE-projektista kiinnostuneen Englannin kaupungin, Birminghamin, asukaslähtöiseen turvallisuustyöhön yhdessä Helsingin kaupungin virkamiesdelegaation kanssa toukokuussa 2007.

KOTKATU-asiaa

Vuoden 2006 aikana kävi selväksi, että Helkan käyttämä mambo-julkaisujärjestelmä on päivitettävä uuteen versioon, jonka hallintaympäristö on kehittyneempi ja tietoturva parempi. Päivitystyö on käynnistetty tämän vuoden alussa ja toteutetaan vaiheittain. Uuden version toivotaan olevan paikallaan syyskauden 2007 alussa, jonka jälkeen käynnistetään laaja koulutuskierros kaikille kaupunginosien kotisivujen päivityksestä vastaaville ja uusille kiinnostuneille.
Versiouudistuksesta ja syksyn koulutuksista kertoo tarvittaessa tarkemmin Helkan kotikatuvastaava Timo Tuominen, p. 641 045 (gsm 0440 641045) tai sähköpostitse timo.tuominen[at]helka.net 

MUITA TIEDOTUSASIOITA

Helsingin kulttuuriasiainkeskuksen projektiavustuspotti ennallaan

Kulttuuriasiainkeskuksen johdon mukaan projektiavustuspotti, josta kaupunginosatapahtumien tuki myönnetään, on yhtä suuri kuin viime vuonna. Tukipolitiikan uudistus on koskenut kahta asiaa: kyläjuhlien tukianomukset on laitettu ’samalle viivalle’ kaikkien vuotuisten projektiavustuskohteiden kanssa ja niille on asetettu 1500 euron ’katto’. Lisäksi avustuspäätökset tekee vastedes kulttuuritoimen apulaisjohtaja Marianna Kajantie. Kaikki avustukset tulee hakea samalla kulttuuriasiainkeskuksen kotisivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella http://lomake.fi/forms/xml/HKI_KULKE/Kulk4/fi . Lomakeasioissa neuvoo Jaana Lindman p. 310 37005. Avustuksia myönnetään kuten ennenkin (mutta siis vain 1500 euroon saakka). Helka seuraa tilannetta kuluvan vuoden ajan ja kerää kokemuksia kentältä. Tarvittaessa asiaan otetaan kantaa vuoden lopulla.

Lähiöprojektin teettämä tuore tutkimus median käsityksistä lähiöasumisesta

Lähiöasumiseen liittyy median mielestä negatiivisia mielikuvia, etenkin Helsingin itäisissä ja koillisissa lähiöissä. Myös media myöntää, että sen uutisoinnilla on selvä vaikutus mielikuviin.
Toisaalta media uskoo, että asukkaat voivat omalla aktiivisuudellaan lisätä lähiöasumisen positiivisia mielikuvia. Tämä selviää kyselystä, joka tehtiin toimittajille maalis-huhtikuun vaihteessa. Toisaalta Helsingin kaupungin toimesta tehdyn keväinen asukaskyselyn alustavien tulosten mukaan lähiöissä asuvat ihmiset ovat entistä tyytyväisempiä omaan asuinalueeseensa. – Haasteena on saada mielikuvat ja todellisuus vastaamaan paremmin toisiaan. Tulokset auttavat meitä palvelemaan mediaa entistä paremmin sekä suunnittelemaan Lähiöprojektin tulevaa toimintaa. Tavoitteena on välittää lähiöasumisesta monipuolista ja oikeaa tietoa, kertoo Ulla Korhonen-Wälmä, joka toimii Helsingin kaupungin Lähiöprojektin projektipäällikkönä.

