Helkan Pj-palaveri to 14.9. Annalan huvilassa

Annalan huvila
Annalan huvila

Jälkiuutinen:

Helkan jäsenaktiivit kohtasivat kasvokkain torstaina 14.9. jokasyksyisen vertaistapaamisen, Pj-palaverin merkeissä – alla näkyvän ohjelman mukaisesti. Paikaksi saatiin Hyötykasviyhdistyksen hallinnoima Annalan huvila Vanhassakaupungissa. Osallistujia oli yli kolmekymmentä, Helkan jäsenyhdistysten puheenjohtajia ja muita aktiiveja.

Ilta käynnistyi kahvituksella. Tervetulotoivotusten jälkeen Hyötykasviyhdistyksen ja Viikki-Seuran pj Riitta Korhonen kertoi Annalan huvilan pelastamisesta asukaskäyttöön. Tämän jälkeen kuultiin Suomen Arkkitehtiliiton pj:n, arkkitehti Asko Takalan näkökulmia ”Kaupunkiluonnosta ja kaavoituksesta”. Loppuilta oli varattu jäsenaktiivien vertaiskeskusteluille ryhmäpöydissä.

Oheisena tilaisuudessa kuultu alustus sekä ryhmäpöytäkeskusteluista muistiin merkittyä:

Arkkitehti Asko Takalan alustus ”Kaupunkiluonnosta ja kaavoituksesta”

Keskustelumuistiinpanoja eri ryhmäpöydistä tämän linkin takaa

  • * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Toivotamme Helkan jäsenyhdistykset lämpimästi tervetulleiksi syksyiseen Pj-palaveriin tapaamaan vertaistoimijoita eri puolilta Helsinkiä ja keskustelemaan ajankohtaisista kaupunginosatoiminnan aiheista! Ajankohta on jo aiemmin ilmoitettu to 14.9. klo 17.00 – n. 19.00. Paikkana on tunnelmallinen historiallinen Annalan huvila Vanhassakaupungissa. Huvila sijaitsee Hämeentien varrella puistossa, tarkempi osoite on Waseniuksen puistotie 1/ Hämeentie 154 (tulo-ohjeita alempana).

HUOM! Jokaisesta Helkan jäsenyhdistyksestä voi ilmoittautua mukaan kaksi henkilöä. Kahvitarjoiluun varautumisen vuoksi pyydämme iltaan ilmoittautumiset ti 12.9. mennessä, suoraan Helkan toimistoon sähköpostitse: pirjo.tulikukka[at]helka.net (tai puhelimitse 0415222071). Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, jos on erityisruokavaliotoiveita.

Käynnistämme illan kahvituksella ja sisään pääsee jo klo 16.45 alkaen. Viiden aikaan toivotamme osallistujat tervetulleiksi ja heti sen perään kuulemme Annalan vaiheista Viikki-Seuran ja Hyötykasviyhdistyksen pitkäaikaisen aktiivin, Riitta Korhosen kertomana. Huvila saatiin uutterien aktivistiponnistelujen tuloksena hankittua kaupungilta ja kunnostettua nykyiseen käyttöönsä.

Tilaisuuden toisen tunnin käytämme jälleen vertaiskeskusteluihin. Jatkamme alustusten virittämiä teemoja ryhmäpöydissä. Voimme käydä vertaiskeskusteluja mm. Kaupunkiluonto ja kaavoitus -teemasta, kaupunginosien tapahtumatoiminnasta, osallistuvan budjetoinnin ehdotusten työstämisestä yhdessä lähikaupunginosien kanssa, Helkan 60. juhlavuoden 2024 ideoista ja muistakin teemoista, joihin ilmenee kiinnostusta. Lähde mukaan kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista kaupunginosatoiminnan aiheista ja verkostoitumaan!

Illan ohjelma:

16.45 Sisäänpääsy, kahvitus alkaa
17.00 Tervetuloa, pj Matti Pyhtilä ja tj Pirjo Tulikukka
17.10 Annalan historia ja nykytilanne, Riitta Korhonen
17.20 Iltaan virittävä Kaupunkiluonto-teemainen alustus: SAFA:n pj Asko Takala
17.55 Ryhmäpöytien ohjeistus, tj Pirjo Tulikukka
18.00 Vertaiskeskusteluja ja tiedonvaihtoa temaattisissa ryhmäpöydissä
18.45 Vertaiskeskustelujen purku
n. 19.00 Ilta päättyy

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Muistakaa ilmoittautua viimeistään ti 12.9.!

Tulo-ohjeita, mm. bussiyhteyksiä Arabianrannassa sijaitsevaan Annalan huvilaan löytyy Annalan yhteystietosivun oikeasta reunasta, kohdasta SAAPUMINEN  https://annalanhuvila.wordpress.com/otayhteytta/  

Annalan viljelypalstoja (kuva: Helka ry)
Annalan viljelypalstoja (kuva: Helka ry)