Helkan kesänuorten blogit – Rastilan leirintäalue

Rastila leirintäalueen mökkejä ja asuntoautoja (kuva: Simo Vainikka)

Rastilan leirintäalue on idyllinen alue täynnä mökkejä aivan keskellä Itä-Helsingin vilinää. Leirintäalue sijaitsee Rastilan metroaseman kupeessa, joten sinne on myös erittäin hyvät kulkuyhteydet esimerkiksi julkisilla.  Leirintäalueella voit majoittua esimerkiksi telttaan tai vuokraamaasi mökkiin. Alueella on myös paljon paikkoja asuntovaunuille-, ja autoille. 

Vieraile Rastilan leirintäalueen sivulla tästä linkistä.

Telttoja Rastilan leirintäalueella v. 1970 (kuvan lähde: helsinkikuvia.fi, kuvaaja: Jalmari Aarnio)

Leirintäalueelta löytyy erilaisia palveluita kuten uimaranta, saunatilat, leikkipaikkoja lapsille ulkona ja sisällä, sekä esimerkiksi rantalentopallokenttä. Leirintäalueen lähettyviltä löytyy golfkenttä. Paikalta on myös hyvät kulkuyhteydet Helsingin eri nähtävyyksille ja ajanviettopaikoille.

Rastilan leirintäalue on yksi Suomen vilkkaimmista leirintäalueista. Se on ympärivuotisessa käytössä ja siellä on ajanviettomahdollisuuksia myös talvella, esimerkiksi saunat ja talviuintipaikka rannassa.

Kävin itse paikan päällä ja huomasin heti saavuttuani, että alue oli hyvin siisti ja hienosti hoidettu. Ensivaikutelmani leirintäalueesta oli hyvä ja ajattelin sen olevankin esimerkiksi lapsiperheille hyvä vaihtoehto hotellin sijaan, koska siellä oli paljon tilaa ja hyvät mahdollisuudet yöpyä.

Leirintäalueelle tulee asiakkaita ympäri maailmaa esimerkiksi asuntoautoillaan. Mökkien hinnat ovat verrattavissa hotellihuoneen hintaan, mutta jos menet asuntoautolla, tai majoitut teltassa, hinta on aika edullinen.

Rastilan leirintäalueen tunnelmaa kesäkuussa 2021 (kuva: Simo Vainikka)

Kirjoittaja on Helkassa kahden viikon kesätyökeikalla ollut helsinkiläinen lukiolainen Simo Vainikka.