Helkan kesätyönuorten blogit – Ympäristöajatuksiani Helsingistä

Kivinokan uimaranta (kuva: Joel Soininen)

Helsinki Suomen pääkaupunkina on luonnollisesti vilkkain ja suurin kaupunki, mikä tuo mukanaan monia vaikutuksia ympäristöön.

Korona-ajan vaikutukset Helsingin ympäristöön

Helsingin ympäristö on muuttunut monella tavalla korona-aikana: kasvihuonepäästöt ovat vähentyneet noin 9% etätöiden ja muiden koronailmiöiden takia. Puolet matkoista Helsingissä 2020 tehtiin kävellen, mikä on merkittävä muutos. Tässä mielessä Helsinki on ottanut askeleen oikeaan suuntaan. Olisi hyvä jos kasvihuonepäästöt laskisivat samaan malliin.

Kuva: Miten kasvihuonepäästöt muodostuvat Helsingissä

Helsingin uimarannoista

Helsingin uimarantojen veden laatua seurataan säännöllisesti läpi kesän. Siihen käytetään vesinäytteitä, joilla mitataan veden hygieniataso. Uimavesi luokitellaan neljään eri kategoriaan, erinomainen, hyvä, tyydyttävä, huono. Näiden perusteella ohjeistetaan ihmisiä valitsemaan ihanteelliset rannat polskimiselle. Rantoja joita kaupunki suosittelee tänä kesänä välttämään ovat: Marjaniemi, Pikkukoski, Tapaninvainion uimarannat sekä Pakilan uimarannat. Helsinki on silti täynnä upeita uimapaikkoja.

Lisää tietoa Helsingin uimarannoista ja maauimaloista löytyy tästä linkistä:
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/maauimalat-ja-uimarannat/leva

Kuva: pexels.com kuvapankki

Luonnoneläimet Helsingissä

Helsinki on luonnon kannalta monipuolinen. Helsingissä on paljon vihreyttä ja se tuo mukanaan monia hyviä puolia. Se tekee kaupunkikuvasta pirteämmän ja viihtyisämmän, ja toki tuo mukanaan eläimet. Helsingissä voi bongata eläimiä monissa eri paikoissa, kuten vaikka Viikissä ja Vanhankaupunginlahdella. Siellä voi nähdä monia erilaisia lintulajeja, joskus jopa saukkoja. Orava on myös hauska eläin seurata. Niitä löytyy joka puolelta Helsinkiä, mutta ylivoimaisesti paras paikka niiden bongaamiseen on Seurasaari.

Kirjoittaja on Helkassa kahden viikon kesätyökeikalla ollut helsinkiläinen lukiolainen Joel Soininen.