Helkan pj-palaveri Oodissa 3.9.2019

Kaupunginosayhdistystoimijoiden syksyinen verkostoitumistilaisuus, Puheenjohtajapalaveri, järjestettiin tänä vuonna 3.9. (klo 17-19) keskustakirjasto Oodin toisen kerroksen ”Kuutio” -tilassa. Paikalla oli lähes 40 osallistujaa (mukaan lukien alustajat). Illan pääaiheita olivat kaavavaikuttaminen ja verkkoviestintä. Puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes ja toiminnanjohtaja Pirjo Tulikukka toivottivat osallistujat ja alustajat tervetulleiksi. Ilta jatkui tämän jälkeen lyhyillä alustuksilla ja kahvituksella.

Stadiluotsit Outi Rissanen ja Belinda Barbato kertoivat aluksi lokakuisesta osallistuvan budjetoinnin äänestyksestä. Sen jälkeen KYMP:in (eli Helsingin kaupunkiympäristön toimialan) vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen selosti vuorovaikutuksen uusia suuntia. Tämän jälkeen toiminnanjohtaja luki läpi ympäristöneuvos Matti Laition lyhyet terveiset ympäristöministeriön maankäyttö- ja rakennuslain (MRL) uudistuksen etenemisestä. Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -verkoston ajankohtaisterveiset kuultiin verkoston aktiivilta, Katri Penttiseltä. Lopuksi vielä tiedottaja Satu Toivonen kertoi kaupunginosien ja kaupunginosayhdistysten verkkoviestinnän mahdollisuuksia.

Tietoiskujen jälkeen siirryttiin kahteen ryhmäpöytään käymään vertaiskeskusteluja ja vaihtamaan kokemuksia. Kaavavaikuttamisen teemapöytää veti Artova ry:n kaupunginosa-aktiivi Anders Jansson ja KYMP:istä mukana keskustelemassa olivat Tiina Antila-Lehtonen ja vuorovaikutustiimin vetäjä Taika Tuunanen. Toisessa teemapöydässä vaihdettiin näkemyksiä kaupunginosien verkkoviestinnästä Satu Toivosen johdolla. Vertailussa olivat mm. kaupunginosien kotisivut ja someviestintä. Lopuksi pöytien keskusteluista kuultiin vielä lyhyet yhteenvedot. Tilaisuuden alustuksiin ja ryhmäpöytien tiiviisiin yhteenvetoihin voi tutustua oheisten pdf-muotoisen linkkien kautta:

Linkki stadiluotsien Outi Rissanen ja Belinda Barbato esitykseen
Linkki vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtosen esitykseen
Linkki ympäristöministeriön MRL-uudistuksen tilanteeseen
Linkki Katri Penttisen ajankohtaiskatsaukseen Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -verkostolta
Linkki tiedottaja Satu Toivosen alustukseen kaupunginosien verkkoviestinnästä
Linkki kaavavaikuttamisen ryhmäpöydän yhteenvetoon
Linkki verkkoviestinnän ryhmäpöydän yhteenvetoon

Kiitokset kaikille paikalle saapuneille aktiivisesta osallistumisesta ja mielenkiinnosta!

Helkan pj paltsu 03 09 2019