Helsingin kaupungin Lähiöprojekti ja viestintätoimisto Spokesman Oy tekivät 20.3.2007 – 11.4.2007 kyselyn, jolla selvittiin, millaisia mielikuvia media ja toimittajat liittävät lähiöasumiseen Helsingissä. Internetpohjaiseen kyselyyn vastasi 183 toimittajaa. Kyselyä täydennettiin lisäksi 20 puhelinhaastattelulla. Helsingin kaupungin toimesta tehtiin lisäksi seitsemällä lähiöprojektialueella tämän vuoden helmi-maaliskuussa 1 600 puhelinhaastattelua asukkaiden mielipiteistä alueestaan ja sen kehittämisestä. Haastattelut tehtiin Otantatutkimus Oy:n toimesta Kontulassa, Kivikossa, Kurkimäessä Vesalassa, Myllypurossa, Pihlajamäessä ja Tapulikaupungissa sekä vertailualueella Kannelmäessä.

Tärkeimmiksi kehittämiskohteiksi haastatellut nimesivät ostoskeskusten ja aseman seutujen uudistamisen, siisteyden, ympäristöstä, luonnosta ja ulkoilumahdollisuuksista huolehtimisen, hyvät liikenneyhteydet, terveys- ja kauppapalvelut, järjestyksen ja turvallisuuden, soveltuvuuden lapsiperheille sekä lasten ja nuorten palvelut.

Lisätietoja: Ulla Korhonen-Wälmä, projektipäällikkö, Lähiöprojekti, puh. 09 310 37258,
ulla.korhonen-walma[at]hel.fi , Raimo Autio, Planner, Spokesman Oy, puh. 0400 876 908,
raimo.autio[at]spokesman.fi

Pääkaupunkiseudun paikallistelevision koelähetysjakso 14.5.-20.5.!

Avoin kaupunkitelevisio M2HZ aloitti maanantaina 14.5.07 testilähetysviikkonsa pääkaupunkiseudulla. Testilähetyksillä 14.-20.5.2007 avataan  keskustelua paikallismedian uusista mahdollisuuksista. Myös kaupunginosatoimijat voivat tuottaa ohjelmaa tulevaan paikallistelevisioon sen mahdollisesti käynnistyessä toden teolla syksyllä 2007.
M2HZ:n koelähetysjakso 14.- 20.5. esittelee kanavaprofiilin ja yli 20 tuntia ohjelmaa pääkaupunkiseudun media-, kulttuuri- ja kansalaistoimijoilta. Ohjelmisto kytkeytyy Kallio Kukkii -festivaaliin ja tuo esiin omaehtoista sisältöä. Virity M2HZ:n testitaajuudelle:

*Digitv kaapeli: DinaTV -kanava Welhon kaapelissa
*Antenni- ja mobiililähetykset näkyvät Otadigi-antennin sekä Kurvin ja Korkeavuoren vahvistimien näkyvyysalueella.
*Internet: www.m2hz.net   (Huom! Koelähetyksissä voi ilmetä teknisiä häiriöitä.)

Lisätietoa antavat: Minna Tarkka, toiminnanjohtaja, m-cult; p. 050 5203 167 tai minna.tarkka[at]m-cult.org tai Aapo Korkeaoja, tuottaja, m2hz; puh. 041 536 2642 tai aapo[at]m-cult.org

Vapaaehtoistyön välityspalvelu internetissä avattu

Palvelu toimii osoitteessa: http://www.verkostopalvelu.fi . Palvelun kautta vapaaehtoiset voivat hakea uusia tehtäviä, ja järjestöt ja muut vastaavat tahot voivat hakea vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita. Palvelu on maksuton ja kaikille avoin, ja sitä ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Mukaan voi liittyä tilaamalla käyttäjätunnuksen osoitteesta:
toimisto@verkostopalvelu.fi

Palvelun kautta voi saada näkyvyyttä ja uuden kanavan vapaaehtoisten rekrytointiin. Palvelu on avattu 10.7.2006, ja tällä hetkellä mukana on n. 90 eri vapaaehtoistyön tahoa. Palvelua ylläpitää Verkostopalveluyhdistys ry. Lisätietoja: Marja-Liisa Harju-Khadr, järjestörekisterin ylläpitäjä marjaliisa.harjukhadr[at]verkostopalvelu.fi