Helkan pj-palaveri ma 19.9. klo 17-19 Hietsun paviljongissa

Helkan Pj-palaveri 19.9.2022 Hietsun paviljongissa - järjestöaktiivi Tekla Kosonen alustajana (kuva: Hanna-Kaisa Siimes)
Helkan Pj-palaveri 19.9.2022 Hietsun paviljongissa - järjestöaktiivi Tekla Kosonen alustajana (kuva: Hanna-Kaisa Siimes)

Jälkiuutinen:

Helkan perinteinen jokasyksyinen Pj-palaveri järjestettiin alta ilmenevän ohjelman mukaisesti 19.9.2022, Hietsun Paviljongissa Töölössä. Paikalla oli noin kolmisenkymmentä Helkan jäsenyhdistysten puheenjohtajaa ja muuta aktiivia sekä alustajat. Vertaiskeskusteluja jatkettiin Tekla Kososen pitämän lyhyen alustuksen ja kahvituksen jälkeen kolmessa ryhmäpöydässä, kaavavaikuttamisen, viestinnän, tapahtumien ja jäsenteemojen parissa.

Oheisena tilaisuudessa kuultu alustus sekä tilaisuuden keskusteluista muistiin merkittyä:

Järjestöaktiivi Tekla Kososen alustus Miten löytää, innostaa ja verkostoida vapaaehtoisia yhdistystoiminnassa? Miten markkinoida vapaaehtoistehtäviä?

Keskustelumuistiinpanoja alustuksen pohjalta ja ryhmäpöydistä

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tervetuloa Helkan jokasyksyiseen pj-palaveriin tapaamaan kaupunginosayhdistysaktiiveja eri puolilta Helsinkiä! Ajankohta on jo aiemmin ilmoitettu ma 19.9. klo 17.00 – n. 19.00 ja paikkana on monipuolinen kaupunginosatalo Hietsun paviljonki, joka paikallisten aktiivien sinnikkyyden ansiosta saatiin nykyiseen käyttöön. Talo sijaitsee Hietsun rannan tuntumassa Töölössä, osoitteessa Hiekkarannantie 9 (tulo-ohjeita alempana).

HUOM! Jokaisesta jäsenyhdistyksestä voi ilmoittautua mukaan kaksi henkilöä. Kahvitarjoiluun varautumisen vuoksi pyydämme iltaan ilmoittautumiset to 15.9. mennessä, suoraan Helkan toimistoon sähköpostitse: pirjo.tulikukka[at]helka.net (tai puhelimitse 0415222071). Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, jos on erityisruokavaliotoiveita.

Illan pääsisältönä ovat vertaiskeskustelut temaattisissa ryhmäpöydissä. Miten on onnistuttu saamaan uusia jäseniä tai vapaaehtoisia toimintaan? Miten verkostoitua edistämään yhteisiä teemoja tai tapahtumia naapurikaupunginosien kanssa? Löytyykö onnistuneita esimerkkejä kaupunkisuunnittelun ja kaavoituksen aihepiireistä? Parhaat viestintävinkit? Muitakin teemoja voidaan käsitellä tarpeiden mukaan. Tule kuulemaan ja innostumaan siitä, mitä muut ovat tehneet,  jakamaan huolesi tai haasteesi sekä verkostoitumaan. Muutama alustuskin on luvassa sekä tietenkin kahvitus ja iltapalaa!

Illan ohjelma:

17.00  Tervetuloa, pj Hanna-Kaisa Siimes
17.05  Iltaan virittävä alustus: Miten löytää, innostaa ja verkostoida
vapaaehtoisia yhdistystoiminnassa ja miten markkinoida vapaaehtoistehtäviä/ järjestöaktiivi Tekla Kosonen
17.25  Kahvia, teetä ja iltapalaa sekä muutama tietoisku:
– Hietsun paviljongin tarina (Markku Koivusalo, Töölö ry)
– Katsaus Eteläisten kaupunginosayhdistysten Venetsialaiset stadissa -yhteistapahtumaan (Tarja Laitiainen, Kruununhaan asukasyhdistys ry)
17.45 Ryhmäpöytien ohjeistus, tj Pirjo Tulikukka
17.50 Vertaiskeskusteluja ja tiedonvaihtoa temaattisissa ryhmäpöydissä
n. 18.45 Vertaiskeskustelujen yhteenvetoa
19.00 Ilta päättyy

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Muista ilmoittautua viimeistään to 15.9.!

Tulo-ohjeita Hietsun paviljonkiin oheisen linkin kautta. (huomioi, että linja 24 ei liikennöi enää iltaisin!)